• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Raspucani Bajern čuva vrh

Bajern deklasirao Hanover sa 7:0 i sačuvao lidersko mjesto tri kola prije kraja. Šalke i dalje u trci nakon pobjede protiv Menhengladbaha.

 BUNDES: Raspucani Bajern čuva vrh Izvor: MONDO

Lako, jednostavno, ubjedljivo - jednom rječju perfektno djelovao je Bajern protiv Hanovera. Bavarci su deklasirali "davljenika" sa 7:0 i poslije nešto manje od tri sata vratili se na čelo Bundeslige.

Tim Luja van Gala igrao je šampionski, a njihova predstava u subotu uveče uliva povjerenje navijačima Bajerna da u preostala tri kola neće dozvoliti Šalkeu da osvoji "salataru".

Hanover je odolijevao svega dvadesetak minuta, mada je već tada bilo jasno da nema nikakvu šansu na "Alianc" areni.

Led je probio Ivica Olić u 22. minutu, seriju nastavio Arjen Roben u 30, a pred kraj prvog dijela upisao se i Tomas Miler.

Pitanje je da li su se svi navijači vratili na svoja mjesta nakon pauze, a na semaforu je već pisalo 5:0. Za samo jedan minut, u periodu između 49. i 50. Olić i Roben postigli su po još jedan gol.

Da ne bude izuzetak, mladi Miler se pobrinuo u 62. minutu - 6:0.

Ipak, od trojice strijelaca izdvojio se Holanđanin, koji je i u 90. minutu postigao svoj treći gol.



Tim Feliksa Magata ostaje u trci za "salataru". Šalke je opet prvi, a na čelo Bundeslige vratio se pobjedom protiv Borusije iz Menhengladbaha rezultatom 3:1.

Ivan Rakitić doveo je tim iz Glezenkirhena u vođstvo već u devetom minutu, ali je Argentinac Raul Marselo Bobadilja izjednačio u 16. Ipak, Šalke je do kraja poluvremena postigao još jedan pogodak preko Peruanca Džefersona Farfana.

Pitanje pobjednika bilo je rješeno na početku drugog dijela. Dosuđen je penal u korist domaćina, a precizan sa jedanaest metara bio je Rakitić. Hrvatu je to bio sedmi gol u prvenstvu, treći sa bijele tačke.

Verder je dva puta gubio protiv "vukova", ali je na kraju uspio da osvoji sva tri boda u Volfsburgu - 2:4. Zahvaljujući odličnoj igri u drugom poluvremenu tim iz Bremena ostaje u trci za mjesto koje vodi u Ligu šampiona.

Edin Džeko se prvi upisao u strijelce na "Folksvagen" areni. Igrao se 18 minutu kada je napadač Volfsburga uspio da postigne svoj 20. gol. Izjednačio je iskusni Torsten Frings golom iz penala u 38. minutu, ali je prednost "vukovima" vratio Brazilac Grafite samo dva minuta kasnije.

Nije se dugo čekalo na izjednačenje. Klaudio Pizaro je najavio preokret i moguć revanš za ubjedljiv poraz iz prošle sezone kada je Volfsburg pobijedio sa 5:1.

Prvo vođstvo ekipi Tomasa Šafa doneo je Frings, svojim drugim golom u 63. minutu, a kada je nešto kasnije i Hugo Almeida postigao gol bilo je jasno da će Volfsburg poslije tri vezane pobjede doživejti poraz, a Verder se vratiti uspješnoj seriji, koju je u prošlom kolu prekinuo Dortmund.

U prilog "zeleno-bijelima" idu i porazi Bajera u Štutgartu i Hamburgera od Majnca.

"Farmaceutima" je presudio Kakau. "Švabe" su na "Mercedes-Benc" areni pobijedile sa 2:1 i, probile se na šesto mjesto i ne samo da su se aktivno uključile u igru za Evropu več imaju šanse i za plasman u Ligu šampiona. Bajer je blijeda senka onog tima koji je jesenas briljirao u Bundesligi, a sve što su u Štutgartu uspjeli da urade je da povedu u 14. minutu 19. golom Štefana Kislinga.

Tragičar je Trankiljo Barneta, koji je već u 18. minutu dobio drugi žuti karton.

Zdravko Kuzmanović odigrao je cio meć protiv Leverkuzena.

Najprijatnije iznenađenje priredio je Majnc, koji je u pobijedio kao gost HSV sa 1:0.

Frajburg se grčevito bori za opstanak, a nakon pobjede protiv Nirnberga od 2:1 uspio je da se probije u sigurnu zonu, a da u istu gurne posljednjeg rivala.

Frajburg i Nirnberg imaju isti broj bodova - 28.

Zanimljivo da je na ovom meču igrač gostujuće ekipe Slovenac Dominik Maroh prvo pogodio svoju mrežu, a pred kraj meča i protivničku.

Parovi i rezultati 31. kola:

Petak:

Keln - Bohum 2:0 (1:0)
/Tošić 31, 78/

Subota:

Šalke - Borusija Menhengladbah 3:1 (2:1)
/Rakitić 9, 47 (pen), Farfan 45 - Bobadilja 16/

Hamburger SV - Majnc 0:1 (0:1)
/Banse 20/

Frajburg - Nirnberg 2:0 (1:0)
/Maroh (a.g) 4, Sise 60, Maroh 79/

Štutgart - Bajer 1:1 (1:1)
/Kakau 29, 85 - Kisling 14/

Volfsburg - Verder 2:4 (2:1)
/Džeko 18, Grafite 40 - Frings 38 (pen), 63, Pizaro 50, Almeida 75/

Bajern - Hanover 7:0 (3:0)
/Olić 22, 49, Roben 30, 50, 90, Miler, 44, 62/

Nedelja:

Borusija Dortmund - Hofenhajm 15.30
Ajntraht - Herta 17.30

TABELA: Bajern 63, Šalke 61, Verder 54, Leverkuzen 54, Dortmund (-1) 52, Štutgart 50, Hamburg 48, Ajntraht (-1) 44, Volfsburg 46, Majnc 44, Menhengladbah 37, Keln 37, Hofenhajm (-1) 34, Bohum 28, Frajburg 28, Nirnberg 28, Hanover 27, Herta (-1) 22 boda.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC