• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spektakl u Minhenu, golčine Jojića i Kostića!

Autor mondo.ba

Fantastična utakmica na "Alijanc Areni" između Bajerna i Hofenhajma. Gosti su imali 0:2, ali je domaćin napravio preokret i nastavio seriju pobjeda u Bundesligi (5:2). Pogotke u subotu postigli srpski fudbaleri Miloš Jojić i FIlip Kostić

Sjajan meč u Minhenu u 20. kolu njemačkog šampionata, u kojem je Bajern nastavio seriju pobjeda!

BAJERN - HOFENHAJM 5:2 (2:2)

Gosti iz Sinshajma su slavili u jesenjem dijelu Bundeslige pogocima Marka Uta, koji je već u drugom minutu ponovo pogodio mrežu bavarskog tima. I to nakon što je šut iz jedanaesterca Seržu Gnabriju odbranio golman Sven Ulrih, a Ut odbijenu loptu pospremio u mrežu!

Interesantno, Utu je ovo bio treći ovosezonski gol protiv Bajerna, što je posljednji put uspjelo Grafiteu i Edinu Džeki u sezoni Volfsburga 2008/09.

Bio je to hladan tuš za sve navijače minhenskog kluba, a već u 11. minutu Hofenhajm je vodio sa 0:2 "iskupljenjem" Gnabrija i to odličnim udarcem sa 20-ak metara uhvativši na "krivoj nozi" Svena Ulriha, koji je pogledom ispratio loptu prilikom ulaska u mrežu!

Činilo se tada da trener gostiju Julijan Nagelsman zna da pronađe "žicu" Bavarcima s obzirom da ima pozitivan skor protiv minhenskog tima. Do ovog meča, Nagelsman još nije izgubio od Bajerna u tri meča (dva trijumfa i remi).

Ali, sredinom prvog dijela je krenula da "melje" bavarska mašinerija...

Minhenski klub je "prepolovio" zaostatak u 21. minutu poslije udarca Jošue Himika, čiju je loptu skrenuo prvi strijelac Bundeslige Robert Levandovski i upisao svoj 18. gol u aktuelnoj sezoni.

Samo tri minuta kasnije, Žerom Boateng je glavom donio izjednačenje nakon centaršuta Arjena Robena - 2:2!

U nastavku su izabranici Jupa Hajkesa sa dva gola ovjerili 16. pobjedu ove sezone, a sedmu uzastopnu i u slučaju da se do kraja prvenstva ne dogodi neko posebno čudo, praktično odbranili šampionsku titulu.

Najprije je u 63. minutu Kingsli Koman donio prvo vođstvo, tri minuta kasnije Arturo Vidal osigurao je nova tri boda za Bajern, da bi "petardu" u mreži Hofenhajma kompletirao Sandro Vagner u finišu susreta!

Bajernov najveći rival Borusija iz Dortmunda je takođe vodio u meču sa Frajburgom na svom "Vestfalenu", ali je na kraju jedva uspio da stigne do remija - 2:2. 

"Milioneri" su poveli u devetom minutu pogotkom Šinđija Kagave, ali su gosti uspjeli da preokrenu zahvaljujući dvostrukom strijelcu Nilsu Petersenu, da bi u trećem minutu sudijske nadoknade Džeremi Toljan spasio bod domaćinu.

Srpski napadač Filip Kostić bio je strijelac u Lajpcigu u remiju protiv Red Bula (1:1) nakon što je predrbilao golmana i pogodio mrežu, dok je njegov sunarodnik iz Kelna Miloš Jojić postigao evrogol iz slobodnog udarca u duelu sa Augzburgom, ali je to samo bilo dovoljno za bod "jarčeva"!

BUNDESLIGA - 20. KOLO:

Bajern Minhen - Hofenhajm 5:2 (2:2)
/Levandovski 21, Boateng 24, Koman 63, Vidal 66 - Ut 2, Gnabri 11/

Borusija Dortmund - Frajburg 1:2 (1:1)
/Kagava 10, Toljan 90+3 - Petersen 21, 68/

RB Lajpcig - HSV 1:1 (1:1)
/Bruma 9 - Kostić 29/

Keln - Augzburg 1:1 (1:0)
/Jojić 40 - Kajubi 77/

Štutgart - Šalke 0:2 (0:2)
/Naldo 14, Harit pen 19/

Verder - Herta 0:0

U nedjelju:

Bajer Leverkuzen - Majnc (15.30)
Hanover - Volfsburg (18.00)

Igrano u petak:

Ajntraht - Borusija Menhengladbah 2:0 (1:0)
/Boateng 43, Jović 90+3/


TABELA: Bajern Minhen 50, Šalke 34, Ajntraht 33, RB Lajpcig 32, Borusija Dortmund 31, Bajer Leverkuzen (-1) 31, Borusija Menhengladbah 31, Augzburg 28, Hofenhajm 27, Hanover (-1) 27, Herta 26, Frajburg 24, Volfsburg (-1) 20, Majnc (-1) 20, Štutgart 20, Verder 17, HSV 16, Keln 13.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC