• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mojesova era u Vest Hemu počela je porazom!

Autor mondo.rs

Dejvid Mojes znao je da Votford ima tri poraza u nizu pred njegov debi na klupi Vest Hema. Ono što nije znao je da će Marko Silva poslati Vila Hjuza na teren.

Era Dejvida Mojesa u Vest Hemu, naslednika pre dve nedelje smenjenog menadžera Slavena Bilića, počela je porazom.

Mojes je znao da će debitovati u jednom od prestoničkih derbija i to na stadionu ekipe koja je do FIFA pauze vezala tri poraza u nizu, od Čelsija, Stouka i Evertona, ali ono što nije znao je da će ti porazi naterati Marka Silvu da "promeša" startnu postavu i da će se u njoj naći "izvesni" Vil Hjuz.

Momak koji je do danas imao samo dva nastupa za Votford od letošnjeg transfera iz Derbi Kauntija, od čega je samo jedan bio od starta (u prošlom kolu), postigao je gol za rano vođstvo "stršljenova", a onda asistirao Rišarlisonu u ubitačnoj kontri iz koje je Brazilac petim pogotkom u sezoni postavio konačnih:

Votford - Vest Hem 2:0 (1:0) u pretposlednjem meču 12. kola Premijer lige, posle kojeg su se žuto-crveni vratili na osmu poziciju, a Mojesovi momci ostali ispod crte sa svega devet osvojenih bodova i skorom 2-3-7.

Računajući i kraj Bilićevog boravka na "London stadionu", Vest Hem se nalazi u seriji od pet premijerligaških mečeva bez pobede, a ovaj današnji poraz mogao je da bude i ubedljiviji da na golu "čekićara" nije stajao nekadašnji reprezentativac Engleske, Džo Hart.

On, pored nekoliko spektakularnih odbrana od kojih je jedna bila glavom, zaista ništa nije mogao u 11. minutu kada se Hjuz odlično snašao u "karambolu" u protivničkom šesnaestercu i levom, iz prve, postigao debitantski gol u Premijer ligi posle samo 113 minuta na terenu ove sezone.

Do poluvremena moglo je da bude i 2:0, možda i 3:0, ali i 1:1 (Šeik Kujate i Marko Arnautović promašili su solidne šanse u drugom delu prvog poluvremena), međutim kada je meč nastavljen a početna inicijativa Mojesovog sastava završila promašajem Kujatea u 52. minutu, krenula je opšta ofanziva domaćih u kojoj je samo Hart na suprotnoj strani bio pribran i koncentrisan.

"Skidao" je zicere Adrijanu Marijapi, Andreu Greju, Abdulajeu Dukureu, pa i Rišarlisonu, ali je njegov otpor popustio u 64. minutu nakon što je Hjuz pravim pasom sa sredine terena obezbedio Rišarlisonu igru 1 na 1 na levom krilu odakle je brzonogi Brazilac pronašao put do mreže udarcem koji je prošao ispod Harta za konačnih 2:0.



Do kraja meča šansu da smanji vođstvo Votforda imao je Manuel Lancini u 76. minutu, a potom se igralo i osam minuta nadoknade zbog nekoliko ulazaka medicinskog osoblja na teren i svih šest izmena.

Najgore je u "tuči" prošao Votfordov debitant, holandski bek Marvin Zegelar, koji je na debiju u Premijer ligi proveo na terenu samo 30 sekundi. Toliko je bilo potrebno gorostasu iz Vest Hema, Endiju Kerolu, da mu udarcem laktom polomi nos i pošalje u bolnicu. Jedan od sudija u Engleskoj čije je odluke najteže razumeti, Andre Mariner, častio je Kerola tada samo žutim kartonom za nešto što bi na naredom samitu FIFA i UEFA sudija moglo da posluži kao klasičan primer kada se za udarac laktom dodeljuje direktan crveni.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC