• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sada Zvezda juri!

Dugo, gotovo osam mjeseci, fudbaleri Partizana bili su u situaciji da moraju da pobjede kako bi zadržali korak sa najvećim rivalom Crvenom zvezdom...

 Sada Zvezda juri! Izvor: MONDO

Pred 26. kolo, situacije se okrenula u korist crno-bijelih.

Nakon što su remijem u Čačku (0:0) i porazom kod kuće od Javora (0:1) srušili sve što su naporno gradili 24 vikenda, fudbaleri Crvene zvezde u superligaška iskušenja ulaze sa pozicije dva.

Pobjede li Metalac u subotu od 19 časova, na svom stadionu, crno-bijeli će ostaviti komšije da prenoće na "minus 4", pred put u Kulu i duel sa uvek neugodnim Hajdukom. Naravno, kiksne li šampion, Crvena zvezda će dobiti priliku da se vrati na mjesto na kojem je bila od 12. septembra 2009, do prošlog vikenda.

Uz sve to, bliži se i vječiti derbi, 8. maja na stadionu Partizana, a trenutno stanje je: Partizan 63, Crvena zvezda 62.

Dva puta po 0:1, Partizanovih u Kruševcu i Javorovih u Ljutice Bogdana izbacili su šampiona na prvo mjesto, gdje nije boravio još od 1. kola ove sezone i pobjede nad Borcem od 5:0. Sa novim trenerom Aleksandrom Stanojevićem, Partizan će morati na brzinu da se navikne na novu ulogu.

Pod reflektorima u Humskoj, Saša Ilić, Almami Moreira, Lamin Dijara i Gabrijel Kleo napašće čvrtu odbranu Metalca iz Gornjeg Milanovca, tima koji je vanserijski počeo proljećni dio šampionata, pobijedio i Zvezdu, a potom se porazima vratio u borbu za opstanak.

"Prvi smo, lijepo je, ali je sve sticaj srećnih okolnosti po nas. Kada sam postavljen za trenera, vjerovao sam da možemo da se vratimo na prvo mjesto, ali se sve odigralo prebrzo. Ipak, to neće promijeniti imperativ da Partizan igra onako kako ja želim. Partizan je osvajao i gubio titule, ali ideja je da napravim ofanzivan, agresivan i po svemu prepoznatljiv stil", rekao je Stanojević.

"Ne karikiram kada kažem da ne bih bio potpuno ispunjen kada bi smo uzeli titulu, a igrali loše", dodao je mladi 37-godišnji stručnjak, koji je upao u vatru u jeku trke sa Zvezdom.

Poslije ranjavanja navijača iz vatrenog oružja, na sjevernoj tribini, tokom duela Kupa Srbije između Crvene zvezde i OFK Beograda, organizator meča kažnjen je zaključavanjem stadiona u narednih pet utakmica, što znači da Zvezda neće imati podršku publike do kraja šampionata.

Dok spremaju žalbu na, kako kažu, preoštru odluku Disciplinske komisije Superlige, crveno-bijeli suočavaju se i sa mogućnošću da u nedelju u Kuli takođe igraju pred praznim tribinama, jer je FK Hajduk najavio da ne može da garantuje bezbjednost za navijače na tom duelu.

Bude li tako ili ne, momci Ratka Dostanića imaće težak posao protiv ekipe Nikole Džombe.

Dobra stvar po Zvezdu je ta da je kapitenu Nikoli Lazetiću istekla suspenzija. Da nije, bilo bi drame, jer je Zvezda izgubila sva tri meča ove sezone kada Lazetić nije bio na terenu (Partizan 1:2, Metalac 2:1, Javor 0:1).

"Ne želim sebi da dajem toliki značaj i da vjerujem da Zvezda zavisi od jednog igrača, ma ko on bio", rekao je skromno Lazetić, ali i dodao:

"Činjenica je da kao kapiten imam uticaj u igri i da pozitivno djelujem na saigrače. Igra po desnoj strani je ono na čemu se zasniva naša filosofija i nešto što je do sada najbolje funkcionisalo".

Ipak, Dostanić će biti u problemu da sastavi odbranu, jer sigurno neće moći da računa na dvojicu standardnih defanzivaca, a možda i na trojicu! Pavle Ninkov i Slavoljub Đorđević su protiv Javora dobili po šesti žuti karton u Superligi, što povlači automatsku suspenziju, a u drugom poluvremenu iste utakmice zbog povrede je izašao Milan Vilotić i pitanje je koliko je uspio da se oporavi od srijede.


PAROVI 26. KOLA:

U subotu:

SUBOTICA: Spartak - Rad (14.30)
ČAČAK: Borac - Mladi radnik (16.30)
BEOGRAD: BSK Borča - Napredak (16:30)
IVANJICA: Javor - OFK Beograd (16.30)
NOVI SAD: Vojvodina - Jagodina (16.30)
BEOGRAD: Partizan - Metalac (19.00)

U nedelju:

KULA: Hajduk - Crvena zvezda (15.00)
BEOGRAD: Čukarički - Smederevo (16.30)

TABELA: Partizan 63, Crvena zvezda 62, OFK Beograd 43, Spartak 42, Vojvodina 37, Jagodina 36, Javor 35, Metalac 34, Smederevo 29, Rad 28, Borac 28, Hajduk 25, Napredak 24, Čukarički 24, BSK 22, Mladi radnik 22.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC