• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Superliga u brojkama: Druga "nula" Partizana

Zvezda sada vodi i na tabeli proljećnog dijela sezone. Andrija Kaluđerović opet sam na čelu liste strijelaca, Dijara i dalje posti...

 Superliga u brojkama: Druga "nula" Partizana Izvor: MONDO

Samo 17 golova na osam utakmica 23. kola Jelen Superlige Srbije, dva meča su završena sa nulom, a jesenas najbolji strijelac Partizana Lamin Dijara i dalje ne zna šta je to postići gol ovog proljeća...

Najviše golova - pet - postignuto je u Beogradu, na meču Crvena zvezda - Mladi radnik, a komičan je bio izjednačujući gol Požarevljana, jer je sa loptom iza linije završio golman crveno-bijelih Saša Stamenković. Zvezda je ove sezone postigla dva gola zahvaljujući greškama golmana protivnika (Napredak u Kruševcu i Rad na Banjici).

Andrija Kaluđerović je ponovo postigao gol, ovog puta protiv Čukaričkog, i opet je usamljen na vrhu liste strijelaca sa 14 pogodaka ove sezone.

Partizan je i dalje jedina neporažena ekipa ovog proljeća, ali je to slaba utjeha za tim Gorana Stevanovića, jer su crno-bijeli zabilježili drugi remi (protiv Javora 0:0 i protiv Jagodine 0:0), čime su ponovo došli u nezgodnu poziciju s obzirom na to im komšije sada "bježe" četiri boda.

Zvezda je u posljednja četiri meča dala devet golova i primila samo jedan.

Poslije kiksa Partizana u Jagodini, crveno-bijeli su preuzeli vodeću poziciju i na tabeli prolećnog dijela sezone.

Najnesrećniji tim ovog proljeća svakako je BSK iz Borče. Imao je dva gotova sigurna boda u mečevima protiv Partizana na Karaburmi i protiv Spartaka u Subotici, ali je ostao bez njih, pošto su i crno-bijeli i Subotičani postigli pobedonosne golove u sudijskoj nadoknadi.

Metalac je zabilježio šesti trijumf ovog proleća, Napredak tek drugi (dvostruki strijelac Antvi Jao), a Smederevo ni poslije tri godine nije uspjelo da pobijedi čačanski Borac na svom terenu.

U ovom kolu dosuđen je samo jedan penal - za Zvezdu i realizovan je. Za crveno-bijele je ove sezone svirano ukupno sedam penala (najviše od svih timova JSL), a pogodili su pet puta sa "bijele tačke".

OFK Beograd je protiv Vojvodine ostvario prvi remi u nastavku sezone - učinak "romantičara" ovog proljeća je: četiri pobjede, jedan remi i tri poraza.

Zvezda ima najbolji napad - ukupno 46 golova, jedan više od Partizana, a "vječiti" su primili ubedljivo najmanje golova - po 12.

Tabela proljećnog dijela sezone izgleda ovako: Zvezda 21, Partizan 20, Metalac 18, Spartak 16, OFK Beograd 13, Javor, Smederevo, Vojvodina, Rad i Čukarički po 10, Jagodina 9, Borac i Napredak po 8, BSK, Mladi radnik i Hajduk po 6.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC