• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stevanović: Partizan je najbolji!

Trener crno-bijelih prostom matematikom došao do zaključka da je njegov tim najbolji u zemlji, odnosno da će se u polufinalu Kupa sastati dvije najbolje ekipe.

 Stevanović: Partizan je najbolji! Izvor: MONDO

Partizan i Vojvodina odlučiće u četvrtak ko će biti drugi finalista Lav Kupa Srbije. Beogradski crno-bijeli dočekaće novosadske crveno-bijele u Humskoj od 18 sati.

"Radostan sam jer nas očekuje veliki meč. I navijači i igrači Partizana učiniće sve da sve bude na visokom nivou, i organizaciono i igrački", poručio je trener aktuelnog šampiona Srbije, Goran Stevanović.

Partizan je u oba ovosezonska prvenstvena duela savladao Vojvodinu. U Beogradu je bili 1:0, a nedavno u Novom Sadu 1:2.

"Oba puta smo teško došli do Vojvodine. To nam daje samopouzdanje i vjeru da smo kvalitetniji, ali nas ne opušta, jer znamo da je Vojvodina izuzetno jaka ekipa", dodao je Stevanović i nadovezao se:

"Što ne reći, reprezentacija koja je prošle nedjelje pobjedila u Japanu bila je sastavljena uglavnom od igrača ove dvije ekipe - šest naših i dva iz Vojvodine, od kojih je jedan dao dva gola. Svi koji dođu na naš stadion moći će da vide ekipe koje trenutno igraju najkvalitetniji fudbal u zemlji".

Stevanović je prokomentarisao povredu Ljubomira Fejse:

"Veliki je to gubitak, ali nije momenat za kukanje. Pričao sam o katastrofalnom trenutku za nas prije odlaska reprezentacije u Japan, a poslije sam prestao. Jer, uvijek sam za to da se kaže prije nego što se nešto desi. Lako je poslije bitke biti general. Žao mi je Ljube (Fejse) i ekipe, jer je, uz Lomića, možda i najbolji igrač u zemlji".

"Prije godinu dana bio bi mali članak u novinama o tome da Fejsa ne igra, a sada je u centru pažnje jer je pokazao kakav je igrač i čovek. Njegov i izostanak Krstajića su veliki hendikepi. Ali, uvijek sam govorio da hoću da napravim tim koji ne zavisi od pojedinaca", jasan je bio "Plavi".

O statusu Gorana Stevanovića u Partizanu čaršija, ali i mediji dosta špekulišu. Kruže priče da mu se broje posljednji dani u Humskoj.

S toga mu je postavljeno pitanje da li meč sa Vojvodinom smatra najvažnijim otkako je postao trener crno-bijelih.

"Meni je svaka važna. Ovu sa Vojvodinom smatram najvažnijom jer nam omogućava plasman u finale i kasnije osvajanje trofeja. Pričalo se da mi je najvažnija ona na Marakani jer je uslovljavala moj ostanak. Emocije čuvam za sebe. Najvažnije mi je da napravimo uspjeh".

Iz utakmice u utakmicu Stevanović izražava zadovoljstvo igrama svoje ekipe. Navijači, novinari, ali i mnogi u klubu ne dijele to mišljenje.

"Mišljenja su podijeljena, a ja gledam bukvalno sa trenerske strane - ako pobjedimo u šest od osam utakmica, a na dvije igramo neriješeno, i ako nam protivnici za sve to vrijeme bukvalno jednom uđu u šesnaesterac, a mi stvorimo šest ili sedam stopostotnih šansi na meču, kao na primer u Jagodini, onda se postavlja pitanje šta je dobra, a šta nije dobra igra?!"

"Igra je dobra ako ima šansi i golova. U Jagodini je bilo šansi i to što nije bilo golova ne može da poništi igru i trud igrača, naročito kod onih koji su dva dana prije toga putovali više od deset sati i promijenili vremenske zone. Brzo se zaboravljaju detalji koji su možda odlučujući. Mi treneri smo tu da se nosimo sa svim. Odgovorno tvrdim da igramo najbolji fudbal, mada ste vi (novinari) kompetentniji, jer gledate više utakmica. Ali, ako gledamo po šansama i golovima, bez obzira na ukuse i pristrasnost, Partizan igra najbolje", kategoričan je Stevanović.

Šef struke crno-bijelih kaže da se često suočava sa pitanjem da li se plaši za svoj posao. Odmah je i odgovorio:

"Ne bojim se, jer znam da ga radim".

"Imam iskustvo iz reprezentacije, u kojoj smo selektor Petrković i ja tri i po godine bili pojam uspjeha, a za 90 minuta u Njemačkoj se srušilo sve", podsjetio je Stevanović na Mundijal 2006.

Trener Vojvodine Milan Đuričić je prije nekoliko dana izjavio da Crvena zvezda kompaktniji tim od Partizana i da će zato osvojiti tiutulu. Stevanović tvrdi da ga ta izjava ne dotiče i da nije potrebna dodatna motivacija njegovim igračima.

"Mi imamo motiva na pretek. Za tu izjavu nisam ni znao, a moji igrači će se boriti za svaki aut, korner, faul... A o tome ko je kvalitetniji - svi su imali prilike da se uvjere. A 15. maja, na kraju sezone, svodiće se računi", zaključio je Goran Stevanović.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC