• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Suspendovan zbog ove izjave o Afrikancima...

Autor mondo.rs

Direktor Vest Hema našao se na udaru ostrvske javnosti, jer je rekao da Afrikanci izazivaju nemire u timu kada ne igraju redovno i da klub zbog toga neće više dovoditi afričke fudbalere.

Tenziju koju donose poslednji dani prelaznih rokova u januaru i avgustu skupo će platiti direktor Vest Hema, Toni Henri.

Nakon što je britanski tabloid "The Daily Mail" objavio e-mail prepisku sa Henrijem, u kojoj je ovaj viskoki funkcioner zadužen za skautiranje i angažovanje novih fudbalera napisao da, citiramo, "fudbaleri iz Afrike izazivaju nemire u timu kada ne igraju redovno", klub iz istočnog Londona odlučio je da ga suspenduje na neodređeno vreme.

Henri je dodao da "Vest Hem zbog toga neće više dovoditi afričke fudbalere".

U ovom trenutku za Vest Hem igraju šestorica igrača poreklom sa afričkog kontinenta: Šeik Kujate, Pedro Obijang, Žoao Mario, Anđelo Ogbona, Edmilson Fernandeš i Artur Musaku, koji je ove nedelje kažnjen sa šest utakmica suspenzije jer je tokom poraza "čekićara" od Vigana u 4. rundi FA kupa pljunuo u lice igrača protivničkog tima.

Rukovodstvo Vest Hema je istaklo da se Henrijev stav kosi sa politikom kluba koja se zalaže da su svi igrači dobrodošli bez obzira na rasnu, religioznu i seksualnu orjentaciju. Henri je povodom ove odluke izjavio da nema problem sa rasizmom, već je primetio da afrički fudbaleri imaju manjak samopouzdanja i da su uznemireni kada nemaju dovoljnu minutažu.

Fudbaleri Vest Hema, koji zauzimaju 12. mesto u Premijer ligi, u tek završenom prelaznom roku ostali su bez dvojice afričkih fudbalera Andrea Ajua (vratio se u Svonsi) i Dijafre Sakoa (otišao u Ren), a od starta sezone u klub nije došao nijedan igrač sa "Crnog kontinenta".

Vest Hem je dodao da neće više komentarisati ovaj slučaj dok istraga protiv Henrija ne bude okončana, kao i da su svi zaposleni u klubu obučavani tako da poštuju jednakost i različitosti.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC