• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VOŠA: Ne zaustavljamo se!

Vojvodina odličnom igrom "smijenila" Gorana Stevanovića sa klupe Partizana, ali sada su apetiti porasli. "Pobijedićemo i Spartak i Zvezdu", poručuje trener "lala".

 VOŠA: Ne zaustavljamo se! Izvor: MONDO

Konačno osmijesi na licima fudbalera, trenera i rukovodstva Vojvodine. Sumorna prvenstvena sezona zamijenjena je lijepim rezultatom u Lav Kupu Srbije, plasmanom u finale, ali i odličnom igrom protiv Partizana u Humskoj (3:1).

Predsjednik Vojvodine Ratko Butorović sačekao je fudbalere i stručni štab po povratku iz Beograda u svom hotelu "Park" i na vratima je stisnuo ruku Milanu Đuričiću.

Prije samo dvije nedelje, Đuričić je poslije poraza od Crvene zvezde u prvenstvu (0:3) konstatovao da Vojvodina ima pojedinačni kvalitet, ali da nedostaje timski duh, kolektivna igra. Protiv Partizana je "vaskrsao" taj timski duh.

"Odigrali smo kvalitetnu utakmicu, ali čak ni to nije još ono što ja hoću da napravim od ekipe i onako kako Vojvodina mora da igra. Sada imamo odličan pravac da to i ostvarimo. Pobijediti Partizan na ovakav način i to na njegovom terenu jeste nešto veliko. Čestitam igračima, pobjeda je njihova, jer su oni i najzaslužniji. Ono što je najvažnije je timski duh koji smo pokazali u toku čitavog toka dvoboja za finale Kupa, u koje mi ulazimo potpuno zasluženo. Posebno bih pohvalio pomoć i odnos naših navijača prema nama - kako dan prije meča na treningu, tako i u Beogradu na samoj utakmici", rekao je Đuričić na konferenciji za novinare dan poslije plasmana u finale kupa.

Dok su u Humskoj mijenjali trenere, u Vojvodini se slavilo, a rukovodstvo najstarijeg srpskog superligaša odlučilo je da nagradi navijače tako što se otvoriti kapije stadiona "Karađorđe" za derbi meč ovog vikenda protiv subotičkog Spartaka.

Optimizam ne splašnjava kod Đuričića. Pred Partizan je samouvjereno poručio da će njegov tim pobijediti. Isto obećanje i pred Spartak, ali i za finale kupa protiv Zvezde.

"Rekao sam i pred Partizan, a i sad ću biti vrlo jasan: POBIJEDIĆEMO i Spartak i Crvenu zvezdu. U četvrtak smo dobili ono što je bilo i najvažnije - energiju, a nju moramo maksimalno iskoristiti. I ja lično i svi moji igrači vjerujemo da ćemo u nedelju pokazati 'ko je gazda u Vojvodini'. Pobjedu neće biti lako ostvariti, radi se o vrlo dobrom protivniku, ali mi i ne smijemo da pomislimo na drugi ishod, osim o upisivanju trojke na konto. To što smo dobro fizički pripremljeni, je jako važno, a zasluge za to, samim tim i za uspjeh u kupu, nose i moj prethodnik Branko Babić i kondicioni trener Aleksandar Janković", rekao je Đuričić.

Dvostruki strijelac protiv Partizana Dragan Mrđa rekao je da je Vojvodina nadigrala Partizan i da je "presrećan".

"Trijumf protiv Partizana je prekretnica za sve nas i cio klub. Na pobjedu idemo i u nedelju, protiv Spartaka uprkos činjenici da nam je protivnik vrlo ozbiljan i dobro organizovan. Iako smo se i fizički i psihički iscrpili u Humskoj, na nama je da izvučemo maksimum iz nas samih i ponovo obradujemo navijače i simpatizere", rekao je kapiten novosadskih "lala".

Strijelac najlepšeg gola na utakmici protiv Partizana Mario Đurovski rekao je da je Vojvodina u četvrtak bila "sjajna, a u nedelju će biti još sjajnija".

"Svako ko voli i navija za Vojvodinu trebalo bi da dođe i u nedelju, jer smo svi zaslužili da se još jednom radujemo i proslavimo novi trijumf, koji će biti samo jedan u nizu, jer svi vjerujemo da ćemo pobijediti svakog protivnika do kraja sezone", rekao je Đurovski.

Vojvodina će u nedelju igrati bez Slobodana Novakovića (zbog kartona) i povrijeđenog Nemanje Bilbije.

(MONDO - foto: zvanični sajt Vojvodine)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC