• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ranije je to stariji-mlađi bilo izraženije"

Autor mondo.rs

"Vidi se poštovanje od strane mlađih igrača, a mi smo tu da im svojim iskustvom, a mnogi od nas su tu skoro deset godina, pomognemo kako bi se brzo i lako uklopili", ispričao je Ivan Obradović za sajt FSS.

 Južna Koreja Srbija prijateljska utakmica najava Izvor: MN PRESS

Zvuči čudno, ali Ivan Obradović je jedna od iskusnijih na spisku v.d. selektora Mladena Krstajića za prijateljski meč protiv Južne Koreje u Busanu (utorak, 12.00).

Momak iz Obrenovca, koji je u julu proslavio 29. rođendan, je za reprezentaciju debitovao još 2008. godine i od tada je uz povremene pauze u dresu nacionalnog tima zabeležio 25 nastupa i jedan gol (protiv Austrije 3:1).

S obzirom na to da su za azijsku turneju pozive dobili većinom mladi igrači - sada Obradović iz drugog ugla može da posmatra odnose generacija...

"Dobro funkcionišemo. Istina, promenilo se mnogo toga, ranije je to „stariji – mlađi“ bilo izraženije, sada smo svi isti, na istoj talasnoj dužnosti. Vidi se poštovanje od strane mlađih igrača, a mi smo tu da im svojim iskustvom, a mnogi od nas su tu skoro deset godina, pomognemo kako bi se brzo i lako uklopili", ispričao je Ivan Obradović za sajt FSS.


Sa aktuelnim selektorom, za koga se sve glasnije priča da će ostati za stalno na toj funkciji, igrao je u Partizanu i veruje da su igrači brzo prihvatili promenu formacije i sistema.

"Nije nam nepoznat. Većina igrača igra u svojim klubovima u tom sistemu 4-3-3 ili kada se branimo 4-5-1. Osećam se veoma konforno u tom sistemu, tako da to nije nešto novo za nas. Fudbal je brza igra, zahteva brzo prilagođavanje. A s druge strane Krstajića poznajemo, ja sam čak igrao sa njim u Partizanu. I u reprezentaciji kada sam debitovao bio je uz mene. Puna podrška njemu, a na nama je da se se prilagodimo svim zahtevima".

O meču sa Kinom kaže da je Srbija dominirala i navodi da "nema stranaca u njihovoj ligi" ne bi primetio razliku između prvenstva njihove i naše zemlje. O Južnoj Koreji ima, pak, drugačije mišljenje...

"Imaju zaista dobre igrači, prva zvezda im je Son iz Totenhema. Sećam se da smo 2011. izgubili rezultatom 2:1. Igraju dosta visoko, imaju dobar presing, veoma su uporni. Neće nam dakle biti lako, ali ukoliko budemo imali pristup kao da je u pitanju kvalifikaciona utakmica, onda neće biti problema", dodao je on.

Izvor: MN PRESS


Gudelj o novom sistemu...

"Što se tiče novog sistema, mislim da moramo da budemo još bolji u defanzivi. Kina taktički nije jaka selekcija, loši su na tom planu i zato nam je bilo lako da trijumfujemo. Protiv Južne Koreje će biti mnogo teže, liga ima je mnogo jača, taktički su jači, disciplinovaniji. Verujem da ipak možemo da pobedimo i u drugoj utakmici, jer na kraju najviše zavisi od nas".

Još dvadesetak dana ostalo je do žreba za Mundijal u Moskvi.

"Ne treba se mnogo osvrtati na ono što je bilo, važno je da smo izborili put u Rusiju. Sada su sa nama i mlađi igrači, možda će uz promene koje su nastale, sve stvari još više biti unapređene. Kao i da ćemo upravo zbog toga biti 'ozbiljniji' na Svetskom prvenstvu. Imao sam to iskustvo, znam šta je Svetsko prvenstvo, velika privilegija za svakog igrača. I moram da kažem da sam ponosan što sam ponovo deo jedne takve ekipe, istovremeno nih se zahvalio bivšem selektoru što me se setio kada me nije bilo nigde, kao i Savezu na velikoj podršci. A ja sam tu da za Srbiju uvek dam svoj maksimum".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC