• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kobna greška Real Madrida!

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Kraljevski klub" je Vasko Da Gami trebao platiti 2,5 miliona evra za Filipea Kutinja, ali su u posljednjem momentu odustali i kupili drugog igrača, koji nikada nije upisao nastup za Madriđane.

Brazilac Filipe Kutinjo (25), koji bi uskoro mogao preći u Barselonu za 150 miliona evra, mogao je prije desetak godina za samo par miliona evra završiti u rivalskom Real Madridu.

Real Madrid je tada brazilskoj Vasko Da Gami trebao platiti 2,5 miliona evra za sjajnog vezistu, ali su u posljednjem momentu odustali i kupili drugog igrača.

Umjesto mladog Kutinja, doveli su njegovog sunarodnika Alipija iz portugalskog Rio Avea koji je koštao 1,5 miliona evra.

Alipio je potpisao za Real, ali je uskoro napustio Madrid bez ijedne odigrane utakmice za kraljevski klub.

S druge strane, tada 16-godišnji Kutinjo potpisao je za Inter u kojem je ostao pet godina nakon čega je prešao u Liverpul, u kojem se proslavio kao jedan od najboljih igrača sredine terena na svijetu.

Migel Anhel Portugal, tadašnji direktor Real Madrida, izjavio je za španske medije da je nevjerovatno da su tada propustili priliku da dovedu talentovanog Kutinja.

"Nevjerovatno je šta nam se dogodilo. Sve sam bio dogovorio, gledao Kutinja kako igra i trenira u Brazilu, a onda sam se vratio u Madrid gdje mi je predsjednik Kalderon kazao da su već izabrali Alipija koji je trebao napraviti veliku karijeru", kazao je Anhel Portugal.

Kutinjo je u dosadašnjoj karijeri igrao za Inter, Vasko Da Gamu, Espanjol i Liverpul.

U dresu "redsa", za koji nastupa od 2013. godine, u 152 utakmice je postigao 41 pogodak. Za reprezentaciju Brazila je u 31 meču upisao osam golova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC