• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Janković za MONDO: Borac je na pravom putu! (FOTO)

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Pripreme fudbalera Borca u Medulinu ulaze u završnu fazu, a boravak u Istri iskloristili smo da porazgovaramo sa šefom stručnog štaba "crveno-plavih" Igorom Jankovićem, koji priprema ekipu za nastavak sezone u Premijer ligi BiH.

 Pripreme FK Borac Medulin 2018 FOTO Igor Janković Borac je na pravom putu Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Iza fudbalera banjalučkog Borca je deset dana priprema na Jadranskom primorju, tačnije u Medulinu nadomak Pule.

Klupska uprava obezbijedila je igračima i stručnom štabu idealne uslove za rad, nakon kojih bi Banjalučani trebalo daleko jači i spremniji da dočekaju nastavak sezone.

Kompleks u Istri, u sklopu kojeg se nalazi hotel "Park Plaza Belvedere" i osam fudbalskih terena, pruža "crveno-plavim" sve što je potrebno kako bi se pripreme odradile na vrhunskom nivou.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Šef stručnog štaba Banjalučana Igor Janković, zajedno sa svojim saradnicima, uspio je da obavi sve planirano, te pohvalio čelnike kluba koje su obezbijedili optimalne uslove za kvalitetan rad.

"Uslovi i sami tereni su zaista super. Sve ekipe ovdje su ispred nas, i organizaciono i finansijski. Ali, u duelima sa takvim protivnicima možeš samo da dobiješ, nemaš šta da izgubiš. Jaki rivali mogu da nam 'otvore' sliku kako da radimo bolje. Upravu treba pohvaliti što nam je omogućila ovakve uslove za rad i nadam se da ćemo iz ovih priprema izaći mnogo jači", kaže Janković.

VAGANJA

Igrači svaka dva, tri dana idu na vaganja, kako se ne bi ugojili, s obzirom da je ovdje izuzetno kvalitetna ishrana", kroz smijeh kaže kormilar Borca.

Jankoviću su ovo prve pripreme sa igračima Borca, a prema do sada viđenom, zadovoljan je kako je ekipa prihvatila njegov rad.

Tim je tokom zime pretrpio određene promjene, neki stariji igrači napustili su klub, dok su na njihovo mjesto došli fudbaleri željni dokazivanja.

"Svjesno smo odlučili da osvježimo snage što se tiče igračkog kadra, tj. htjeli smo da podmladimo ekipu. Sigurno je da će Borac i u budućnosti izgledati drugačije. Motorički smo sposobniji, potentniji, brži… nego u prošlom prvenstvu. Rano je ocjenjivati pojačanja. Tek smo odigrali tri utakmice, tako da ćemo tek u prvenstvu vidjeti gdje smo, jer su utakmice za bodove jedino mjerilo i putokaz koji će nam pokazati da li smo na pravom putu. Mislim da jesmo", kaže Janković i nastavlja:

"Ima tu dosta mladosti, neiskustva, ali i želje za napretkom. Vjerujem da igrači koji su stigli ove zime mogu da iskoriste Borac kao odskočnu dasku, jer Borac je veliki klub u kojem mogu ostvariti iskorak u svojim karijerama."

Borac je na tri kontrolna meča postigao dva pogotka, primio isto toliko, a Janković smatra da se u fazi napada može ostvariti najveći napredak.

"U ovom trenutku imamo problem sa realizacijom. Potrudićemo se da to riješimo. Ukoliko ne uspijemo sa ovim igračkim kadrom sa kojim raspolažemo, nastojaćemo da angažujemo pojačanje na toj poziciji. U ostalim linijama tima nismo deficitarni, ali nam fali jedan napadač da pojača konkurenciju u vrhu. Pokušaćemo da budemo bolji i siguran sam da ćemo u tome uspjeti", ne krije optimizam mladi stručnjak.

Poslije minimalnih pobjeda protiv Hrvatskog dragovoljca i Slavena iz Koprivnice, "crveno-plavi" doživjeli su prvi poraz u Medulinu. Izgubili su od hrvatskog prvoligaša Intera iz Zaprešića (0:2), ali Janković je i u tom neuspjehu vidio pozitivne stvari.

"Mislim da je utakmica protiv Intera pokazala i neke dobre stvari. Mi kao mlada ekipa, sa dosta igrača koji su igrali Prvu ligu Republike Srpske, pokazali smo da možemo da pariramo mnogo kvalitetnijem rivalu 60-70 minuta. Trebamo izvući pouke iz takvih utakmica, da bismo vidjeli kako dalje. Ja kao trener ne volim da gubim ni prijateljske utakmice, ali fudbal je takav, danas pobijediš - sutra ne. Bitno je da budemo pravi u prvenstvu, a do tada imamo dovoljno vremena", naglasio je strateg Banjalučana.


U srijedu, Borac će odigrati posljednji meč na pripremama u Istri. Rival Jankovićevim izabranicima u borbi za treće mjesto na Arena Kupu biće Cibalija iz Vinkovaca (11 časova).

Dan kasnije, ekspedicija "crveno-plavih" vratiće se u Banjaluku, gdje će nastaviti da se priprema za nastavak sezone u Premijer ligi BiH.

Prvi meč u drugom dijelu sezone odigraće 17. februara protiv Radnika u Bijeljini, direktnog konkurenta u borbi za šestu poziciju, posljednju koja vodi u Liga za prvaka. Do podjele lige Banjalučani će još igrati sa Krupom i Zrinjskim na Gradskom stadionu, te protiv Slobode u Tuzli.

"Imamo težak raspored u posljednja četiri kola, ali nemamo pritisak da se nešto mora. Ipak, vjerujem da imamo kvalitet da budemo među prvih šest. Treba da iskoristimo period pred nama za stabilizaciju kluba i tako uđemo u stvaranje ekipe za naredno prvenstvo", tvrdi naš sagovorinik.

O ambicijama u nastavku prvenstva kaže:

"Nismo bodovno ugroženi, ali dok matematički ne obezbijedimo opstanak, ne možemo biti sigurni. Ekipa posjeduje kvalitet, ali dosta je novih igrača i trebaće vremena da se sve uklopi. Nadam se da ćemo do kraja prelaznog roka uspjeti da dovedemo jednog ili dva fudbalera koji mogu da naprave prevagu na terenu", kaže za kraj 36-godišnji stručnjak, nekadašnji strateg Kozare iz Gradiške i pomoćnik Mehmeda Baždarevića na klupi reprezentacije BiH.

Pratite MONDO SPORT i na Facebooku, Twitteru ili Instagramu...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC