• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Kajkut ostavio Borac "u igri"

Gol koji je napadač Borca Saša Kajkut postigao u 90. minutu derbija sa Željezničarom (4:2) mogao bi da odluči novog šampiona Premijer lige BiH.

 PREMIJER BiH: Kajkut ostavio Borac "u igri" Izvor: MONDO

Sarajlije su se pobjedom učvrstile na liderskoj poziciji prvenstva sa tri boda prednosti u odnosu na Banjalučane, ali ako kraj sezone dočekaju sa istim bodovnim saldom što je, s obzirom na raspored, vrlo moguće, titula bi u tom slučaju došla u grad na Vrbasu.

Prva utakmica sezone okončana je s 2:0 za Borac, te je trenutni ukupni rezultat 4:4, ali su crveno-plavi u prednosti zbog dva gola postignuta u gostima, pišu "Nezavisne novine".

Do kraja sezone je ostalo još sedam kola u kojima Banjalučani čekaju "kiks" Željezničara. Iako je u fudbalu nezahvalno davati bilo kakve prognoze, Borac do kraja sezone možda ima nešto povoljniji raspored, s obzirom na to da će igrati utakmicu više na domaćem terenu.

U Banjaluku dolaze Rudar, Travnik, Modriča Maksima i Olimpik, dok će na "Grbavici" gostovati Modriča, Olimpik i Laktaši. Međutim, Željo će jedno od gostovanja imati na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase - Koševo" u duelu s vječitim rivalom Sarajevom.

Ti mečevi su po pravilu uvijek neizvjesni, a ovaj bi mogao biti i više od mnogih prethodnih, jer je i "bordo" tim kandidat za izlazak u Evropu.

Zanimljivo je da oba konkurenta za titulu imaju gotovo identična gostovanja do kraja sezone. I Borac i Željo idu na megdan Slobodi, Veležu i Sarajevu, ali plavi imaju i jedno gostovanje više u Trebinju.

Dakle, iako je trenutno u bodovnom zaostatku, Borac je s druge strane i u blagoj prednosti, prije svega psihološkoj. Naravno, do kraja sezone u igri je još oko 20 bodova, te su mogući i mnogo drugačiji raspleti.



MARIĆ: JOŠ SE IGRA

Trener banjalučkog kluba Zoran Marić čestitao je Sarajlijama na zasluženoj pobjedi, ali i poručio da "još ništa nije gotovo".

"Imali smo priliku da gledamo dobru utakmicu u sjajnom ambijentu. Moram reći da je Željezničar sasvim zasluženo slavio, ali ništa još nije gotovo. Mnogo je bodova u igri do kraja sezone. Trka za titulom se nastavlja", izjavio je popularni Džimi.

Njegov kolega sa klupe Želje Amar Osim svjestan je da bi ukoliko na kraju prvenstva imali isti broj bodova sa Borcem "izvisili" zbog Kajkutovog gola.

"Ne želim da razmišljam o tome, vjerujem da ćemo da sačuvamo bodovnu prednost do kraja", rekao je Osim.

Raspored Borca

* Borac - Rudar (prva utakmica 0:1)
* Borac - Travnik (0:2)
* Sloboda - Borac (0:1)
* Borac - Modriča Maksima (0:1)
* Velež - Borac (2:0)
* Borac - Olimpik (2:1)
* Sarajevo - Borac (1:0)

Raspored Željezničara

* Sloboda - Željezničar (1:4)
* Željezničar - Modriča Maksima (1:2)
* Velež - Željezničar (0:1)
* Željezničar - Olimpik (2:0)
* Sarajevo - Željezničar (2:1)
* Željezničar - Laktaši (1:0)
* Leotar - Željezničar (1:3)

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC