• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Žalićemo se, kazna je preoštra

Zvezda najavila žalbu na odluku disciplinaca FSS i izrazila nadu da će "imati isti tretman" kao i Partizan u sličnom slučaju.

 ZVEZDA: Žalićemo se, kazna je preoštra Izvor: MONDO

Fudbalski klub Crvena zvezda žaliće se na kaznu Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije da pet utakmica igra bez prisustva gledalaca, jer je smatra preoštrom i da je učinila sve što propisi nalažu da bude postignuta maksimalna bezbjednost na stadionu.

U pisanoj izjavi objavljenoj na sajtu kluba, generalni sekretar Zvezde Andrija Kleut istakao je da kazna Disciplinske komisije FSS zbog ranjavanja navijača na kup meču sa OFK Beogradom "nije u funkciji rješavanja problema sa huliganima".

"Crvena zvezda je svjesna svoje zakonske odgovornosti kao organizator utakmice i svjesna je da je morala da bude kažnjena, ali svima pa i članovima Komisije je bilo jasno da smo uradili sve po Zakonu odnosno da ne postoji radnja koju smo propustili da uradimo, a koja je mogla bude učinjena kako ne bi došlo do incidenta", naveo je Kleut.

On je podvukao da je reakcija kluba poslije incidenta bila "veoma energična" i da su najvatreniji navijači Zvezde "osudili huligane i izbacili ih sa tribine" i da su u Zvezdi vjerovali da će Disciplinska komisija imati to u vidu.

"Nadam se da su članovi Disciplinske komisije imali u vidu i sportske posljedice ovakve odluke. Crvena zvezda neće do kraja prvenstva svoje tri utakmice koje igra kao domaćin igrati pred svojom publikom što znači da će biti hendikepirana u odnosu na druge klubove a prije svega na svog najbližeg konkurenta u borbi za titulu prvaka države. Naravno, Zvezda nastavlja svoj pohod i trudićemo da nas i ovakve stvari ne poremete na putu kojim smo krenuli prošlog ljeta. Pozivamo sve Zvezdaše da još čvršće stanu uz klub", poručio je generalni sekretar Zvezde.

Kleut je najavio žalbu Zvezde na kaznu i podsjetio da je "do sada praksa bila da se smanji kazna klubovima koji se žale".

"Recimo zimus je našem najvećem rivalu kazna smanjena sa dvije na jednu utakmicu igranja bez publike. Nadamo se da će i Crvena zvezda imati isti tretman", dodao je Kleut.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC