• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL u brojkama: Treći poraz Zvezde

Zvezdin treći poraz u sezoni spustio ju je na drugo mjesto na tabeli. Smederevo bez gola već pet utakmica.

 JSL u brojkama: Treći poraz Zvezde Izvor: MONDO

"Proradiće Dijara sa suncem", govorio je na početku proljećnog dijela sezone doskorašnji trener Partizana Goran Stevanović. I bio je u pravu, ali on nije dočekao da sa klupe crno-bijelih gleda Senegalca kako daje gol.

Poslije 806 minuta Lamin Dijara je dao gol protiv Napretka u 25. kolu Jelen Superlige Srbije (posljednji put je zatresao mrežu 6. decembra protiv OFK Beograda) za nova tri boda Partizana koji su ga lansirali na čelo tabele pet kola prije kraja prvenstva.

A Partizan je posljednji put bio prvi još na samom startu sezone, poslije utakmica 1. kola! Tada su crno-bijeli delasirali Borac u Humskoj (5:0) i zahvaljujući odličnom golgeterskom učinku bili su prvi. Ali, već od 2. kola i remija sa Javorom u Ivanjici, crno-bijeli su najprije prepustili lidersku poziciju Vojvodini, a potom i Crvenoj zvezdi.

Sve do srijede, 21. aprila, odnosno do 25. kola.

Prije tačno mjesec dana, Vladimir Petrović-Pižon je smijenjen sa mjesta trenera Zvezde, poslije poraza od Metalca (1:2), a umjesto njega postavljen je Ratko Dostanić. Tada je Zvezda imala dva boda više od "vječitog rivala". Četiri kola kasnije, odnos Zvezde i Partizana na tabeli bio je: 61-57 (u bodovima). A samo dva kola potom, Partizan je lider jer ima 63, a Zvezda 62 boda.

Javor je iznenadio Crvenu zvezdu u Ljutice Bogdana i zabilježio četvrti trijumf ovog proljeća, ukupno osmi u sezoni, a čak sedmi put je dobio rezultatom 1:0!

To je crveno-bijelima treći neuspjeh u sezoni, a već na dva uzastopna meča nisu dali gol (Borac u Čačku 0:0, Javor 0.1).

OFK Beograd je ovog proljeća "pretplaćen" na rezultat 3:2. Čak tri puta "romantičari" su dobili tim rezultatom (Rad u 18. kolu, Metalac u 20. kolu i Borac u 25. kolu), a jednom su izgubili od Jagodine (2:3) u 17. kolu.

Trijumf nad Borcem je šesti OFK Beograda u nastavku sezone kojim je izbio na treće mjesto na tabeli. Zanimljivost sa meča na Karaburmi bila je i ta što je Radiša Ilić, nekadašnji kapiten "romantičara" stajao među stativama Borca, a pristalice "romantičara" su ga srdačno pozdravile.

OFK Beograd je najefikasnija ekipa ovog proljeća - čak 18 golova u mreži protivnika, ali i čak 15 primljenih golova.

Partizan i Zvezda su dali jedan manje, ali su crno-bijeli primili samo tri gola, a crveno-bijeli sedam.

Pošto je fudbal igra u kojoj je suština postići gol onda bi fudbaleri Smedereva trebalo da idu na dopunske časove ili kod psihologa, jer već petu uzastopnu utakmicu nisu pogodili mrežu protivnika! Ili više od 450 minuta.

Post Smederevaca traje od meča sa Crvenom zvezdom u Beogradu u 20. kolu, kada je Dejan Živković postigao gol u 63. minutu.

Metalac je bio hit na startu proljećnog dijela sezone, ali je sada malo zastao. Pretrpio je prvi proljećni poraz na "Čika Dači" i to od Čukaričkog.

"Brđani" su vaskrsli. Od kluba koji je već bio otpisan iz članstva Superlige, došli su u poziciju da sami odlučuju o svojoj sudbini. Čuka je u Kragujevcu zabilježio peti proljećni trijumf i sada ima čak dva boda više od novog "fenjeraša" Mladog radnika i pretposljednjeg BSK-a.

Tim sa Banovog brda bio je na posljednjem mestu od 5. kola, dakle punih 20 kola (doduše u 9. kolu BSK je bio posljednji zbog lošije gol-razlike).

Rad je ostvario četvrti uzastopni trijumf na Banjici u "meču sezone", kako ga je okarakterisao trener "građevinara" Marko Nikolić. Milan Pršo pogodio je drugi put uzastopno (protiv Partizana i BSK-a).

U 25. kolu postignuto je 18 golova, jedan više nego u prethodna dva kola.

Dragan Mrđa je sa dva gola u Požarevcu protiv Mladog radnika ponovo izbio na vrh liste strijelaca Superlige sa 15 pogodaka, jednim više od Anrije Kaluđerovića. Lamin Dijara je sada treći sa 11.

Dvostruki strijelac bio je i Milan Bojović iz Jagodine (protiv Spartaka).

U ovom kolu svirana su tri penala, a sva tri su realizovana. Javor je protiv Zvezde golom iz penala trijumfovao (to je inače bio treći penal protiv Zvezde i treći pogođen), Milan Bojović je dao gol sa "bijele tačke" za Jagodinu protiv Spartaka, a Miloš Krstić iz OFK Beograda je savladao Radišu Ilića na golu Borca, doduše tek iz drugog pokušaja.

TABELA PROLJEĆNOG DIJELA SEZONE: Partizan 26, Zvezda 22, OFK Beograd, Metalac i Spartak po 19, Javor i Čukarički po 16, Jagodina 15, Rad i Vojvodina po 13, Smederevo 10, Borac 9, Napredak i Hajduk po 8, BSK i Mladi radnik po 6.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC