• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luka promašio prvi poraz Sitija!

Autor mondo.rs

Srpski vezista Luka Milivojević imao je šansu da iz penala u 92. minutu nanese prvi poraz Mančester sitiju u ovoj sezoni Premijer lige, ali mu je Ederson nogama odbranio udarac.

Rahim Sterling je više puta ove sezone postizao pobedonosni gol za Siti u nadoknadi vremena, ali ovoga puta je u tom segmentu utakmice napravio prekršaj za penal!

Fantastični dribler Vilfrid Zaha, koji igra sve bolje kako sezona odmiče, je nadmudrio njega i Danila, a neoprezni engleski fudbaler napravio prejak kontakt koji je sudija Džonatan Mos okarakterisao kao dovoljan za najstrožu kaznu.

Ipak, Luka Milivojević nije bio heroj svog tima...

Srpski fudbaler loše je izveo jedanaesterac, Ederson je nogama zakačio loptu, a potom je krenula opasna kontra Sitija koju je oštrim faulom presekao Pančon.


Sitijeva serija uzastopnih ligaških pobeda zaustavila se na 18, ali malo je nedostajalo da Gvardiolina ekipa doživi prvi poraz u ovoj sezoni Premijer lige. Osvojili su bod, ali ostali i bez Kevina de Brujnea i Gabrijela Žesusa koji su se, prvi je utisak, ozbiljnije povredili.

KRISTAL PALAS - MANČESTER SITI 0:0

Koliko god da je Gvardiola uspeo da "promeni" Siti - ostala je jedna tradicija koja mu ne ide u korist. "Građani" četvrtu godinu zaredom nisu pobedili u poslednjoj utakmici u godini, ali malo ko je očekivao da će ih zaustaviti Kristal Palas koji se grčevito bori za opstanak.

Nakon Evertona, "orlovi" su druga premijerligaška ekipa koja nije izgubila od Sitija, a prva koja je sačuvala sopstvenu mrežu.

U tom im je pomogla i stativa koju je Serhio Aguero pogodio u 29. minutu nakon udarca sa ivice kaznenog, ali i Martin Keli koji je u 81. minutu De Brujneov pokušaj sa 12 metara izbacio sa gol-linije.

Palas je igrao "stidljivo" i oslobodio se tek u finišu utakmice kada je Taunsend promašio čitav gol sa pet metara, dok bolju šansu od penala nisu ni mogli da sanjaju.

Ipak, i bod za "orlove" protiv ekipe koja u odnosu na najbliže pratioce ima 14 bodova viška je i te kako dobra, naročito ako se uzme u obzir kako je Kristal Palas igrao na početku sezone kod Franka de Bura.

KRISTAL PALAS:
Henesi - Van Anholt, Dan (Keli), Tomkins, Fosu-Mensah - Ridevald, Milivojević, Kabaj (Pančon (Li)) - Zaha, Taunsend i Benteke.

SITI:
Ederson - Voker, Otamendi, Mangala, Danilo - Gundogan (Sterling), Fernandinjo, De Brujne - Sane, B. Silva (Ture) i Žesus (Aguero).

PREMIJER LIGA, 21. kolo:

Kristal Palas - Mančester siti 0:0

VBA - Arsenal 17.30

odigrano u subotu:

Bornmut - Everton 2:1
/Frejzer 33, 89 - Gaj 57/

Čelsi - Stouk 5:0
/Ridiger 3, Drinkvoter 9, Pedro 23, Vilijan 73p, Zapakosta 88/

Hadersfild - Barnli 0:0

Liverpul - Lester 2:1 (0:1)
/Salah 52, 76 - Vardi 3/

Njukasl - Brajton 0:0

Votford - Svonsi 1:2
/Karilo 11 - Ajev 86, Narsing 90/

Mančester junajted - Sautempton 0:0

utorak

Totenhem - Vest Hem 21.00

TABELA: Siti 59, Čelsi 45, Junajted 44, Liverpul 41, Totenhem (-1) 37, Arsenal (-1) 37, Barnli 34, Lester 27, Everton 27, Votford 25, Hadersfild 24, Brajton 22, Stouk 20, Bornmut 20, Sautempton 20, Njukasl 19, Kristal Palas 19, Vest Hem (-1) 18, Svonsi 16, VBA (-1) 15.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC