• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nije lako, ali je slatko biti Marćelo Lipi

Lipi, koji je prije četiri godine vodio "azure" do osvajanja četvrte titule prvaka svijeta, mora da brani "boginju", ali ima širok izbor fudbalera.

 Nije lako, ali je slatko biti Marćelo Lipi Izvor: MONDO

Šta bi dali selektori da se dvoume oko igrača kao što su Fabio Kvaljarela ili Alberto Đilardino, Alberto Akvilani ili Rikardo Montolivo, Fabio Groso ili Đanluka Zambrota, Đampaolo Pacini ili Antonio Di Natale, Matija Kasani ili Kristijan Mađo...

Nije lako biti selektor Italije. Ali, je i slatko u isto vrijeme...

Jer, kako drugačije nazvati poziciju u kojoj se nalazi Marčelo Lipi pred start Mundijala u Južnoj Africi? Selektor, koji je pre četiri godine vodio "azure" do osvajanja četvrte titule prvaka svijeta, sada mora da brani "boginju", ali ima više nego širok izbor fudbalera za takav poduhvat.

Koga zvati?

"Sastav je oko 70 odsto popunjen, ostalo je još pet ili šest nedoumica", izjavio je Lipi za "Gazeta delo Sport TV".

"U isto vrijeme uspjeli smo da se kvalifikujemo za Mundijal i da upotrebimo veliki broj fudbalera, neki od njih su i debitovali, stekli dragocjeno iskustvo", podsjetio je Lipi da je tokom kvalifikacija koristio veliku bazu fudbalera, gdje su igrali i igrači poput Leonarda Bonućija ili Andree Kosua.

"Vidim šansu da odigramo još jedan odličan turnir i da zabilježimo uspjeh na Svjetskom prvenstvu, što je uostalom uvijek bio i slučaj sa našim timom", optimista je Lipi, koji se poslije trijumfa u Njemačkoj 2006. godine momentalno povukao sa čela reprezentacije, a kasnije sebe zbog toga nazvao "idijotom".

"Najvažnije je da u cijelom timu Italije postoji zajednička ideja da radimo istu stvar, da poštujemo visoke ciljeve i da čekamo početak priprema sa namjerom da uradimo nešto dobro za naš fudbal. Iskoristiću period do kraja klupskih takmičenja da do najsitnijih detalja analiziram svakog od kandidata i tada ću donijeti moju konačnu odluku. Mislim da smo svi na dobrom putu", dodao je Lipi, a onda poručio da ne posmatra samo utakmice velikih timova.

"Na pripremama će biti oni koji su igrali dobro, ali postoji mnogo sitnica na koje moram da obratim pažnju. Kvalitet, osobine, stanje forme i na kraju, možda i najvažnije, mogućnost da se od tih igrača napravi dobar tim sa zdravom atmosferom".

Imena?

"Imena? Ne želim da navedem imena. Imena će biti oni koji mi privuku pažnju", ostao je zakopčan Lipi.

Šta bi dali selektori da se dvoume oko igrača kao što su Fabio Kvaljarela ili Alberto Đilardino, Alberto Akvilani ili Rikardo Montolivo, Fabio Groso ili Đanluka Zambrota, Đampaolo Pacini ili Antonio Di Natale, Matija Kasani ili Kristijan Mađo...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC