• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Biće teže nego protiv Kine"

Autor mondo.rs

"Naš cilj na utakmici u Ulsanu je da se nadigravamo sa Južnom Korejom, koja je ponovo izborila plasman na Mundijal", poručuje kapiten Srbije Branislav Ivanović.

 Srbija - Južna Korejan Branislav Ivanović - biće teže nego protiv Kine Izvor: MN PRESS
Za koju je na terenu nije bio samo kad je bio suspendovan - od 2009. do danas nastupio je na 59 od 61 utakmice reprezentacije Srbije.
Izvor: MN PRESS

Reprezentaciju Srbije u utorak u podne po srednjeevropskom vremenu igra drugu prijateljsku utakmicu na azijskoj turneji. U Ulsanu ih očekuje duel sa selekcijom Južne Koreje.

Vršilac dužnosti selektora Srbije Mladen Krstajić napominje da će to biti teži ispit od onog koji su "orlovi" imali u Gvangdžou pre tri dana.

"Spremni dočekujemo meč sa domaćinom. Nadam se dobroj igri naše selekcije. Južna Koreja je pokazala da ima odličan kvalitet i da se zasluženo kvalifikovala na Svetsko prvenstvo. Očekuje nas teži meč nego u Kini".

Krstajić je jednom davno testirao Južnu Koreju…

"Igrao sam 2000. godine protiv Južne Koreje kao reprezentativac Jugoslavije, ali je više nego očigledno da su Korejci veoma napredovali u svim segmentima".

Duel u Ulsanu biće prilika za uigravanje srpskog tima i probavanje nekih novih stvari.

"Želimo da odigramo odgovorno i da na terenu sprovedemo neke od ideja koje već uvežbavamo. Naravno, cilj nam je da napravimo i što povoljniji rezultat. Znamo da se možda domaćin pribojava naših visokih igrača, a to bi zaista mogla da bude jedna od naših prednosti u ovoj utakmici", naveo je Krstajić.

Kapiten Srbije Branislav Ivanović naveo je da je Južna Koreja plasmanom na Mundijal potvrdila da je reč o veoma kvalitetnom sastavu.

"Južna Koreja ima sjajan tim i ovo će biti izuzetno težak test za nas. Dugo igram u Evropi i susretao sam se sa nekoliko fudbalera iz Južne Koreje i zaista mogu da kažem da poseduju veliku borbenost i kvalitet. Naš cilj na utakmici u Ulsanu je da se nadigravamo sa domaćinom, koji je ponovo izborio plasman na Mundijal. Znam da ćemo igrati sa tehnički nešto organizovanijom selekcijom od kineske koju smo savladali 2:0. Domaćin sigurno ima adute na ovom meču, ali imamo ih i mi i pokušaćemo da ih iskoristimo", rekao je Ivanović.

U odnosu na meč u Gvangdžou selekcija Srbije izvršila je određene izmene u timu. Aleksandar Kolarov, Dušan Tadić, Filip Kostić i Duško Tošić vratili su se u svoje klubove, dok je Krstajić naknadno pozvao kvartet iz Superlige Srbije - Aleksandra Filipovića iz Voždovca, Nikolu Aksentijevića iz Radničkog, Miloša Simonovića, fudbalera Napretka i igrača Spartaka Đorđa Ivanovića.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC