• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Borac ponovo na vrhu!

Lider Premijer lige BiH ponovo je Borac! Željo je izgubio u Tuzli, a 24. kolo obilježili su remiji, te navijački incidenti u Mostaru i Sarajevu.

 PREMIJER BiH: Borac ponovo na vrhu! Izvor: MONDO

Banjalučani su u derbiju Krajine savladali Rudar (1:0) i izjednačili se na tabeli sa Željezničarom, koji je istim rezultatom poražen od Slobode u Tuzli (1:0).

Crveno-plavi su imali imperativ pobjede, a još kad su čuli da je Željo "pao" na Tušnju uslijedio je u 23. minutu gol centarfora Borca Saše Kajkuta, koji je u najavi utakmice rekao da je razbio maler u dvoboju sa sarajevskom "plavom lokomotivom".

Na banjalučkom Gradskom stadionu to i definitivno potvrdio, ostavivši ekipu Zorana Marića u trci za "duplom krunom".

Sloboda je već u prvom pravom napadu na "Tušnju" stigla do ogromna tri boda pogotkom Damira Smajlovića, koji je odlično reagovao na centaršut Senada Mujića i smjestio loptu u mrežu "plavih" sa Grbavice.

Gosti, kojima je ovo prvi poraz u posljednjih deset utakmica, najbolju priliku za izjednačenje u prvom poluvremenu imali su u 29. minutu preko Srđana Stanića, ali je golman Tuzlaka odlično odbranio njegov udarac.

Željo je u nastavku takođe atakovao prema golu Slobode, ali nije bilo raspoloženog strijelca u timu Amara Osima.

I PAPE U VRAPČIĆIMA

U gradskom derbiju Mostara, kojoj je prisustvovao i selektor reprezentacije BiH Safet Sušić bilo je svega, ali su mreže mirovale.

Umjesto dobre igre i eventualnih kandidata za selekciju "zmajeva", popularni Pape prisustvovao je bacanju kamenja i baklji u teren, koji su priredili navijači "plemića", zbog čega je utakmica bila u dva navrata nakratko prekinuta.

Sličan incident, popularni "Ultrasi" su napravili u polufinalu Kupa BiH protiv Željezničara, pa je Zrinjski kažnjen sa 6.000 maraka od strane Disciplinske komisije Fudbalskog saveza BiH.

Sam meč je očekivano bio poprilično "tvrd". U prvom poluvremenu je Velež bio bolji, propustio nekoliko prilika, dok su se u nastavku probudili "plemići" i zasluženo ostali neporaženi. Mogli su igrači Zrinjskog i do pobjede u samom finišu, ali je loptu, poslije udarca Vernesa Selimovića, sa gol-linije izbacio Milan Knežević.

U ostalim utakmicama, Laktaši su na svom stadionu pobijedili Čelik (2:0), a istim rezultatom, Modriča je nadigrala Slaviju i ostala u igri za opstankom. Ovo je popularnim "uljarima" bila prva pobjeda u proljećnom dijelu sezone.



REMI I HULIGANI NA KOŠEVU


Trebinjski Leotar je dva puta vodio na "Piroti", ali je na kraju morao da se zadovolji bodom protiv Travnika (2:2). Sarajevo i Široki Brijeg su takođe remizirali 1:1, a "bordo" tim je u posljednjih 15 minuta igrao sa desetoricom zbog dva žuta kartona Edina Dude.

Po završetku utakmice, navijači Sarajeva razočarani zbog remija, ali i Uprave kluba, uletjeli su u teren i sukobili se sa malobrojnim obezbjeđenjem. U naletu je srušena kućica za rezervne igrače, a huligani su potom demolirali zapadnu tribinu stadiona Koševo.



PAROVI I REZULTATI 24. KOLA (16.30)


MOSTAR: Velež - Zrinjski 0:0

LAKTAŠI: Laktaši - Čelik 2:0
/Grujić 51 pen, Popović 90/

TRAVNIK: Travnik - Leotar 2:2
/Fajić 40, Dudić 85 - Ristić 37, Andrić 66/

MODRIČA: Modriča - Slavija 2:0
/Savkić 60, Simić 70/

TUZLA: Sloboda - Željezničar 1:0
/Smajlović 2/

SARAJEVO: Sarajevo - Široki Brijeg 1:1
/Ihtijarević 23 - Vagner 51/

BANJALUKA: Borac - Rudar 1:0
/Kajkut 23/

U nedelju:

SARAJEVO: Olimpik - Zvijezda

TABELA:
Borac 47, Željezničar 47, Zrinjski 39, Sarajevo 39, Široki Brijeg 39, Velež 37, Leotar 34, Zvijezda (-1) 30, Sloboda 30, Travnik 30, Čelik 29, Olimpik (-1) 29, Slavija 29, Rudar 28, Laktaši 25, Modriča 24.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC