• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žižović za MONDO: Radnik će igrati jako, napadački

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Iza fudbalera bijeljinskog Radnika je sedam dana priprema. O trenažnom procesu, transferima, odnosno dolascima i odlascima, te očekivanjima u predstojećem nastavku sezone, popričali smo sa šefom stručnog štaba Mladenom Žižovićem.

 Mladen Žižović za MONDO o pripremama FK Radnik Bijeljina Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Bijeljinski Radnik sa pripremama za nastavak sezone započeo je 10. januara, a nakon sedam dana rada, sve što je planirao šef stručnog štaba Mladen Žižović i njegovi saradnici, urađeno je.

Mladi stručnjak u razgovoru za naš portal, osvrnuo se na uvodnu sedmicu tokom trenažnog ciklusa, te naglasio da ekipa radi punom parom kako bi se spremila na iskušenja koja je očekuju u drugom dijelu sezone u Premijer ligi BiH.

"Sve što smo planirali, uradili smo, tako da ovim dijelom priprema možemo biti zadovoljni. Ipak, tek je početak i teško je donositi neke bitnije zaključke", istakao je Žižović na početku razgovora za MONDO.

SVE VIJESTI O FK RADNIK BIJELJINA

Snijeg koji je danas padao širom Republike Srpske, stvorio je probleme i fudbalerima.

"Zbog padavina, danas smo prvi put imali probleme sa terenima. Ukoliko nas one budu ometale i narednih dana, sa treninzima ćemo nastaviti u Etno selu Stanišići, do polaska na pripreme u Crnu Goru, gdje ćemo, nadam se, imati pristojne uslove za rad", dodao je strateg Bijeljinaca.

Žižović ističe da problema sa povrijeđenim igračima nema i da svi rade maksimalnim kapacitetom. Izuzetak su jedino Dušan Martinović i mladi Jovan Motika, koji se vraćaju nakon povreda.

"Martinović djeluje sasvim dobro i zadovoljan sam početkom njegovog rada. S druge strane, Motika sigurno neće još minimum mjesec do dva moći ući maksimalno u trenažni proces. S obzirom da su tereni izuzetno teški, a on je imao ozbiljnu povredu, moramo voditi računa o mladim igračima."

Tokom aktuelnog prelaznog roka, Radnik je ostao bez tri igrača. Davor Arnautović preošao je u Zvijezdu 09 iz Etno sela Stanišići, Dejanu Jankoviću je istekao ugovor i on je u potrazi za novim klubom, dok se Zvonimir Blaić nakon okončanja pozajmice vratio u Zrinjski. Za sada, nije bilo pojačanja.

REFLEKTORI

Radnik je, u saradnji sa Fudbalskim savezom BiH i Gradom Bijeljina, započeo projekat oko izgradnje reflektora. Bijeljinci bi tako tokom ove godine trebalo da dobiju rasvjetu na Gradskom stadionu, dok je u planu i izgradnja terena sa vještačkom travom.

"U potrazi smo za igračima koji bi nam donijeli nešto više u odnosu na ono što imamo. Ne želimo da gomilamo igrače koji nam neće donijeti prevagu, iako smo interesantni mnogima koji žele da dođu u Radnik. Ukoliko ne pronađemo adekvatna pojačanja, nećemo nikoga ni dovoditi. Teško je u zimskog prelaznom roku pronaći pravo pojačanje, ali se nadam da ćemo uspjeti dovesti nekoga", naglasio je 37-godišnji stručnjak.

Iako se posljednjih dana po brojnim portalima i pisanim medijima mogla naći informacija da je Standard iz Liježa "zagrizao" za novopečenog reprezentativca BiH Besima Šerbečića, Žižović je istakao da nikakva zvanična ponuda nije stigla u klub.

"Mnogi novinari vjerovatno nemaju o čemu da pišu, pa objavljuju neprovjerene informacije. Već sedam dana vrte se takve vijesti. Jedan portal prenese jedno, a onda svi to preuzmu i to postane vijest. Ali, zaista, nikakva ponuda za Šerbečića nije stigla", kaže naš sagovorinik i dodaje:

"Bilo je mnogo upita, ali zvanična ponuda na adresu kluba nije stigla. Iako je Šerbečić 'oficir' kod nas u klubu i najmlađi igrač, koji se našao na spisku selektora Roberta Prosinečkog, sa svega 19 godina i zaista se radi o fenomenalnom igraču. Ali, neosnovana su pisanja pojedinih medija", jasan je trener Bijeljinaca.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Osim Šerbečića, i Dino Beširović (23) dobio je poziv da nastupi za reprezentaciju BiH na američkoj turneji, što je još jedna potvrda dobrog rada u Radniku.

"I ranije smo imali par mladih igrača koji su skrenuli pažnju na sebe. Nadamo se da će i ubuduće biti takav slučaj. Nastojaćemo da i u narednom periodu stvaramo mlade igrače, jer samo takvim radom možemo da afirmišemo naš klub i igrače koji prolaze kroz našu školu. Vjerovatno će u skorije vrijeme biti još veći akcenat stavljen na omladinsku školu. Nastojaćemo da forsiramo što više domaćih igrača u prvom timu, naravno ako oni to svojim igrama zasluže."

Bijeljinci su dogovorili već nekoliko prijateljskih, test utakmica. Prvu provjeru imaće 24. januara, kada će odmjeriti snage sa Orašjem, članom Prve lige Federacije BiH (14 časova). Tri dana kasnije, u podne, na programu je duel sa prvoligašem Srpske Zvijezdom 09.

"Na pripreme u Crnu Goru krećemo 29. januara. Na direktoru Nebojši Tomiću je da nam dogovori rivale za prijateljske utakmice tokom priprema na Crnogorskom primorju. On je već na putu. Dogovorili smo termine 31. januara, zatim 3. i 6. februara i nadam se da ćemo tamo imati dobre uslove za red", rekao je Žižović, čija ekipa će generalnu probu pred nastavak prvenstva imati 10. februara protiv Bačke u Bijeljini.

TABELA

Šestoplasirana Mladost u dosadašnjih 18 kola sakupila je 25 bodova, dok Borac i Radnik imaju po bod manje. Ove tri ekipe boriće se za šestu poziciju, koja vodi u Ligu za prvaka.

Fudbaleri Radnika imaće dovoljno vremena da se pripreme za 17. februar, kada počinje drugi dio sezone.

Odmah na startu nastavka očekuje ih domaći duel sa Borcem i ovaj susret mogao bi riješiti mnogo toga kada je u pitanju borba za šestu poziciju, posljednju koja vodi u Ligu za prvaka.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Nakon toga slijedi gostovanje Sarajevu, Široki Brijeg stiže u Bijeljinu i na kraju regularnog dijela sezone put u Vitez, na noge ekipi koja se grčevito bori za opstanak.

"S obzirom da smo sa Borcem izjednačeni skoro po svim parametrima, biće to zaista zanimljiva utakmica, koja će možda i odlučiti dalji tok borbe za šesto mjesto. Ipak, sada je teško govoriti o tome. Odradili smo svega sedam, osam treninga i u ovom momentu nezahvalno je prognozirati šta će se dešavati. Voljeli bismo da bude u našu korist i nadamo se da ćemo uspjeti da ugrozimo Mladost iz Doboj Kaknja, koja trenutno drži tu poziciju koja vodi u Ligu za prvaka. Ako ne uspijemo to da ostvarimo, okrenućemo se drugim ciljevima. Sve u svemu, Radnik će igrati ofanzivan i dobar fudbal", zaključio je na kraju Mladen Žižović, trener bijeljinskog Radnika.

Pratite MONDO SPORT i na Facebooku, Twitteru ili Instagramu...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC