• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Zvezda izgubila, Partizan opet prvi!

Zvezda izgubila od Javora, pa je Partizan ponovo prvi na tabeli poslije 24 kola! Čuka prepustio "fenjer" Mladom radniku.

 JSL: Zvezda izgubila, Partizan opet prvi! Izvor: MONDO

Crvena zvezda izgubila od Javora, a Partizan je osvojio nova tri boda, pobjedom u Kruševcu nad Napretkom 1:0 i tako se poslije 24. kola vratio na prvu poziciju na tabeli!

U prvom meču bez prisustva gledalaca, Crvena zvezda je izgubila od Javora 0:1, a propustila je sijaset prilika u drugom poluvremenu da bar izjednači. Javor je pobijedio golom Nikitovića iz penala u 40. minutu, a prethodno je golman Zvezde Saša Stamenković oborio Filipa Stanisavljevića, poslije čega je dobio žuti karton.

Partizan je bolju igru pred oko 7.000 gledalaca na stadionu pod Bagdalom krunisao golom u 13. minutu. Strijelac je bio Lamin Dijara. Senegalac je u Kruševcu prekinuo post, koji je trajao još od 6. decembra i utakmice sa OFK Beogradom, ukupno 806 minuta.

Bila je to odlična akcija koju je pokrenuo Moreira, uposlio je Nemanju Tomića koji jakim centaršutem po zemlji pronalazi Dijaru za vođstvo crno-bijelih.

Imao je Dijara još nekoliko prilika za gol (u finišu pogodio stativu, jednom bio oči u oči sa golmanom Danilom Pustinjakovićem), ali je i ovaj jedan gol bio dovoljan "Parnom valjku" da zabilježi drugi uzastopni trijumf od imenovanja Aleksandra Stanojevića za novog trenera.

Crno-bijelima jer bio olakšan posao u drugom poluvremenu, pošto je Napredak od 46. minuta igrao bez isključenog Projića (drugi žuti karton).

Ipak, Partizan nije iskoristio brojčanu nadmoć da uveća prednost. Kruševljanima je poništen gol sredinom drugog poluvremena, poslije procjene sudije Vlade Glođovića da je Jao Antvi prije pogotka faulirao golmana crno-bijelih Mladena Božovića.

Sve u svemu, crno-bijeli nisu blistali, ali su znalačkom igrom pregurali teško gostovanje ekipi koja se bori za opstanak i osvojili su tri važna boda, koja su ih, ispostaviće se, vratila na čelnu pozicijuna tabeli Superlige.

Patizan je bio prvi poslije prvog kola, a onda je stalno bio u zaostatku za Zvezdom do ove srijede.

Vojvodina je pobijedila Mladi radnik u Požarevcu, a dvostruki strijelac bio je Dragan Mrđa, koji je očigledno u seriji, poslije dva gola koja je dao Patizanu u polufinalu Kupa Srbije.

Mrđa je sa nova dva gola ponovo na čelu liste strijelaca - ukupno 15, jedan više od Andrije Kaluđerovića iz Rada.

Početak meča na "Vašarištu" bio je nevjerovatan. Mladi radnik je poveo već u 2. minutu preko Jašića, da bi Mrđa samo 35 sekundi kasnije poravnao poslije kardinalne greške cijele odbrane požarevačkog tima.

I drugi gol Vojvodine bio je gotovo preslikan. Opet visoka lopta ka polju Mladog radnika, lopta pogađa u leđa Dušana Tadića(!), odbija se do Mrđe koji ne griješi.

A treći gol Vojvodine bio je remek-djelo mladog Aleksandra Kataija koji je sa 30 metara raspalio po lopti i pogodio!

Čukarički više nije "fenjeraš". "Brđani" su pobijedili na gostovanju u Kragujevcu Metalac sa 1:0 i na tabeli pretekli Mladi radnik i BSK, koji su doživjeli poraze u 25. kolu.

Najviše golova bilo je na Karaburmi. Meč je počeo kao onaj u Požarevcu. Borac je poveo u 5. minutu preko Nikodijevića, kojem je petom sjajno asistirao Nebojša Prtenjak.

Šest minuta kasnije OFK je izjednačio iz penala. Miloš Krstić je bio strijelac, ali tek iz drugog pokušaja pošto mu je najprije Radiša Ilić odbranio, a Krstić je odbitak ubacio glavom u mrežu. Danilo Nikolić je u 45. minutu doveo "romantičare" u vođstvo da bi Nenad Injac u 58. minutu povisio na 3:1. Do kraja meča Borac je uspio samo da ublaži poraz.

"Romantičari" su se tako, poslije poraza Spartaka u Jagodini (1:3), vratili na treće mjesto.

Rad je na najboljem putu da riješi sve dileme oko opstanka. "Građevinari" su mali gradski derbi protiv BSK riješili u svoju korist sa 2:0.

Milan Pršo ušao je protiv Partizana u prošlom kolu, postigao gol i to je bilo dovoljno za trenera Marka Nikolića da ga već protiv BSK uvrsti u početnu postavu. Napadač "građevinara" opet se revanširao na najbolji način - golom.

Jedini meč koji je završen bez golova odigrali su Smederevo i Hajduk.

REZULTATI 25. KOLA:


POŽAREVAC: Mladi radnik - Vojvodina 1:3 (1:1)
/Jašić 2 - Mrđa 3, 72, Katai 79/

BEOGRAD: OFK Beograd - Borac 3:2 (2:1)
/Krstić 11, Nikolić 45, Injac 58 - Nikodijević 5, Stojanović 68 (pen)/

SMEDEREVO: Smederevo - Hajduk 0:0

KRAGUJEVAC: Metalac - Čukarički 0:1 (0:1)
/Grubješić 27/

KRUŠEVAC: Napredak - Partizan 0:1 (0:1)
/Dijara 13/

BEOGRAD: Rad - BSK 2:0 (1:0)
/Pršo 31, Stanojević 81/

JAGODINA: Jagodina - Spartak 3:1 (1:1)
/Beljić 19, Bojević 54 (pen), 65 - Torbica 21/

BEOGRAD: Crvena zvezda - Javor 0:1 (0:1)
/Nikitović 40'p/

TABELA: Partizan 63, Crvena zvezda 62, OFK Beograd 43, Spartak 42, Vojvodina 37, Jagodina 36, Javor 35, Metalac 34, Smederevo 29, Borac 28, Rad 28, Hajduk 25, Čukarički 24, Napredak 24, BSK Borča 22, Mladi radnik 22 boda.

PAROVI 26. KOLA (subota, nedelja - 24/25.04): Vojvodina - Jagodina, Spartak - Rad, BSK - Napredak, Partizan - Metalac, Čukarički - Smederevo, Hajduk - Crvena zvezda, Javor - OFK Beograd, Borac - Mladi radnik.

Utakmice Partizana i Zvezde do kraja Superlige:

PARTIZAN: Metalac, SMEDEREVO, Crvena zvezda, OFK BEOGRAD, Mladi radnik

CRVENA ZVEZDA: HAJDUK, Čukarički, PARTIZAN, Bsk, SPARTAK

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC