• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Jedan, ali vrijedan od majstora Robena

Lion bi trebalo da bude zadovoljan što će u revanšu polufinala Lige šampiona, kao domaćin, juriti samo gol zaostatka. Riberi isključen u 37. minutu.

 LŠ: Jedan, ali vrijedan od majstora Robena Izvor: MONDO

Gol Arjena Robena, greška Uga Lorija i crveni kartoni Franka Riberija i Žeremija Tulalana, obilježili su 13. polufinale Kupa, odnosno Lige šampiona za fudbalere Bajerna, odnosno prvo pojavljivanje Liona u toj fazi takmičenja.

Jedan razlike pred revanš na Žerlanu za šest dana, postigao je sjajni Roben u 69. minutu, ali je utisak da je golman Liona Lori morao bolje da bude postavljen i da zaustavi šut Holanđanina sa više od 25 metara. Na putu ka mreži Liona, lopta je malo dokačila tjeme pognutog Tomasa Milera, ali nije značajno promijenila pravac...

Zbog možda nenamjernog, ali krajnje neopreznog i opasnog starta nad Lisandrom Lopezom, sudija Roberto Roseti pokazao je direktan crveni karton Riberiju još u 37. minutu. Ipak, Lion je ubrzo "izjednačio", jer je Italijan za pet minuta drugog poluvremena pokazao dva žuta kartona Tulalanu.

Zadnji vezni Liona, koji je bio primoran da igra na mjestu štopera, jeste zaslužio opomenu za start nad Robenom u 49. minutu, ali nije drugu za visoko podignutu nogu u duelu sa Bastijanom Švajnštajgerom u 54. minutu. Popularni Švajni se tada bacio kao pokošen i dao povod Rosetiju da možda malo i "ispegla" direktan crveni karton, koji je dao Riberiju.

Tokom svih 90 minuta, Bajern je bio za klasu bolji rival, tako da Lion može da bude srećan što će u drugih 90 minuta juriti samo 0:1. Mario Gomez imao je kolosalnu priliku minut pre Robenovog gola, a strijelac je kasnije mogao da postigne i drugi gol, u 85. minutu, kada se Lori iskupio za lošu reakciju prije toga.

U sedam, od prethodnih 12 polufinala, Kupa, tj. Lige šampiona, Bajern je izlazio kao pobjednik. Biće zanimljivo na Žerlanu...

Protivnika, koji je u Minhen putovao kombijima, tim Luja van Gala dočekao je sa puno energije, ali i one negativne. Bez potrebe, Bavarci su preoštro ulazili u duele, možda ih je ponijela atmosfera i važnost meča, iako to ne smije da bude izgovor za ekipu koja igra polufinale Lige šampiona.

Roseti je bio na mukama, a kada je vidio da Riberijev đon "ulazi" u Lisandrovu potkoljenicu, momentalno je izvadio crveni karton. Biće spora oko toga da li je odluka prestroga ili opravdana, francuski virtouz možda i nije imao namjeru da povrijedi Argentinca, ali je činjenica da su kosti pucale od takvih startova ove i prošlih sezona i da je UEFA bila izričita da se oni kažnjavaju isključenjima.

Iz tog ugla, Roseti ima pokriće za hrabru odluku, ali je izgleda i on poslije toga morao da popusti, jer je bilo očigledno da je Lisandro prošao bez posljedica.

Riberi je u duel ušao opterećen suđenjem zbog seksualnih odnosa sa maloljetnom marokanskom prostitukom i najmanje mu je bilo potrebno isključenje.

Prije Riberijevog starta, Bajern je imao tri izvanredne šanse da postigne gol. U 12. minutu Švajnštajger pokušao je glavom poslije kornera, ali je lopta preletjela prečku za nekoliko centimetara, u 20. minutu, Roben i Riberi su kao vjetar krenuli ka golu Liona, a potom sjajno uposlili Ivicu Olića koji se udarcem lijevom, jačom nogom prilično obrukao, a i defanzivac Danijel van Bujten došao je u situaciju da postigne gol, ali je reagovao kao pravi odbrambeni igrač.

Prvu šansu na meču, Lion je imao poslije pola časa igre, kada je Ederson pokušao niskim udarcem...

Pravo niotkud, sa 35 metara, ljevonogi Šveđanin Kim Kalstrom poslao je bombu prema usnulom Hansu-Jergu Butu, ali je Nijemac pokazao klasu i izbio loptu u korner. Igrao se 44. minut...

Sa igračem manje, Bajern nije mogao u potpunu ofanzivu, ali kada je Tulalan "izjednačio", ponovo su stvoreni uslovi za serije napada. Dok se Riberi tuširao, na scenu je stupio Roben i pokazao da je i dalje jedan od najboljih fudbalera današnjice.

Nakon što je Gomez katastrofalno reagovao glavom na njegov centaršut u 68. minutu i sa svega pet metara "dodao" loptu Loriju, Roben je pokušao sam da završi akciju i uspio je. Sa omiljenog desnog krila, stuštio se ka sredini igrališta i sa više od 25 metara udario po lopti iz sve snage.

Fudbal je imao spoljni "efe", udaljavao se od Lorija, a zbog toga što se Francuz postavio tako da pokrije samo prvu stativu, Bajern je poveo - 1:0!

Svima je laknulo tada na Alijanc Areni, ali Bavarci su znali da im 1:0 ne garantuje baš miran revanš na stadionu gdje su poraženi sa 3:0 u sezoni 2000/2001, kada su i osvojili posljednju, od četiri titule prvaka Evrope.

U potrazi za novim golom, Bajern je krenuo u kontru "tri na dva" u 85. minutu, divnom varkom Roben je sebi obezbijedio čistu poziciju za šut sa 17 metara, po sredini gola, ali je Lori ovog puta ušao u šut Holanđaninu i malo nadomjestio loše postavljanje kod prvog gola.

Tim Kloda Puela moraće mnogo, mnogo bolje u utorak.

BAJERN (4-2-3-1): But - Kontento, Demikelis, Van Bujten, Lam - Pranjić, Švajnštajger - Roben, Riberi, Miler - Olić.

LION (4-5-1): Lori - Revelje, Kris, Tulalan, Sisoko - Gonalon, Kalstrom, Pjanić, Delagdo, Ederson - Lisandro.



REZULTATI POLUFINALA:

Inter - Barselona 3:1 (1:1)

/Snajder 30, Majkon 48, Milito 61 - Pedro 19/

Revanš je u srijedu, 28. aprila.

U srijedu:

Bajern Minhen - Lion 1:0 (0:0)
/Roben 69/

Revanš je u utorak, 27. aprila.

Finale je 22. maja na stadionu Santijago Bernabeu u Madridu.

(N. J. - MONDO, foto: Beta/FoNet/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC