• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zidan drugi najuspješniji trener Reala u istoriji

Autor mondo.ba

Francuski stručnjak je sa klupe vodio "kraljevski klub" na ukupno 115 utakmica, a statistički gledano, svaki 14. meč osvajao je po neki trofej.

Zinedin Zidan za dvije godine na klupi španskog Real Madrida osvojio je osam titula i postao drugi najuspješniji trener u 115-godišnjoj istoriji "kraljevskog kluba", prenijela je agencija "Anadolija".

Svojevremeno i najbolji fudbaler svijeta je kao igrač od 2001. do 2006. godine s Real Madridom osvojio šest trofeja, a kao trener je za dvije godine u vitrine tima sa "Santiago Bernabeua" donio osam titula.

Real je sa Zidanom na klupi od januara prošle godine osvojio po dvije titule Lige šampiona, Superkupa Evrope i Svjetskog klupskog prvaka te po jednu titulu u španskoj Primeri i nacionalnom Super kupu.

Ono što navijače Real Madrida posebno raduje je to što je eri Zidanovih uspjeha najljući rival Barselona osvojio dvostruko manje, odnosno četiri trofeja. Katalonski div u protekle dvije godine domogao se dva trofeja Kupa kralja i po jedne titule španske La lige i Super kupa Španije.

S osam titula Zidan je pretekao slavnog španskog stručnjaka Visentea Del Boskea koji je na klupi Reala osvojio sedam trofeja i izjednačio se s Luisom Molovnijem koji je svojevremeno takođe osvojio osam titula.

Bolji od Zidana u istoriji Real Madrida je samo legendarni Migel Munjoz koji je od 1960. do 1974. godine na klupi kraljevskog tima osvojio ukupno 14 titula.

Francuski stručnjak je s klupe vodio Real na ukupno 115 utakmica, a statistički gledano svaki 14. meč osvajao je po neki trofej. Zabilježio je ukupno 84 pobjede, 21 remi i deset poraza. Zanimljivo je i da Real sa Zidanom na klupi nije poražen ni u jednom finalnom meču u svim takmičenjima.

Real trenutno s utakmicom manje zaostaje 11 bodova za liderom na tabeli Primere Barselonom, a Zidan želi popraviti utisak predstojećeg vikenda kada je na rasporedu "El Klasiko". Zidane je kao trener predvodio "kraljevski klub" u ukupno pet mečeva protiv Barselone i zabilježio tri pobjede i po jedan remi i poraz.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC