• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đurovski za MONDO: Pregazili smo Humsku

"Nije mala stvar da pobijediš Partizan u Humskoj, a mi smo ih pregazili", kaže za MONDO Mario Đurovski, strijelac trećeg gola u pobjedi Vojvodine.

  Đurovski za MONDO: Pregazili smo Humsku Izvor: MONDO

Bomba iz ljevice Marija Đurovskog u 58. minutu utakmice polufinala Kupa Srbije značila je dve stvari: da je Partizan ostao bez trofeja, odnosno da Vojvodina igra finale protiv Crvene zvezde.

"Desetka" Vojvodine postigla je gol "za desetku", kakav se rijetko viđa na našim terenima, a od toga se crno-bijeli nisu oporavili. Ostalo je 1:3.

Pretpostavljamo da je raspoloženje u Novom Sadu slavljeničko i dan poslije najbolje igre i najvažnije pobjede Voše u sezoni?

"Boga mi... Jeste!", nasmijan je bio Đurovski tokom razgovora za MONDO.

"Slavilo se sinoć 'debelo', ali evo već smo odradili trening", dodao je Đurovski.

POGLEDAJTE SLAVLJE FUDBALERA VOJVODINE

Kakve su vam noge bile jutros, ako se sinoć slavilo?

"Meni su bile lagane, kao leptiru. Za ostale ne znam... Sada je nekako sve ljepše, jer nije bilo mnogo uspjeha ove sezone. Mogu da kažem da smo imali lošu sezonu u prvenstvu i plasman u finale Kupa zaista je veliki uspjeh. Otišao bih korak dalje i rekao da je ovo istorijski uspjeh", priča Đurovski, svjestan da posao u Kupu još nije gotov.

Tek slijedi finale sa Crvenom zvezdom na istom mjestu na kojem je pao Partizan.

"Imamo veliku šansu, ali... Znam da će mnogi sada početi da pričaju o trofeju. Lično, mislim da je finale daleko i da treba ostati na zemlji. Vojvodina čeka trofej od 1989. godine, a 2007. smo igrali finale Kupa i izgubili. Zato ovo jeste veliki uspjeh za klub, a kada dođe utakmica sa Crvenom zvezdom, razmišljaćemo o tome. Već za vikend igramo sa Spartakom", uzdržan je Đurovski.

U tom meču Voša neće biti bez motiva?

"Normalno da neće! Poslije ovoga u Humskoj, svima nam je skočilo samopouzdanje, sada se nekako osjeća da smo i dalje 'u sezoni'. Borimo se za treće mjesto u ligi i sanjamo Kup. Deluje mi da svi u timu sada jedva čekaju sljedeću utakmicu", prepričava plejmejker novosadskog tima, koji kaže da još nije vidio svoj gol iz punog trka.

"Evo, tek smo završili trening. Ima vremena da se pogleda gol, možda i cijeli snimak. Najvažnije je da je lopta ušla i to mi je drugi gol protiv Partizana ove sezone", kaže Đurovski, koji je apostrofirao najzaslužnijeg za pobjedu protiv velikog rivala.

"Moram da kažem da je možda naš šef Milan Đuričić i najzaslužniji za pobjedu i to kako je odigrala cijela ekipa. Dobio je utakmicu taktički, znali smo šta čekamo, šta radimo, šta tražimo. Kaznili smo njihove mane i odigrali odličnu utakmicu. Nije mala stvar da pobijediš Partizan u Humskoj, a mi smo ih pregazili", prezadovoljan je Đurovski.

Vojvodina je u svojoj istoriji dva puta bila šampion one, jake lige SFRJ (1965-66, 1988-89), ali nikada nije osvojila Kup. Ni u doba SFRJ, ni kasnije, u vrijeme kada se zemlja zvala SRJ, SCG, Srbija... Tri puta Novosađani igrali su finale, 1951, 1997. i 2007. godine i tri puta bili poraženi.

Četvrtu sreću potražiće 5. maja na stadionu Partizana, protiv Crvene zvezde.

"Dva puta smo ove sezone izgubili od Crvene zvezde i zaista respektujem taj tim, ali Vojvodina je u četvrtak uveče pokazala da u 90 minuta može da dobije bilo koga, bilo gdje", podvukao je Đurovski.

(N. Janković, MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC