• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Incident - djelo bezumnog pojedinca

Uprava Zvezde tvrdi da je preduzela sve da se ne dogodi tragedija i predlaže da redari dobiju veće ovlašćenje.

 ZVEZDA: Incident - djelo bezumnog pojedinca Izvor: MONDO

Fudbalski klub Crvena zvezda najoštrije je osudio oružani napad na jednog navijača na utakmici polufinala Kupa Srbije u srijedu uveče protiv OFK Beograda i ogradio se od "učesnika u nasilju".

"Osoba koja je pucala na stadionu nije navijač, već kriminalac kome je mjesto u zatvoru. Nadamo se da će tu osobu policija pronaći i uhapsiti, kao i da će odgovarati za zločin koji je počinila. Fudbalski klub Crvena zvezda, naša uprava i igrači, kao i milioni naših pristalica mole se za život mladog Igora Vrelića sa nadom da će dobiti tešku borbu sa povredama. Život ovog mladog čovjeka za nas je u ovom trenutku najvažniji", navodi se u saopštenju Zvezde.

Uprava crveno-bijelih tvrdi da je u organizaciji utakmice protiv OFK Beograda preduzela sve mjere koje nalažu propisi, ali je ocjenila i da ima dosta nejasnoća u primjeni zakonskih odredbi.

"Prema zakonskim obavezama, angažovali smo kompaniju koja se bavi pružanjem usluga fizičko-tehničkog obezbjeđenja, koja ima veliko iskustvo u vršenju ovih poslova jer je radila obezbjeđenje najvećih sportskih skupova u našoj zemlji, među kojima i prošlogodišnje Univerzijade. Na obezbjeđenju utakmice protiv OFK Beograda angažovan je 251 redar...Na organizaciji utakmice, kao i do sada, FK Crvena zvezda je ostvarila potpunu saradnju sa MUP-om Srbije", navodi Zvezda i dodaje da su pripadnici policije detaljno pregledala tribine i to dva puta - dan prije utakmice i na dan odigravanja meča i da je sve bilo u redu.

"Nažalost, i pored toga što su i Crvena zvezda, i kompanija koja se bavi obezbjeđenjem, kao i policija učinili sve na šta su ih zakoni obavezali - dogodila se tragedija. Razlog za to je što zakonski propisi koji regulišu pregled gledalaca koji ulaze na stadion nisu dovoljno jasni. Prema postojećim propisima, 'redari nemaju pravo da vrše pretres gledalaca koji ulaze na stadion, već samo njihov pregled'. Štaviše, postojeći propisi zabranjuju redarima da 'prilikom pregleda preuzimaju bilo kakve ingerencije i ovlašćenja izvršne vlasti odnosno MUP-a', što rezultate njihovog rada dovodi u pitanje", navodi se u saopštenju Zvezde.

Zato, crveno-bijeli predlažu promjenu zakonskih propisa kako se slični incidenti ne bi događali, odnosno da redari imaju veća ovlašćenja i odgovornost prilikom pretresa gledalaca.

Uprava Zvezde poručuje i da ova tragedija i "bezumni čin pojedinca" neće obeshrabriti klub da nastavi da "promoviše fudbal, sport i porodice na stadionu".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC