• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanojević: Gol, gol, gol...

Novi trener Partizana ima neograničeno povjerenje u ofanzivni kvartet Ilić, Moreira, Kleo, Dijara i traži "gol više".

 Stanojević: Gol, gol, gol... Izvor: MONDO

Aleksandar Stanojević "upisao je prvu recku" i vratio "parni valjak" na šampionski put. Najmlađi šef struke u istoriji Partizana debitovao je pobjedom nad Radom (2:1).

Igrom u većem dijelu utakmice je zadovoljan, jer prepoznaje "sopstveni rukopis", ali takođe je notirao i veliki pad svojih izabranika u posljednjih pola sata.

"Hvala Bogu da smo pobijedili", počeo je Stanojević obraćanje novinarima u "Zemunelu" dan poslije prve pobjede otkako je dva dana ranije postavljen za šefa struke.

"Do primljenog gola djelovali smo korektno - bili smo agersivni, pokazali želju da damo gol... I tada nam je nedostajalo 'tečne igre', što je možda posljedica nesigurnosti, kao što nam je nedostajao i završni pas", dodao je 37-godišnji stručnjak.

Međutim, kada su gosti u Humskoj prepolovili prednost aktuelnog šampiona, stvari su se promijenile. Rad je mogao i do boda.

"Imali smo tada mnogo problema. To nije bio Partizan i ne želim da više ikada budemo takvi".

Razloge za takvu (negativnu) promjenu nalazi u prevelikoj želji igrača da pokažu što više.

"Previše smo se trošili u agresivnosti. Nismo trenirali na taj način da bismo odmah tako igrali, ali poslije određenog vremena ćemo moći".



Problem u navikavanju igrača na novi sistem rada i novi način igre je manjak vremena. Crno-bijeli već u srijedu igraju u Kruševcu, protiv Napretka.

"Važan mi je bio prvi impuls, da vidim da su igrači usvojili agresivnost i želju da daju gol. Pokušaćemo periodično da igramo tako, pa da usporimo ritam. Potrebno nam je najmanje dvije nedelje treninga, i to kada se utakmice budu igrale samo vikendom, da bismo mogli u potpunosti da igramo na taj način. Međutim, sada nemamo vremena".

Stanojević zahtijeva od ekipe trčanje, agresivnost i "gol više".

"Da se razumijemo - ne kažem da igrači nisu fizički spremni. Naprotiv, spremni su, ali treba da se naviknu na drugi način treniranja".

U sastavu protiv Rada su bili i Saša Ilić i Moreira i Kleo i Lamin Dijara. Kod prethodnog trenera Gorana Stevanovića bilo je nezamislivo da četvorica igrača sa ofanzivnim afinitetima istovremeno budu na terenu.

"Svi će oni imati moje povjerenje čak i ako igraju loše. Važno je da ispunjavaju taktičke zamisli i da pokazuju želju i volju", jasan je bio Stanojević.

"Protiv Rada smo htjeli da damo što više golova. Pokušaćemo da Partizan izgleda tako dok sam ja tu. Kada damo jedan, da jurišamo na drugi, a kada i njega postignemo, da pokušamo da damo i treći", zaključio je Aleksandar Stanojević.

Moreira je u duelu sa "građevinarima" dobio udarac, ali se ne radi o težoj povredi, pa će biti u kombinaciji za tim za utakmicu u Kruševcu. Među "najboljih 11" trebalo bi da se nađe i oporavljeni kapiten Mladen Krstajić.

(MONDO, foto MN Press, partizan.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC