• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tošić za MONDO: Zašto sada stati?

"Sve vrijeme sam pričao da mi samo fale utakmice. Sada je i to došlo", zadovoljno priča fudbaler Mančester junajteda na pozajmici u Kelnu.

 Tošić za MONDO: Zašto sada stati? Izvor: MONDO

Za čovjeka koji zna i hoće da radi, Njemačka je uvijek bila obećana zemlja.

Tamo su Zoranu Tošiću konačno počeli da se isplaćuju naporan rad i profesionalizam koje je ispoljio tokom godinu dana provedenih na Old Trafordu.

Njegovim golovima ostvarena je tek treća pobjeda iz 15 prvenstvenih utakmica na domaćem terenu, a Keln tri kola pre kraja praktično osigurao status bundesligaša i naredne jeseni.

"Konačno nam je krenulo. U posljednja četiri kola dobili smo tri puta, što nije baš uobičajeno za tim koji se nalazi između sredine i donjeg dijela tabele. Dosta toga smo završili po pitanju opstanka, ali imamo još tri utakmice i ostajemo koncentrisani. Zašto ne bismo uzeli još koji bod", konstatovao je Tošić u telefonskom razgovoru za MONDO.

Dugo je popularni Bambi bio ograničen na utakmice u dresu reprezentacije. Selektor Antić mu je vjerovao iako je u Mančester junajtedu igrao gotovo isključivo za rezervni tim.

"Forma je krenula pravim putem. Sve vrijeme sam pričao da mi samo fale utakmice. Sada je i to došlo…"

Sa igračima kakvi su Podolski, Maniš, Peti, Novaković, Vome i golman Mondragon, Keln nije ni trebalo da se nađe u "donjem domu". Kao da je Tošić karika koja je nedostajala timu da zaigra bolje i prije svega efikasnije.

"Već smo dosta vremena proveli zajedno i tačno znamo ko šta može. Inače je ekipa kvalitetna, zrela... Bilo je i ranije dobrih partija, ali protiv Bohuma smo bili baš na nivou. Sigurno smo držali loptu, tek pred kraj smo im dozvolili da upute prvi ozbiljan šut".

Srpski reprezentativac u Kelnu nije toliko vezan za aut liniju. Ima slobodu da se ubacuje u sredinu, pa otuda i golovi, nekada iz "mesijevskih" solo prodora, nekada poslije brze razmjene pasova, a golmani nisu bezbedni ni kada šutne sa preko 20 metara.

"Da, nemamo klasična krila kao u Engleskoj, ali i dalje je to sistem 4-4-2, u kojem djelujem po desnoj strani, što mi najviše i odgovara. Odatle tačno znam kako da ugrozim golmana. A jasno je da svaki dobar potez, naročito gol, utiče na rast samopouzdanja. Vjerujem da ću u maju spreman doći na pripreme reprezentacije".



O MANČESTERU POSLE MUNDIJALA

Za Tošića je ovaj vikend bio dvostruko uspješan, pošto je posle kluba kojem je pozajmljen, slavio i njegov matični. Junajted je kao gost pobijedio Mančester siti i zadržao šanse da odbrani titulu.

"Nikad slađe! Protiv gradskog rivala, pa još u 93. minutu. Sad navijamo za Totenhem protiv Čelsija".

Bambi kaže da se i dalje osjeća članom Mančester junajteda, ali da se ne opterećuje mislima o sljedećoj sezoni.

"Radujem se njihovim pobjedama, jer su to momci sa kojima sam proveo godinu dana. Osjećam se isto kada ih gledam preko televizije u Kelnu, kao dok sam bio u Mančesteru. Redovno sam u kontaktu sa jednim pomoćnim trenerom i, naravno, sa Nemanjom Vidićem. Ali mislim prvo o Kelnu, pa o Svjetskom prvenstvu. Tek onda ću da vidim šta dalje sa klupskom karijerom", zaključio je Zoran Tošić.

Ugovor sa Mančester junajtedom ističe mu ljeta 2012. godine.

(I. Bogunović - MONDO,)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC