• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jorgačević ne odustaje od Srbije

Nekadašnji golman Rada jedan je od najzaslužnijih što se Gent sa Brižom bori za drugo mjesto i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.

 Jorgačević ne odustaje od Srbije Izvor: MONDO

Ako reprezentacija Srbije ima neku problematičnu poziciju, onda je to golman.

Vladimir Stojković, koji je godinama standardan u nacionalnom timu, takođe godinama ne može da se izbori za status prvotimca u inostranim klubovima. Za reprezentaciju brani solidno, ali strah od njegovog kiksa uvijek postoji.

Rezerva mu je Željko Brkić, a "broj tri" mogli bi da budu Isailović, Avramov, Kahriman...

Zanimljivo je da selektor Radomir Antić ni bilo ko iz Fudbalskog saveza Srbije, ne pominje Bojana Jorgačevića, izvanrednog čuvara mreže belgijskog Genta.

Nekadašnji golman Rada jedan je od najzaslužnijih što se Gent sa Brižom bori za drugo mjesto i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona. Ako uspiju, bio bi to pravi podvig...

"Rijetko se događalo da veliki trio - Anderleht, Briž i Standard - ima ravnopravne protivnike. Posljednji je to uspio Genk, koji je 2002. bio prvak države. U nedjelju smo u 90. minutu izjednačili na 1:1 kao gosti u Brižu. Pokušaćemo da se domognemo druge pozicije", rekao je Jorgačević za "Sportski žurnal".

Šef stručnog štaba mu je legendarni belgijski golman Mišel Prudom, od kojeg je sigurno mogao mnogo da nauči.

"Sjajno nas je pripremio. Imamo dobru ekipu, jakog sponzora i ništa u našim rezultatima nije slučajno. Što se tiče mene, dobijam pohvale novinara, svrstali su me među tri najbolja golmana lige i ponovo je aktuelizovana priča o ulasku u reprezentaciju".

Ali ne reprezentaciju Srbije, nego Belgije... Poslije tri sezone u Gentu, tokom kojih je propustio samo jednu utakmicu, spremni su da mu ponude pasoš.

"Moja zemlja je Srbija. U meni još tinja nada da ću jednom stati na gol nacionalnog tima", zaključio je dvadesetosmogodišnji čuvar mreže.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC