• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Isplati se kupiti Kristijana Ronalda

Devet mjeseci od kada je platio 94 miliona evra Mančester junajtedu za Kristijana Ronalda, Real Madrid je povratio najveći dio uloženog novca.

 Isplati se kupiti Kristijana Ronalda Izvor: MONDO

Mnogi fudbalski stručnjaci i analitičari nazvali su transfer Kristijana Ronalda iz Mančester junajteda u Real Madrid "perverznim" zbog toga što je jedan fudbaler plaćen skoro 100 miliona evra.

Ali...

Madridski Real je za manje od godinu dana vratio najveći dio od 94 miliona evra uloženih u transfer Kristijana Ronalda iz Mančester Junajteda, jer je do 20. aprila, samo u glavnom gradu Španije prodato više od 1,2 miliona dresova sa njegovim imenom.

Na taj način je nadmašen rekord koji je u "kraljevskom klubu" do sada držao Dejvid Bekam. U njegovoj prvoj sezoni na Santijago Bernabeu prodato je milion dresova, ali je zarada bila veća, jer je transfer bio višestruko niži.

U saopštenju Reala navodi se da je nakon predstavljanja reprezentativca Portugalje pred punim stadionom u roku od dva sata prodato 2.000 dresova.

Ukupna zarada od prodaje dresova i ostalih predmeta sa Ronaldovim likom premašila je iznos od 125 miliona evra, ali cjelokupan prihod ne ide klubu, već dio tog "kolača" pripada "Adidasu" i samom fudbaleru.

Pošto Ronaldo ima ugovor sa Realom do ljeta 2015. godine, stručnjaci predviđaju da će klub od prodaje njegovih dresova pokriti troškove transfera i plate, a još će dobro i zaraditi.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC