• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešić: Prođemo CSKA, pa Atalanta!

Autor mondo.rs

Napadač Crvene zvezde Aleksandar Pešić u razgovoru sa kolumnistom MONDA i novinarom SOS Kanala Nešom Petrovićem o ljubavi, hobijima... Saznajte šta mu se desilo u Francuskoj, kad je ulazio u igru kao rezerva.

 Aleksandar-Pesic-fudbaler-Zvezde-o-zivotu Izvor: MN PRESS

Kažu, lako je njemu. Dva "soma" po golu, isto toliko po asistenciji. Pa pomnožite sa...

"Čekajte, čekajte...", prekida nas u startu Aleksandar Pešić. "Da li ste me ikada videli ove sezone da se svađam sa Boaćijem oko penala? A obojica smo određeni za izvođače. Uvek mu izađem u susret, kao što sam i Jovičiću prepustio da se upiše u strelce kada se vratio na teren. Bonusi su normalna pojava u fudbalu. Defenzivci ih imaju da spreče gol, mi napadači, da ih damo što više. U Tuluzu nisam imao premije za asistencije, pa sam bio prvi asistent ekipe".

Sada je dobio još jednog pretendenta na golove i bonuse.

"Gledao sam Bena protiv Partizana i moram priznati da se radi o sjajnom napadaču. Čim je šef želeo po svaku cenu da ga dovede u Zvezdu, znači da vredi. Štaviše, ubeđen sam da je reč i o dobroj osobi, jer Milojević nikada ne sarađuje sa nekim ko negativno utiče na atmosferu u svlačionici".

Iz istog razloga je i Pešić letos stigao u Ljutice Bogdana. Pre svega zahvaljujući ljudskim kvalitetima, brzo se snašao u novoj sredini i postao ljubimac saigrača u Crvenoj zvezdi:

"Došao sam nespreman i trebalo mi je vremena da uđem u formu. Proradio sam kada je bilo najpotrebnije. Počelo je od mojih Nišlija (nije mi bilo lako, ali mi smo profesionalci), nastavilo se sa Radnikom, Radom i Borcem. Umeo sam i ranije da postignem 'tripletu' recimo za Jagodinu protiv Slobode, ili za Šerif protiv Zarije, ali ništa ne može da se poredi sa osećajem kada u dresu Zvezde date tri komada na jednoj utakmici".

Suma sumarum, 17 golova u prvenstvu i samo jedan u Evropi.

"Jedan, ali vredan. Taj protiv Krasnodara mi je i najdraži ove jeseni. Bukvalno nas je ostavio u igri. Da smo izgubili dva ili tri razlike, ne bi imali šta da tražimo u revanšu".

I ne bi ni stigli do CSKA. Bliže se dueli protiv moskovskih armejaca:

"Iskreno, važnije nam je prvenstvo od Evrope. Partizan se opasno primakao po broju titula (zvanično izjednačio, prim.aut) i valjalo bi opet odmaći. Pokušavamo da se opustimo i koncentrišemo isključivo na pripreme, ali nam CSKA ne izbija iz glave. Ruku na srce, kada sam preživeo Kadiz i izbacio Iska, Moratu i Delofeua sa Evropskog prvenstva, zašto bih se plašio Rusa. Tada smo se skupili s brda s dola i napravili senzaciju usred Španije. To mi daje nadu da su iznenađenja uvek moguća, naročito ako je tim homogen, kvalitetan i složan kao ovaj Zvezdin".

Prognoze kažu šanse su pola-pola. Da vidimo šta kaže Mondov Tarot.

"Moram li da ređam karte u sistemu koji igramo u Zvezdi ili mogu ovaj moj? Za mene je 4-4- 2 najbolja formacija. Sada izmišljaju toplu vodu sa 3-5- 2, 4-2- 3-1, 4-3- 1-2... Ma daj, zna se šta je pravi fudbalski sistem. Još kada oba špica dišu kao jedan, eto rapsodije. Ni u jednom klubu nisam
imao tako dobru saradnju sa drugim napadačem, kao u Zvezdi sa Boaćijem".

Izvor: MN PRESS



Ok, onda 4-4- 2: DRUŠTVENE MREŽE - PUTOVANJA, VIC, MODA, HRANA - MEDIJI, FILM, MUZKA, HOBI - IDOLI, OSTALI SPORTOVI.

"Ne umem da pričam viceve, zato je bolje da odmah izvršim izmenu", kaže Pešić.

Sa klupe ulazi LJUBAV. Tarot može da počne.
...
DRUŠTVENE MREŽE

"Samo Instagram. Zanima me da vidim šta je neko 'okačio'. Izbegavam da objavljujem fotografije iz privatnog života i statuse koji bi mogli da mi nanesu probleme. Čak i Milojević apeluje da obratimo pažnju jer neki banalan komentar može da nas dovede u nezgodnu situaciju".

PUTOVANJA

"Sad sam bio na Maldivima sa suprugom i bilo je fenomenalno. Raj na zemlji. Ipak, nekako mi je najprijatnije kod naših komšija Grka. Dok sam igrao u Italiji, skoro svaki slobodan dan sam koristio da obiđem Veronu i Veneciju. To su kratke distance, pa može automobilom. Nije da imam strah od letenja, ali sam u Francuskoj stekao određene predrasude. Kada letiš jednom u dva meseca, nije problem. Ali kada svakog drugog vikenda ulaziš u 'čeličnu pticu', nije ti svejedno".

LJUBAV

"
Sa Ivanom se poznajem sedam godina, godinu i po smo u braku. Za sada sve ide kao podmazano. Ona je takođe iz Niša, kuće su nam udaljene nekoliko stotina metara. Ni meni nije jasno kako se nismo sreli ranije. Njena rođena sestra je išla sa mnom u osnovnu školu i preko nje smo i stupili u kontakt".

MODA

"Gobelja (Gobeljić) me svaki dan proziva. Kaže 'opa, moda d'Italia'. Ubi me od zezanja. Trudim se da lepo izgledam i volim da trošim novac na garderobu. Ima tu i jeftinijih stvari koje mi dobro stoje. Recimo u Zari. Ova majica na meni zaista šljašti, ali verujte mi da nije Kangina!".

HRANA

"Nikada nisam tražio savet nutricioniste. Jedem sve, ali u normalnim količinama. Tokom sezone, zasitim se piletine i ćuretine. Čim dođe pauza, prepustim se čarima pečenja. U blizini Niša ima mnogo kafanica sa vrhunskom jagnjetinom. Konobari posle mene ne moraju ni da peru tanjir".

MEDIJI

"Imao sam ozbiljan problem u Francuskoj. Gubili smo 5:0 od Pari Sen Žermena u trenutku kada sam se spremao da uđem u igru. Tijago Mota je prišao aut-liniji i u šali dobacio mom treneru 'daj, molim te, neka uđe umesto mene, ne mogu više'. Nasmejao sam se, ni ne sluteći da se nalazim u krupnom kadru na televiziji. Zlobnici su to iskoristili i napravili 'printscreen'. Sutradan je fotka osvanula na sajtu koji uređuju vođe navijača Tuluza uz gomilu uvreda i komentara kako mi je svejedno što se klub nalazi u teškoj situaciji. Kad god je tamo frka, uvek smo mi Srbi dežurni krivci. Stalno se upiralo prstom u Spajića, Veškovca, Ninkova i mene. U Srbiji uglavnom pratim portale, ali nikada ne čitam one komentare ispod teksta. Ako je neko u stanju da 'pljuje' po Novaku Đokoviću, ne smem ni da pomislim šta bi napisao o meni. Ne opterećujem se ni ocenama u novinama. Navikao sam na strog kriterijum u italijanskoj štampi i zato se ne tangiram. Tamo moraš da izgineš na terenu da bi dobio više od sedmice. Ostaje mi za ponos da sam protiv Peskare dobio 8,5. Dao sam gol i imao asistenciju. Bila je to moja najbolja partija od kako se profesionalno bavim fudbalom".

FILM

"Samo domaće vrtim u krug. 'Žikina dinastija', 'Tesna koža'... Omiljena scena? Kada Šojić kaže '...i najpišljiviji lični dohodak mora da se zaradi, krvavim radom!'. Ima istine u tome. Ipak, moj favorit je, bez konkurencije, 'Montevideo, Bog te video'. Za mene, najbolji koji je ikada snimljen".

MUZIKA

"Uf, ja sam narodnjak. Ujutro, uz kaficu sa suprugom, može neki laganiji zvuk, Čola ili Željko Joksimović. Ali već popodne mora nešto brže. Šaban je neprikosnoven. Slušam i Slađu Alegro. Pesma koju prvo naručim kada muzika dođe na uvce? 'Kralj boema'".

HOBI

"Sony play station. Po ceo dan igram košarku. Sličice nikada nisam skupljao, ni kao klinac. Ali, zato imam ogromnu kolekciju dresova. Menjam ih posle svake utakmice i obavezno uzmem dva komada, jer imam drugara koji je isto zaluđen kao ja. Žao mi je što u Kadizu nisam pokupio nijedan plen. Dok smo slavili na trerenu, Španci su pobegli glavom bez obzira. Najdraži su mi dresovi Tijaga Silve i Davida Luiza. Lakše mi je da startujem te defanzivce, jer smo blizu tokom igre i samo im kažem da me ne zaborave kad sudija odsvira kraj".

OSTALI SPORTOVI

"Samo košarka. Da nisam fudbaler, već bih dogurao do NBA. I stoni tenis. Znate li kada je Atalanta postala kaznena ekspedicija u Italiji? Od trenutka kada su nam doneli sto za stoni tenis u svlačionicu. Nanizali smo 15 mečeva bez poraza u Seriji A i nikome više nismo dali da nam odnese talični sto. Predsednik Perkasi je letos napravio malu salu, samo za stoni tenis. I pogledajte rezultate Atalante ove sezone".

IDOLI

"Ronaldo i Zlatan. Ali, onaj pravi Ronaldo. 'Zuba'. Ne ova kopija. Svaki dan vodim rat sa Radonjom ko je bolji, Mesi ili Kristijano. Ne mogu da mu objasnim da su to dva različita sveta. On, Žule, Bakula... zapeli, Ronaldo, pa Ronaldo. Trkači, šta ćeš. Naravno, kada pitaš Nenu ili Milijaša, kažu Mesi. Znaju ljudi šta su prave vrednosti. Nisu mi to samo idoli, već i uzori. Ibra je car. Pročitao sam dva puta knjigu'Ja, Zlatan', odgledao sve njegove klipove na YouTube i dokumentarni film o
njegovom životu".

Izvor: MN PRESS


...
Biće vremena i u Pafosu za knjige i klipove. Zvezda se priprema za proleće puno izazova. Pešić već mašta o rivalu u osmini finala:

"Voleo bih Atalantu. Da im pokažem da nisu imali dovoljno razumevanja za mene. Uprkos svemu, bilo je to sjajno iskustvo. Mnogo sam naučio od Gasperinija koji i ove sezone demonstrira kakav je trener. Ništa mu ne zameram. Stigao sam povređen i dok sam se oporavio ekipa je ušla u pobednički ritam. Imaju strašan tim. Spinacola, Papu Gomez, Petanja, Remo Frojler, Iličić... Znate li da je Frojleru žena iz Republike Srpske? Kada mi je rekla 'dobar dan', bio sam zbunjen".

Dakle, gospođi Frojler neće biti lako 22. juna u Kalinjingradu.

"Ha-hah-haha. Oni su klasični Balkanci. Malo Srba, malo Bosanaca, mnogo Albanaca i najmanje Švajcaraca. Frojler je jedan od retkih čistih Švajcaraca u timu. Biće teško u Rusiji. Ne samo protiv Brazila. Pogledajte Kejlora Navasa, ubedljivo je najbolji igrač Reala. Da njega nema, Barsa bi bežala 30, a ne 16 bodova. Kako da mu date gol?".

Možda sa Pešićem u sistemu 4-4- 2:

"Na meni je da se golovima preporučim Krstajiću. I ranije se dešavalo da jedni igrači iznesu teret u kvalifikacijama, a drugi dobiju šansu na završnom turniru. Ima tu mnogo kandidata. Mitar je fantastičan špic, uopšte ne razumem rezon Rafe Beniteza. Tu su još Prijović, Pavlović,
Đurđević... pa moj Nišlija Stojiljković. Polako, ima vremena".

Strpljiv je Šilja i ne obazire se na...

"Pazite, nije ŠiljA, nego ŠiljO. Majka je prva počela tako da me zove, a pošto je rodom iz Republike Srpske, mora da se završi na 'O'. Stalno je govorila 'eh, kako je ovo moje dete šiljato'. I ostade Šiljo. Samo me Žule zove Šiljić, ali on ne bi bio Žule (Filip Stojković, prim.aut) kad ne bi nešto izmislio".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC