• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Princ Rima" se izvukao za ruganje Laciju

Za ruganje navijačima i igračima Lacija, Frančesko Toti kažnjen je samo sa 20.000 evra, iako su iz Lacija tražili da bude suspendovan na deset mečeva.

 "Princ Rima" se izvukao za ruganje Laciju Izvor: MONDO

Trener Lacija Eduardo Edi Reja tražio da je da Frančesko Toti bude kažnjen sa deset utakmica suspenzije zbog ruganja fudbalerima i navijačima Lacija poslije pobjede Rome u rimskom derbiju (1:2).

Toti (33) je tada, čim je sudija odsvirao kraj, potrčao ka navijačima Rome i prstima nadole aludirao na moguću eliminaciju Lacija iz Serije A, dok se njegov tim bori za titulu.

Legendarni fudbaler Rome, koji je u klubu od 1994. godine, kasnije se izvinio ako je nekoga uvrijedio, ali i podsjetio da su mnogi fudbaleri Lacija na sličan način likovali poslije pobjeda u meču, koji popularno nazivaju "Derbi dela Kapitale".

Disciplinska komisija Serije A nije kaznila Totija zabranom nastupa za Romu, ali mu je ušla u džep i izvukla - 20.000 evra.

Totijev gest ima duboke korijene u rimskoj istoriji i inspirisan je simbolom kojim su rimski imperatori naređivali smrt gladijatora u Koloseumu. Totijev nadimak je "Princ Rima".

Dok je Toti palčevima uperenim ka zemlji slavio pobjedu Rome (ili možda poraz Lacija), na sredini terena, dvojica fudbalera nebesko plavih nisu uspjela mirno da prihvate poraz, pa su izazvala koškanje. Radi se o Mauru Zarateu, koji je propustio dve odlične prilike kod 1:2 i Robertu Baroniju, koji su su kažnjeni sa osam, odnosno pet hiljada evra.

Zanimljivo, ovog puta izvukao se Rumun iz Lacija, Stefan Radu, koji je bio u centru kavge, koja je umalo prerasla u tuču, a među najratobornijima bio je i Filip Mekses iz Rome.

Inače, "Derbi dela Kapitale", počeo je tučom navijačkih grupa na tribinama Olimpika, što je samo dodatno usijalo atmosferu među igračima. Jedan od onih koji su najteže podnijeli pritisak derbija bio je upravo Toti, čovek koji je odigrao najviše derbija prijestonice u istoriji duela, a prvi je odigran još 1927. godine.

Zbog nervoze i tenzije, kapitena Totija i njegovog zamjenika Danijelea De Rosija, trener Rome Klaudio Ranijeri zamenio je u poluvremenu, a ekipa je bez dvojice najpoznatijih igrača u drugih 45 minuta potpuno nadigrala Lacio i 0:1 pretvorila u pobjedu od 2:1. Oba gola za Romu, prvo sa penala, potom iz slobodnog udarca, postigao je Mirko Vučinić, a Serđo Flokari prethodno je promašio penal za Lacio pri vođstvu svog tima od 1:0.

Sa tri boda iz 165. derbija, Roma se vratila na prvo mjesto na tabeli, četiri kola prije kraja Serije A, dok je Lacio na svega tri boda ispred Atalante, prvog tima ispod crte na tabeli.

Zbog tuče navijača na tribinama, Lacio i Roma kažnjeni su sa po 40.000 evra. Lacio je bio domaćin...

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC