• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Kula se srušila sama!

Autogolom Filipa Kasalice u 23. minutu, fudbaleri Crvene zvezde došli su do pobede na vrelom terenu u Hajduku. Uprava Zvezde poslata kod Delija.

 JSL: Kula se srušila sama! Izvor: MONDO

Ni poslije 270 minuta, fudbaleri Crvene zvezde nisu uspjeli da postignu pogodak na mečevima Superlige, ali su to u naelektrisanoj atmosferi ovog nedeljnog popodneva uradili njihovi protivnici.

Autogolom Crnogorca Filipa Kasalice u 23. minutu, crveno-bijeli su došli do dragocjenih bodova u šampionskoj trci sa Partizanom.

Hajduk - Crvena zvezda 0:1!

U 23. minutu, poslije dobrog centaršuta Vladimira Bogdanovića, Kasalica nespretno je poslao loptu u svoju mrežu. Ispostavilo se da je to bilo dovoljno za 13. pobjedu Zvezde u Kuli, dok je Hajduk ostao sa jednom pobjedom, onom iz 2003. godine.

Sada, Partizan ima 66, a Crvena zvezda 65 bodova.

Poslije autogola Kasalice, Kadu je zakasnio na idealan centaršut Aleksandra Jevtića, a nešto kasnije i Dejan Lekić loše je šutirao poslije dodavanja Nikole Mikića.

U 38. minutu, Branislav Trajković kaznio je lošu reakciju golmana Crvne zvezde Saše Stamenkovića i loptu sa pet metara poslao u mrežu, ali je u trenutku izvođenja slobodnog udarca bio u ofsajdu i linijski sudija je to vidio.

Stamenković je oštar centaršut u srce svog šesnaesterca ispustio, a Trajković se "aktivirao" iz nedozvoljene pozicije. Prije Stamenkovića, još jedan igrač Crvene zvezde dotakao je loptu glavom.

Na početku drugog dijela igre, Delije su napravile koreografiju sa balonima i crvenim i bijelim dimnim bombama na, u tom trenutku, već popunjenoj sjevernoj tribini.

U 49. minutu, rezervista Nikola Komazec promašio je više nego idealnu šansu za izjednačenje. Stamenković je drugi put na meču tragično reagovao na šut iz daljine, lopta se kao od stijene odbila od njegove grudi, a Komazec sa pet metara nije uspio da je usmjeri ka golu.

Dejan Lekić šutirao je ljevicom iz punog trka, sa nekih 20 metara, a golman Hajduka Bojan Brać nekako je uspio paradom da preusmjeri šut ka prečki, od koje se lopta odbila u korner.

Kada mu je i treći put prokrvarila arkada, Vujadin Savić morao je da bude zamijenjen, a u nedostatku rješenja na mestu stopera, trener Zvezde Ratko Dostanić poslao je u igru lijevog beka Nikolu Ignjatijevića, tako da je od 60. minuta postavka Zvezdinih igrača u odbrani bila: desni bek Stevan Reljić, lijevi bek Ignjatijević, a stoperi Milan Vilotić i Nikola Mikić.

Minut kasnije, Kadu je dobio žuti karton zbog pada u šesnaestercu Hajduka poslije duela sa Duškom Dukićem.

U 70. minutu, Mohamed Aval Isah srušio je kapitena Hajduka Dejana Kekezovića na 17 metara od svog gola, a slobodan udarac uzeo je da izvede upravo Kekezović. Njegovu "bombu", koja je išla pod prečku, nekako je u korner preusmjerio Stamenković i tako se iskupio za propuste koji nisu bili kažnjeni prije toga.

Zbog čestih dobacivanja, sudija Slobodan Veselinović udaljio je sa klupe Crvene zvezde i trenera Ratka Dostanića i njegovog asistenta Aleksandra Kristića.

HAJDUK: Brać - Dukić, Fejsa, Brković, Trajković - Maksimović, Kekezović, Jovanović, Kasalica (od 46. Živanović) - Panjković (od 50. Kiš), Marjanović (od 46. Komazec).

CRVENA ZVEZDA: Stamenković - Mikić, Savić (od 60. Ignjatijević), Vilotić, S. Reljić - Bogdanović, Savio, Lazetić, Kadu - Lekić, Jevtić (od 68. Isah).

Rat dvije uprave



Duel Hajduka i Crvene zvezde počeo je u nedelju u 15 časova, a nikome iz rukovodstva beogradskog kluba nije dozvoljeno da uđe u ložu, niti na zapadnu tribinu, iako se delegacija uredno najavila, potvrđeno nam je iz Zvezde.

Predsjednik kluba Vladan Lukić i ostali članovi uprave bili su ispred su stadiona i pokušavaju da uđu, ali im je u više navrata rečeno da "ne mogu na taj ulaz", "da pokušaju na neki drugi" i da "niko iz kluba nije rekao da baš ovdje može da se uđe", opisali su nam članovi delegacije Crvene zvezde.

Kasnije, Lukiću je preporučeno da pokuša da ide na tribinu gdje su Delije, tako da je rukovodstvo kluba od 30. minuta posmatralo utakmicu sa sjeverne tribine.

S druge strane, suspendovani finansijer Hajduka Nikola Džomba na tribinama je posmatrao meč.

Veliki broj navijača crveno-bijelih doputovao je u Kulu i ispred stadiona vladala je velika "frka" oko nabavke ulaznica. Tek poslije 15. minuta utakmice, obezbjeđenje je počelo da pušta Delije na tribinu, jednog po jednog, tako da se do poluvremena "sjever" dupke popunio.

Za sada, u Kuli nije bilo incidenata u vidu fizičkih obračuna, niti nasilnog ponašanja navijača, dodao nam je isti izvor, ali se nervoza kod onih koji nisu mogli da uđu na stadion povećala.

Dan prije meča, Džomba je navodno otkupio kompletan kapacitet stadiona i pocijepao ulaznice koje bi trebalo da pripadnu navijačima Zvezde, zbog čega je reagovalo rukovodstvo Superlige i najavilo da će Hajduk biti drastično kažnjen ukoliko Delijama ne bude omogućeno da kupe ulaznice za sjevernu tribinu, koja je rezervisana za navijače gostujućih timova.

Delegacija članova Uprave, sponzora i prijetalja Crvene zvezde ove sezone uglavnom je brojala oko 50 članova, u zavisnosti od kapaciteta gostujućih stadiona i, kako nam je rečeno u Zvezdi, nikada nije bio problem da se smjeste svi koji su doputovali.

REZULTATI 26. KOLA:

SUBOTICA: Spartak - Rad 1:0 (1:0)
/Ubiparip 40/

ČAČAK: Borac - Mladi radnik 1:0 (1:0)
/Nikodijević 25/

BEOGRAD: BSK Borča - Napredak 1:1 (0:1)
/Đukić 74 - Pavlović 16/

IVANJICA: Javor - OFK Beograd 0:1 (0:1)
/Marković 15/

NOVI SAD: Vojvodina - Jagodina 4:1 (3:0)
/Pleč 15, Mrđa 17, Đurovski 27, Tadić 75 - Bojović 70/

BEOGRAD: Partizan - Metalac 3:1 (2:0)
/Kleo 18, 24, Dijara 53 - Pavlović 90/

U nedelju:

KULA: Hajduk - Crvena zvezda 0:1 (0:1)
/Kasalica autogol 23/

BEOGRAD: Čukarički - Smederevo (16.30)

TABELA: Partizan 66, Crvena zvezda 65, OFK Beograd 46, Spartak 45 Vojvodina 40, Jagodina 36, Javor 35, Metalac 34, Borac 31, Smederevo (-1) 29, Rad 28, Hajduk 25, Napredak 25, Čukarički 24 (-1), BSK 22, Mladi radnik 22.

PAROVI 27. KOLA (1. i 2. maj): Borac Čačak - Vojvodina, Crvena zvezda - Čukarički, Smederevo - Partizan, Metalac - BSK, Mladi radnik - Javor, Napredak - Spartak, OFK Beograd - Hajduk Kula, Rad - Jagodina.

LISTA STRELACA: Dragan Mrđa (Vojvodina) 16, Andrija Kaluđerović (Rad) 14, Gabrijel Kleo (Partizan) 12, Lamin Dijara (Partizan) 11, Dejan Lekić (Crvena zvezda) 10, Vojo Ubiparip (Spartak) 10, Milan Bojović (Jagodina) 10, Dušan Tadić (Vojvodina) 10...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC