• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Finale prije finala - dio prvi

Kada fudbaleri Intera i Barselone u utorak uveče istrče na teren stadiona Đuzepe Meaca, putovanje gostiju autobusom do Milana postaće samo kuriozitet.

 LŠ: Finale prije finala - dio prvi Izvor: MONDO

Kako je istakao sportski direktor evropskog prvaka Ćiki Begiristain - "kada se igra polufinale Lige šampiona, umor ne smije da postoji".

"Vjerujem da će nam časovi provedeni u autobusu pomoći da se dodatno zbližimo i da protiv Intera odigramo još složnije. Ako nam se ukaže prilika da ih pobijedimo na njihovom stadionu, zašto da ne uradimo i to", rekao je vezni igrač Serhio Buskets.

Biće zaista zanimljivo vidjeti vrhunski tim poslije gotovo 1.000 kilometara prevaljenih "na četiri točka". Za očekivati je da erupcija vulkana na dalekom Islandu donese Interu makar malu prednost na polju fizičke spremnosti...

Ove dve ekipe sastale su se dva puta u grupnoj fazi Lige šampiona, kada je na Đuzepe Meaci bilo 0:0, a na Nou Kampu 2:0 za Katalonce.

Barselona je u obje utakmice bila bolji tim, međutim, Inter je protiv Čelsija pokazao da ima snage i umijeća za kvalitetnije partije od tih.

"Otkako sam potpisao za Inter, sanjam da se vratim na Santjago Bernabeu i odigram finale Lige šampiona", rekao je doskorašnji član Real Madrida, Holanđanin Vesli Snajder.

Nije tajna da će "neroazuri" završiti veliki dio posla ako zaustave Lionela Mesija, ili makar uspiju da ga odsjeku od Ćavijevih lopti, kao što su u subotnjem meču Primere uspjeli fudbaleri Espanjola.

Genijalnost Interovog stratega, Žozea "Posebnog" Murinja, tu će se naći na još jednom velikom ispitu.

"Žoze je fantastičan trener, koji zna kako da motiviše i pojedinca i ekipu. Ne plašim se Barselone, jer znam da će nam on dati informacije koje niko drugi ne bi mogao. To je moć Murinja", izjavio je Snajder.

Trener Barselone Đozep Gvardiola ostavio je kod kuće povrijeđenog Inijestu, ali ponovo može da računa na Abidala i Ibrahimovića. Murinjo može da izvede najjači sastav, u zavisnosti od taktike za koju se opredijeli.

I osvrt na tradiciju...

Dok je Barsa branilac trofeja i osvajač dve titule u prethodne četiri sezone, nijedan fudbaler Intera nije bio ni rođen kada je taj klub posljednji put postao šampion Evrope. To se dogodilo 1965. godine!

Mogući sastavi

INTER: Cezar, Majkon, Samjuel, Lusio, Zaneti, Mota, Kambijaso, Stanković, Snajder, Eto, Milito.

BARSELONA: Valdez, Alveš, Pike, Milito, Abidal, Ćavi, Buskets, Keita, Mesi, Ibrahimović, Pedro.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC