• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Bata Đora": Muslin je rekao da je Sergej slab

Autor mondo.rs

U emisiji "Oko" RTS-a, o odlasku Slavoljuba Muslina govorili Milovan Đorić, Dragoslav Stepanović i Milorad Kosanović. Đorić o Piksijeve "dve stolice": "Nije to dobro...".

 Milovan Đorić Slavoljub Muslin Sergej Milinković Savić Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović
Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Dokle god ne budemo saznali (a pitanje je i da li ćemo) prave razloge odlaska Slavoljuba Muslina sa mesta selektora reprezentacije Srbije, koja se plasirala na Svetsko prvenstvo u Rusiji, trajaće i priče i nagađanja oko toga - zašto je otišao uprkos rezultatu?

Magazin "Oko" Radio-televizije Srbije za temu je danas imao upravo to - razlog odlaska Muslina sa mesta selektora reprezentacije Srbije, odnosno šta je razlog razlaza njega i Fudbalskog saveza Srbije.

Jedan od onih koji je svojevremeno bio selektor i nije baš najomiljenija fudbalska ličnost u Srbiji, ali jeste čovek za čije se mišljenje i danas pita - Milovan Đorić - kaže da je čuo da je Muslin otišao jer nije želeo da forsira mlađe igrače, pogotovo Sergeja Milinkovića-Savića.

Dragoslav Stepanović, pak, smatra da ovakav sled događaja nije dobar, jer će novi selektor želeti pre svega da obezbedi sebi poziciju "kako ne bi bio oteran i u slučaju da ima uspeha, a u Srbiji se to događa".

Milorad Kosanović predlaže formiranje nekakvog stručnog tela koji bi se bavio razvojem i igrača i trenera i koji bi predupredio da se u budućnosti dešavaju ovakve siuzacije. Poručuje i da trener/selektor treba da bude samostalan u svom radu, ali i da ne sme da buden sujetan, već otvoren za savete i sugestije.

Milovan Đorić: "Koliko ja znam, Muslin je imao jednu strategiju, a Savez drugačiju. Od njega je traženo da proba grupu mlađih igrača, Sergeja Milinkovića-Savića, Marka Grujića, Andriju Živkovića... On to nije hteo i to je, po meni, veliki razlog za smenu. Ako neko tako nešto kaže, onda on i ne treba da bude selektor. Išao je da gleda Sergeja i čuo sam da je rekao da je on slab".

O tome što bi Dragan Stojković-Piksi paralelno mogao da vodi kineski klub Guangdžou i selekciju Srbije, Đorić kaže: "Ne treba tako... mislim da to nije dobro, da on vodi klub koji je daleko...".

Dragoslav Stepanović: "Mislim da se ovo nigde nikada nije desilo, da ode neko ko je imao rezultat. Istina, nije se igralo dobro, ali ne može uvek ni da bude kako se dogovorite pre utakmice. Uostalom, igra se na rezultat, a rezultata je ovde bilo. Kako će sada pronaći novog trenera, u ovakoj situaciji kada Savez otpušta i kad imate uspeha... Sigurno će neko doći, ali taj novi će želeti da se obezbedi da mu se ne bi ponovilo da ga oteraju, iako ima uspeha".

Milorad Kosanović: "Jeste napravljen uspeh odlaskom na Svetsko prvenstvo, ali je igra jedva zadovoljila i to i grupi gde su bile četiri ispodprosečne reprezentacije na svetskom nivou. A mi ćemo u Rusiji igrati protiv 31 najbolje reprezentacije na svetu. Ovakvom igrom nemamo šta tamo da tražimo... Svaki trener i selektor ima pravo da bira 'izvođače radova' za igru koju želi da ima. Ali, selektor je deo FSS i ne vidim problem da se on posavetuje sa nekim iz okruženja. Nema pravo na inat i samovolju. Ne vidim šta je bio problem da zove tog dečka (Sergeja Milinkovića-Savića) i da ga proba, da vidi da li je ili nije za tim".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC