• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jevtović "ubio" duhove prošlosti

Autor mondo.rs

Partizan je posle žestoke borbe uspeo da ostvari cilj koji mu je na bolan način izmakao pre nešto više od dve godine...

Verovatno nema navijača Partizana koji do poslednjeg sekunda utakmice protiv Jang Bojsa (2:1) nije strahovao da se ne ponovi 10. decembar 2015. godine i poraz od Augsburga, koji je u 89. minutu iz podnošljivih 1:2 prerastao u 1:3, što je na osnovu lošije gol-razlike od nemačkog predstavnika značilo eliminaciju iz Lige Evrope.

Ovog puta crno-beli ne bi ispali da je švajcarski tim izjednačio na 2:2 - za šta je imao prilike - ali jasno je koliko bi kroz dve nedelje bilo teško pod "moranjem" putovati u Kijev, na megdan najvećem rivalu u grupi B.

Zato su puleni Miroslava Đukića "preorali" svaki pedalj terena, uklizavali, podmetali telo prilikom šuteva kao hokejaši na ledu, a nije se prezalo ni od startova za žuti karton, samo da se ne dozvoli kontra koja bi u poslednjem trenutku obezvredila sav uloženi trud.

Može samo da se zamisli koliko je želja da se izdrži bila jaka u Marku Jevtoviću, jedinom fudbaleru Partizana koji je igrao i protiv Jang Bojsa i u pomenutoj utakmici protiv Augsburga (Saša Ilić u oba meča je bio rezerva, s tim da je 2015. ostao na klupi svih 90 minuta).

"Tada nismo uspeli da prođemo sa osvojenih devet bodova. Sada nam se ukazala nova prilika i iskoristili smo je. Dali smo sve od sebe. Ovog puta nismo želeli da ispustimo šansu", sa puno emocija je govorio Jevtović.


Visoki "vezista" zahvalio se navijačima, čije bodrenje je nosilo ekipu, a o svojim saigračima rekao da su još jednom pomerili granicu.

"Pobedili smo Jang Bojse, koji su po meni najjači u grupi. Obezbedili smo nastup u Evropi i na proleće, a u pojedinim trenucima ni sami nismo verovali da to možemo. Kao prošle sezone, kada smo uzeli 'duplu krunu'", podvukao je Jevtović.

Pobeda u Kijevu 7. decembra crno-bele bi odvela na prvo mesto, ali u ovom trenutku je najvažnije da će se 11. decembra naći u žrebu 1/16 finala, zajedno sa još 23 tima koja su prošla grupnu fazu Lige Evrope i osam trećeplasiranih u grupama Lige šampiona.

Kapa dole!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC