• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Plavi: Moj Partizan igrao je najljepši fudbal

Smenjeni trener Partizana Goran Stevanović održao je u petak, dan poslije poraza od Vojvodine u polufinalu Kupa, oproštajnu konferenciju u Humskoj.

 Plavi: Moj Partizan igrao je najljepši fudbal Izvor: MONDO

Govoreći o razlozima, zbog kojih je podnio ostavku, popularni Plavi je još jednom pričao o Japanu i odlasku šestorice crno-bijelih fudbalera na meč reprezentacije Superlige sa domaćinom. Stevanović je čak izjavio da bi podnio ostavku i prije odlaska "orlova" u Japan, samo da nije bio trener Partizana, jer ga je za taj tim vezivala i ljubav.

"Dana kada sam postao prvi trener Partizana rekao sam da kada jug kaže svoju riječ, ja ću reagovati. To se dogodilo poslije poraza od Vojvodine u Kupu i podnio sam ostavku", rekao je dojučerašnji trener crno-bijelih Goran Stevanović na oproštajnoj konferenciji za štampu, održanoj u petak.

Stevanović je ostavku podnio u kasnim večernjim časovima u četvrtak, a u petak je novinarima obrazložio da smatra da je to dobro i za klub, koji je iznad svega, ali i za igrače za koje se nada da će se vratiti na pobjednički put.

"Ponosan sam na svoj rad. Dao sam značajan doprinos osvajanju duple krune, a bilo je dobrih momenata i dok sam bio prvi trener, iako sam od prvog trenutka imao omču oko vrata", rekao je Stevanović i podsjetio da je u klubu radio i druge poslove tokom trofejnog perioda.

Upitan o kakvoj je omči riječ, Stevanović je rekao:

"Znate i sami da je ova smjena dugo najavljivana, a uoči utakmice reprezentacije Superlige u Japanu, upozoravao sam da će se dogoditi katastrofa", još jednom je Plavi kao razlog za neuspjehe tima u mečevima sa Jagodinom (0:0) i Vojvodinom (1:3) naveo put šestorice prvotimaca na Daleki istok.

"Za Partizan sam radio iz ljubavi, ali da je bilo koji drugi klub bio u pitanju, u ovoj situaciji, sigurno bih odmah podnio ostavku, čak i prije puta igrača u Japan".

Stevanović je, međutim, rekao da ne krivi FSS niti upire prstom u njega, zbog toga što je pozvao šest igrača iz Partizana u Japan, rekavši da je reprezentacija ipak na prvom mjestu i da je Partizanu čast što ima toliko reprezentativaca.

Svom nasljedniku Aleksandru Stanojeviću, Stevanović ostavlja, kako kaže, "definisani sistem igre, igrače koji znaju svoje mjesto u timu", ali...

"Ne ostavljam mu najvažniji šraf, a to je Ljubomir Fejsa, možda i najbolji igrač lige".

Stevanović smatra da, iako Crvena zvezda ima četiri boda prednosti, titula nije izgubljena, jer "ima još sedam kola do kraja", a potom je dodao da "Partizan zaslužuje da bude prvak i da igra Ligu šampiona".

"Partizan je igrao najljepši, najbolji i najofanzivniji fudbal u državi i budući trener nema čega da se plaši i ima pobjednički duh", poručuje Plavi.

U sećanju će mu ostati pobjeda protiv Šahtjora u Ligi Evrope i nad Crvenom zvezdom u vječitom derbiju.

Ono na šta je Stevanović takođe ponosan je to, što je Partizan "odigrao časno i pošteno cijelo prvenstvo, nijedan sudija nije 'pao' na Partizanu, niti je bilo spornih situacija na utakmicama crno-bijelih, koje bi mogle da ugroze regularnost prvenstva".

Stevanović odlazi iz Partizana sa jednim jedinim porazom u domaćim takmičenjima i to u polufinalu Kupa, ali je poručio da "će za Partizan non-stop biti tu".

"Mogu da budem i pomoćnik opet ili prvi trener jednog dana, ali bih volio da to bude na bar tri, četiri godine, jer samo na duži period može nešto da se uradi", podvukao je Stevanović za kraj.

(P. Vujić - MONDO, foto: FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC