• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Liverpul, povoljno...

Vlasnici Liverpula Tom Hiks i Džordž Džilet odlučili su da prodaju klub i ovlastili kompaniju Barkli Kapital da pronađe kupca.

 Liverpul, povoljno... Izvor: MONDO

U saopštenju petostrukog prvaka Evrope navedeno je i da je novi predsjednik kluba postao prvi čovek britanske aviokompanije Britiš ervejz Martin Broton i on će nadgledati proces prodaje kluba.

"Klub ima punu podršku povjerilaca i obezbjeđeno je normalno finansiranje i funkcionisanje u procesu mijenjanja vlasnika", navodi se u saopštenju Liverpula.

Džilet i Hiks kupili su Liverpul 2007. godine, ali su od početka imali problema sa finansiranjem. Najtrofejniji engleski klub i dalje je u sjenci Mancecster Junajteda i Čelsija, a ove godine mu prijeti realna opasnost da se ne plasira u Ligu šampiona.

"Poslije tri godine, koje su za nas bile uzbudljivo iskustvo, odlučili smo da klub prodamo nekome ko će moći da ga digne na viši nivo", naveli su Hiks i Džilet u saopštenju.

Velikih finansijskih problema Liverpul je imao u julu prošle godine, kada je Kraljevskoj banci Škotske i američkoj banci Vehovija trebalo da vrati 100, od ukupno 237 miliona funti duga. Poslije dugih pregovora, dogovoreno je reprogramiranje duga.

Engleski analitičari smatraju da Liverpul sada vrijedi oko pola milijarde funti, ali u kompaniji Barkli Kapital vjeruju da bi mogla da se postigne dosta bolja cijena, ukoliko im se ostavi dovoljno vremena da dobro pripreme proces prodaje.

U međuvremenu, već su počeli da se javljaju potencijalni kupci, a neki od njih stižu iz Kine.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC