• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL u brojkama: Drugi remi Zvezde

Partizan ponovo na vrhu proljećne tabele JSL. Zvezda prvi put odigrala neriješeno poslije 29. avgusta i gostovanja u Kruševcu.

 JSL u brojkama: Drugi remi Zvezde Izvor: MONDO

Drugi remi Zvezde u sezoni, po dva gola Perice Ognjenovića za Jagodinu i Nemanje Milića za OFK Beograd, siže je 24. kola Jelen Superlige Srbije.

Zvezda je do 24. kola i remija sa Borcem u Čačku, jedini put ove sezone igrala neriješeno još u 3. kolu protiv Napretka u Kruševcu kada je bilo 1:1. Dakle, od 29. avgusta do 17. aprila crveno-bijeli su pobijedili u 20 mečeva i dva puta izgubili (Partizan i Metalac).

Partizan je pobjedom nad Radom 2:1, ponovo izbio na vrh najuspješnijih timova ovog proljeća. Crno-bijeli su ove sezone šest puta dobili rezultatom 2:1 (BSK u 6. kolu, Smederevo u 12. kolu, Zvezdu u 13. kolu, Vojvodinu u 20. kolu, ponovo BSK u 21. kolu i Rad u 24. kolu).

Metalac je sedmom pobjedom ovog proljeća i ukupno desetom u sezoni potvrdio odličnu formu, a isto se može reći i za Spartak koji je u derbiju 24. kola odnio sva tri boda iz Novog Sada.

Zanimljivo, ekipa iz Gornjeg Milanovca ima isti broj pobjeda (sedam) ovog proljeća kao i "vječiti rivali". Spartak je odmah iza njih sa šest trijumfa.

Javor je šesti put ove sezone pobijedio 1:0. Tim iz Ivanjice je jedna od najneefikasnijih ekipa u Superligi (dao je 18 golova), a samo su Mladi radnik i Borac ispod njega sa 16 datih golova. Ipak, Javor je treća ekipa sa najboljom odbranom - 18 golova primljenih u prethodna 24 kola. Zvezda je primila najmanje - 12, a Partizan 13.

Čukarički je zadržao stopostotni učinak na domaćem terenu od dolaska Sime Krunića za trenera.

Tabela proljećnog dijela sezone izgleda ovako: Partizan 23, Zvezda 22, Metalac i Spartak po 19, OFK Beograd 16, Čukarički i Javor po 13, Jagodina 12, Smederevo, Vojvodina, Rad i Čukarički po 10, Borac 9, Napredak 8, Hajduk 7, BSK i Mladi radnik po 6.

U ovom kolu postignuto je 17 golova, isto kao i u prethodnom. Istakli su se dvostruki strijelci - Perica Ognjenović (dva puta pogodio u pobjedi Jagodine nad BSK-om 4:1) i Nemanja Milić čijim je golovima OFK Beograd savladao Mladi radnik u Požarevcu.

Sva petorica prvoplasiranih fudbalerana listi strijelaca (Andrija Kaluđerović, Dragan Mrđa, Dejan Lekić, Kleo i Lamin Dijara) u ovom kolu nisu dali gol.

Partizanov Senegalac Dijara nije dao gol 793 minuta (u meču protiv Rada zamijenjen u 53. minutu). Posljednji put je zatresao mrežu 6. decembra prošle godine kada je Partizan pobijedio OFK Beograd 3:0.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC