• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RAI "mutirao" Torino zbog Mundijala

Autor mondo.rs

Novinari u zaposleni na televiziji RAI "isključili" komentatora s utakmice Juventus - Torino u znak protesta jer RAI prvi put za 64 godine neće prenositi Svetsko prvenstvo.

Juve Torino
Izvor: YouTube


Dok je trajao prenos utakmice četvrtfinala Kupa Italije između Juventusa i Torina na nacionalnoj televiziji RAI - mnogi gledaoci kraj "malih ekrana" pomislili su da ekipa koja realizuje prenos ima ozbiljan problem.



Minuti su polako prolazili, a sa stadiona Juventusa se niko nije javljao. Gledaoci su mogli da osete (čuju) atmosferu, ali ne i  da im se rečima komentatora ona dočara. Sve je, ipak, bilo smišljeno i nikakav problem tehničke prirode nije postojao. Bio je to protest novinara i zaposlenih na RAI protiv uprave svoje televizije...

Italijanska tv stanica RAI Sport odlučila se da utakmicu prenosi bez komentatora u znak protesta što prvi put u istoriji neće imati pravo da emituje utakmice Svetskog prvenstva.

Ta prava pripala su Mediasetu, najvećoj komercijalnoj televiziji u Italiji, koju je još 1987. pokrenuo Silvio Berluskoni. Mediaset je izdvojio 93 miliona dolara i prenosiće svih 64 duela Mundijala 2018. RAI inače nema pravo prenosa utakmica Serija A, jer su i ona u vlasništvu Mediaseta i Sky televizije, a sada je ostao i bez Mundijala.

"Ovo je neprihvatljivo. Sport je privilegija za one koji sebi mogu da priušte pretplatu za televizije čije se gledanje naplaćuje. Želimo sport za svakoga i za sve", poručili su novinari, ali i ostali s televizije RAI.

Usledilo je i izvinjenje što gledaoci nisu mogli da čuju komentatora na utakmici Juventus - Torino (2:0).

"Izvinjavamo se svima, bilo je neugodno, ali je to neophodna mera. Građani koji plaćaju pretplatu imaju pravo da gledaju najveće sportske događaje", dodali su novinari, a ubrzo i dobili odgovor od uprave RAI

"Javna televizija godišnje troši 200 miliona evra na sportske događaje. Italija ne igra na Svetskom prvenstvu i to onda nije u javnom interesu", pisalo je između ostalog u saopštenju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC