• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanojević na dvije godine, titula nije uslov

Aleksandar Saša Stanojević dobio povjerenje uprave crno-bijelih u naredne dvije godine. I ako Partizan ne odbrani titulu, on ostaje na poslu.

 Stanojević na dvije godine, titula nije uslov Izvor: MONDO

Partizan je dobio najmlađeg trenera u svojoj istoriji. Aleksandar Saša Stanojević, čovjek koji još nije napunio 37 godina, dobio je priliku da sjedne na užarenu klupu crno-bijelih.

Uprava Partizana potpisala je sa bivšim pomoćnikom Miroslava Đukića ugovor na dvije godine, ali je Stanojević morao da se odrekne drugog posla - selektora omladinske reprezentacije Srbije (igrači do 19 godina) - na kojem je bio od septembra 2008. godine.

"Drago mi je što sam se poslije dvije godine vratio u svoju kuću u kojoj sam odrastao. Kada sam odlazio sa mjesta pomoćnog trenera bio sam siguran da ću se jednog dana vratiti. Ovo je prava prilika za mene da se dokažem. Siguran sam u sebe i u ekipu. Imamo velike ambicije u borbi za titulu", bile su prve riječi novog trenera Partizana, trećeg u ovoj sezoni.

Potpisao je ugovor na dvije godine, ali nasljednik Gorana Stevanovića vjeruje da će se zadržati u Partizanu duže nego što je ugovorom predviđeno.

Kako će Partizan igrati?

"Cilj mi je da Partizan igra kao za vrijeme dok je trener bio Miroslav Đukić. Ofanzivno i sa puno kretanja bez lopte. Dakle, ofanzivno, vrlo ofanzivno. To je moje opredjeljenje. Ne znam da li će se to moći vidjeti već protiv Rada, ali nadam se da ću ostaviti pečat u Partizanu", odgovorio je Stanojević.

On je rekao da se ne plaši činjenice da dolazi u delikatnom trenutku po Partizan, dodajući da je i prvi put, kada je stigao sa Đukićem, bila teška situacija.

"Radiću bez kompromisa, ambiciozan sam i vjerujem u svoj rad", poručio je Stanojević, koji je, kako su rekli članovi uprave, bio "jedini kandidat za novog trenera".

Stanojević je rekao i da dosta dobro poznaje sve ekipe u ligi, a, najbolje, naravno, Partizan, jer je i sam učestvovao u selektiranju pojedinih igrača prije dvije godine.

Upitan da li će ekipu pored terena voditi u trenerci ili u odijelu sa šalom, Stanojević je odgovorio da voli Partizan tako da mu nije potreban šal za dokazivanje ljubavi.

Jedan od potredsjednika Partizana Mile Jovičić obavijestio je novinare o toku sastanka Upravnog odbora.

Pored imenovanja novog trenera, Jovičić se zahvalio Goranu Stevanoviću i još jednom ponovio da je dojučerašnji trener Patizana do utakmice sa Vojvodinom u polufinalu kupa imao punu podršku rukovodstva.

"Siguran sam da je Stevanović imao najbolju želju i volju, ali su rezultati bili takvi da je samovoljno ponudio ostavku, koju smo mi prihvatili. Ambicije novog trenera se poklapaju sa ambicijama kluba i da crno-bijeli ostaju čvrsti i uporni u namjeri da odbrane titulu prvaka države", rekao je Jovičić.

U Partizanu ne odustaju od primarnog cilja - odbrane titule prvaka, ali Stanojeviću to nije postavljeno kao uslov. Ako Partizan i ne prestigne "vječitog rivala" do kraja sezone, on će nastaviti da radi posao i u narednom periodu.

Koordinator sportskog dijela crno-bijelih Albert Nađ optimista je što se tiče kraja prvenstva. "Smatram da i dalje imamo najkvalitetniji tim. Do kraja je u opticaju još 21 bod što je dovoljno da prestignemo Zvezdu".

Biografija Aleksandra Stanojevića (rođen 28. oktobra 1973.).

Igračka karijera:


Partizan (sve mlađe kategorije i prvi tim), Atletiko Madrid, Majorka, Obilić, OFK Beograd. Odigrao je oko 80 utakmica za mlađe reprezentativne selekcije.

Trenerska karijera:

OFK Beograd (mlađe kategorije), OFK Beograd (trener u stručnom štabu), Srem (šef stručnog štaba),
Partizan (bio pomoćnik prvog trenera Miroslava Đukića i sada prvi trener).

Selektorska karijera: Bio je trener u "A" reprezentaciji Srbije (u stručnom štabu Miroslava Đukića). Do sada je bio selektor omladinske reprezentacije Srbije od septembra 2008. godine, a na Prvenstvu Evrope za omladince 2009. godine osvojio je treće mjesto (generacija 1990. i mlađi).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC