• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marakana zaključana do jeseni!

Crvena zvezda strogo kažnjena zbog ranjavanja navijača na meču sa OFK Beogradom - pet utakmica pred praznim tribinama.

 Marakana zaključana do jeseni! Izvor: MONDO

U nastojanju da titulu prvaka države vrati u svoje vitrine, Crvena zvezda će imati podršku Delija samo na gostujućim terenima.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije odlučila je da zbog prekršaja počinjenih na utakmici polufinala Lav Kupa Srbije, kazni crveno-bijele sa pet prvenstvenih ili kup mečeva bez prisustva gledalaca na svom stadionu.

To se u aktuelnoj sezoni odnosi na utakmice Jelen Superlige Zvezda - Javor, Zvezda - Čukarički i Zvezda - BSK, a dve utakmice biće prenesene u sezonu 2010/11.

U saopštenju koje je potpisao predsjednik komisije Slobodan Pajović, navedena je ocjena da je Crvena zvezda, kao domaćin i organizator utakmice, objektivno odgovorna za unošenje pirotehničkih sredstava i vatrenog oružja na tribinu stadiona.

Komisija je uzela u obzir posljedicu izvršenog prekršaja, ali je imala u vidu i olakšavajuće okolnosti, da je Crvena zvezda preduzela odgovarajuće mjere obezbjeđenja u namjeri da spriječi nerede, kao i da su Crvena zvezda i navijačka grupa "Delije sever" osudili navedeni prekršaj i od istog se ogradili.

Disciplinska komisija na istoj sjednici je kaznila Partizan i Vojvodinu novčano, sa po 500.000 dinara, zbog ekscesa na njihovoj kup utakmici.

Utvrđeno je da je Partizan kao domaćin i organizator utakmice, odgovoran zbog toga što su na tribine unesena pirotehnička sredstva, kao i za paljenje i bacanje pirotehničkih sredstava na atletsku stazu.

Vojvodina je odgovorna za ponašanje svojih navijača na sjevernoj tribini stadiona, pri čemu su palili pirotehnička sredstva i bacali ih na atletsku stazu. Jedna baklja pogodila je u glavu foto-reportera.

Protiv navedenih odluka svi kažnjeni klubovi imaju pravo žalbe u roku od osam dana.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC