• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Posrnuli Partizan povjeren mladom Stanojeviću

Nepunih 12 časova nakon što su se, bez mnogo polemike, rastali čelnici Partizana i trener Goran Stevanović, crno-bijeli su dobili novog šefa struke.

 Posrnuli Partizan povjeren mladom Stanojeviću Izvor: MONDO

I to veoma mladog.

Bivši prvotimac Partizana, Atletiko Madrida, Majorke, Obilića i OFK Beograda, Aleksandar Stanojević, biće promovisan u trenera šampiona Srbije.

Dan poslije gubitka prvog od dva trofeja iz vitrina stadiona u Humskoj, odnosno eliminacije od Vojvodine u polufinalu Kupa Srbije, napravljena je rokada na čelu stručnog štaba crno-bijelih, a Stanojević je po hitnom postupku otišao u prostorije FSS kako bi do početka utakmice sa Radom u Superligi (nedelja, 18.00), dobio licencu za vođenje ekipe u elitnom rangu.

Zbog toga, posramljene i namrgođene fudbalere Partizana, u petak prije podne na trening su izveli Vuk Rašović i Nikica Klinčarski, koji će pomoći Stanojeviću tokom prvih radnih dana u retko teškim uslovima u Humskoj i Zemunelu.

Stanojević na čelo tima dolazi sedam kola prije kraja prvenstva, sa nasljeđenim minusom od četiri boda u odnosu na lidera i najvećeg rivala, Crvenu zvezdu, ali i bez jednog od trofeja, koji je tokom prethodne dve sezone boravio u Humskoj.

Novi trenera Partizana je aktuelni selektor omladinske reprezentacije Srbije, sastavljene od fudbalera starih 19 godina i mlađih. Sa tom selekcijom prošlog ljeta u Ukrajini, Stanojević je osvojio treće mjesto na Evropskom prvenstvu, a od 25. do 30. juna ove godine očekuje se da selektor i njegovi "orlići" uspješno dovrše kvalifikacije za EP u Francuskoj, koje će biti održano u julu.



Pošto se prvenstvo Srbije završava 16. maja, a dan kasnije počinju pripreme omladinaca za ljetne obaveze, neće doći do preklapanja u obavezama Stanojevića na dve klupe.

Trenersku karijeru, Stanojević je počeo u OFK Beogradu, gdje je i završio igračku.

Prvo je radio sa mlađim kategorijama, a potom vodio i prvi tim, poslije čega je dobio posao u Sremu iz Sremske Mitrovice, inače ekipi koja ima blisku saradnju sa Crvenom zvezdom. U Sremu su igrali mnogi talentovani omladinci crveno-bijelih.

Stanojević je u Humskoj već radio i to u stručnom štabu tadašnjeg trenera Miroslava Đukića, koji se pominjao kao mogući nasljednik Gorana Stevanovića, ali je navodno Uprava crno-bijelih bila zabrninuta eventualnom negativnom reakcijom Grobara na Đukićev povratak u klub.

Stanojević je rođen 28. oktobra 1973. godine i zabilježio je oko 80 nastupa za mlađe kategorije reprezentacije Jugoslavije.

(P. V. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC