• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Partizan prihvatio igru

Partizan pobijedio Rad sa 2:1 (1:0) i ponovo prišao "vječitom rivalu" na dva boda. Strijelci za crno-bijele Moreira i Ilić.

 JSL: Partizan prihvatio igru Izvor: MONDO

"Ofanzivno, vrlo ofanzivno", najavio je novi trener crno-bijelih Aleksandar Stanojević kako će Partizan igrati dok je on šef na klupi. Ono što je obećao djelimično je ispunio na svom debiju protiv Rada...

Aktuelni šampion Srbije pobijedio je sa 2:1 i ponovo se aktivno uključio u brobu za titulu sa vječitim rivalom.

Promjena trenera pozitivno je uticala na igrače Partizana. Poslije remija u Jagodini i poraza od Vojvodine u Kupu, crno-bijeli su iskoristili kiks Crvene zvezde u Čačku i poslije samo nedelju dana opet se pitaju u trci za šampiona Srbije.

Strijelci za Partizan bili su Almami Moreira i Saša Ilić, dok je Milan Pršo pogodio za Rad.

Domaćin je poveo sa 2:0 i ništa nije nagovještavalo da će do kraja strijepiti za sva tri boda...

Partizan je prije prvog gola ima dvije dobre prilike. Prvu je propustio Kleo u 11 minutu, kada je sa desetak metara šutirao preko gola, a nešto kasnije i Marko Lomić je pogodio prečku iz slobodnog udarca.

Jedini gol u prvom poluvremenu postigao je Almami Moriera u 34. minutu. Portugalca je sjajnom loptom na lijevoj strani izbacio Marko Jovanović, Moreira je prebacio istrčalog golmana Branislava Danilovića, a Dijara i Kleo su, iako je lopta već prešla gol-liniju, zajedničkim snagama samo potvrdili vođstvo crno-bijelih.

Crno-bijeli su na najbolji način otvorili drugi dio utakmice. Novu radost navijačima Partizana obezbijedio je Saša Ilić, prvim golom od kada se vratio u Humsku.



Lomić je izveo korner u 48. minutu, odbrana Rada nespretno je reagovala, odbila loptu samo do Ilića, koji lijevom nogom duplira prednost svog tima.

Rad je smanjio na 2:1 u 56. minutu. Do tog momenta potpuno bezopasni "građevinari" uspjeli su da iskoriste nesporazum i neodlučnost Partizanove odbrane i da se preko rezerviste Milana Prše vrate u igru.

Gosti su imali sjajnu priliku za izjednačenje u 77. minutu. Prvo je Vojislav Stanković izblokirao Anrdiju Kaluđerovića, a odmah poslije kornera Bratislav Ristić je pokušao glavom.

Utakmicu na stadionu Partizana posmatralo je 6.570 gledalaca. Najispunjenija je bila južna tribina, na koju je ulaz za utakmicu sa "građevinarima" bio besplatan.

Partizan u srijedu putuju u Kruševac na megdan Napretku, dok Rad očekuje meč na Banjici protiv BSK.

Partizan je meč počeo u dosta ofanzivnoj formaciji...

PARTIZAN: M. Božović, Knežević, Stanković, Jovanović, Lomić, Petrović, Davidov, Ilić, Moreira (B. Jovanović 78), Kleo (Vašington 90) i Dijara (B. Ilić 53).

RAD: Danilović, Čotra, Todorovski, Koković, Radđelović, Dimitrijević (Stanojević 46) , Pajović, Ristić (Jovančić 81), Raspopović (Pršo 46), Kaluđerović, Andrić.



Spartak otpisao "Lale"

Za razliku od Kupa Srbije, gdje će igrati u finalu, Vojvodina nastavlja da posrće u prvenstvu. "Lale" su sve dalje od trećeg mjesta, a poslije poraza od Spartaka na "Karađorđu" rezultatom 0:1, Novosađanima ostaju minimalne šanse da preko Super lige obezbijede mjesto u Evropi.

Gol koji je "golubove" vratio na treću poziciju postigao je Nikola Milanković u 39. minutu.

Na krilima sjajnog izdanja protiv Partizana, Vojvodina je protiv Spartaka krenula dosta ofanzivno. Ređali su se napadi domaćina, ali je izostala realizacija.

Najbolju šansu imao je Mario Đurovski koji je pogodio prečku iz "slobodnjaka" sa oko 30 metara. Poslije toga priliku je imao i Dušan Tadić, ali je uspio tek da okrzne loptu nakon centaršuta Slobodana Medojević.

U trenucima najjačeg pritiska Vojvodine, Spartak je poveo. Poslije jednog kornera i statičnosti cijele odbrane "lala", odlično je u šesnaestercu reagovao Milanković i glavom smjestio loptu u mrežu.

Spartak je u drugom poluvremu potpuno kontrolisao igru i čvrstom odbranom uspio da sačuva svoj gol.

Uzbudljiv je bio finiš meča. Igrači Vojvodine tražili su penal jer je neko od fudbalera Spartaka rukom spriječio da lopta nastavi ka golu poslije udarca Gorana Smiljanića.

Vojvodina je meč završila sa deset igrača. Dok su svi čekali da se izvede slobodan udarac, Naemenka Ađuru je nesportski reagovao na ivici kaznenog prostora Spartaka i glavom udario protivničkog fudbalera. Poslije toga Nigerijcu je ostalo samo da prije svih produži u svlačionicu.

U prvom meču ove dvije ekipe u Subotici Voša je pobijedila sa 1:0.

Vojvodina u narednom kolu gostuje u Požarevcu, dok Spartak ide na noge Jagodini.

Parovi i rezultati 24. kola:


Nedelja:

NOVI SAD: Vojvodina - Spartak 0:1 (0:1)
/Milankovgić 39/

BEOGRAD: Partizan - Rad 2:1 (1:0)
/Moreira 34, Ilić 38 - Pršp 56/

Subota:

IVANJICA: Javor - Smederevo 1:0 (0:0)
/Nikitović 46/

ČAČAK: Borac - Crvena zvezda 0:0

BEOGRAD: BSK Borča - Jagodina 1:4 (0:1)
/Đukić 62 - Ognjenović 29, 45, Novković 73, Bojović 83/

BEOGRAD: Čukarički - Napredak 2:1 (1:1)
/Trajković 22, Grubješić 90 - Gašić 3/

KULA: Hajduk - Metalac GM 1:1 (0:0)
/Panjković 49 - Simović 59/

POŽAREVAC: Mladi radnik - OFK Beograd 0:2 (0:2)
/Milić 29, 45/

TABELA: Crvena zvezda 62, Partizan 60, Spartak 42, OFK Beograd 40, Vojvodina 34, Metalac 34, Jagodina 33, Javor 32, Smederevo 28, Borac 28, Rad 25, Napredak 24, Hajduk 24, BSK Borča 22, Mladi radnik 22, Čukarički 21 bod.

PAROVI 25. KOLA (Sreda - 21.04): Crvena zvezda - Javor, Smederevo - Hajduk Kula, Jagodina - Spartak, Metalac - Čukarički, Mladi radnik - Vojvodina, Napredak - Partizan, OFK Beograd - Borac Čačak, Rad - BSK.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC