• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džeko i Di Frančesko konačno mogu da odahnu

Autor mondo.ba

Trener Rome u najavi utakmice protiv Helas Verone poručio da je presrećan što je prelazni rok konačno završen, čime su okončane spekulacije o prelasku Edina Džeke u Čelsi.

Roma je u očajnoj formi.

Tim Euzebija Di Frančeska nije slavio na posljednjih šest prvenstvenih mečeva (po tri remija i poraza) pa će sutrašnji duel u Veroni (12.30) protiv istoimenog rivala biti od velikog značaja za "vučicu".

Trener Rimljana u najavi meča istakao je da se nada da će njegov tim konačno upisati trijumf u 2018. godini, prvi još od 16. decebra prošle godine i minimalnog slavlja protiv Kaljarija.

Mnogo toga moglo bi da zavisi od nastupa Edina Džeke, prošle sezone prvog strijelca Rome i Serije A.

Jedna od najvećih "sapunica" ove zime bila je upravo priča o prelasku bh. reprezentativca u redove Čelsija, a kako se to na kraju nije desilo, Di Frančesko smatra da bi "dijamant" konačno mogao zaigrati onako kako se od njega očekuje.

"Veoma sam srećan što je prelazni rok konačno završen. Uprkos glasinama, Džeko je pokazao veliku privrženost našem timu i potvrdio da mu život ovdje odgovara", poručio je trener Rome.

Uprkos negativnoj seriji, Roma nije daleko od četvrte pozicije, koja vodi u Ligu šampiona, što je primarni cilj kluba ove sezone.

"Bilo je dosta priče, vrijeme je za pobjedu. Još imamo šansu za četvrto mjesto i plasman u Ligu šampiona, gdje ćemo ove sezone pokušati da doguramo što dalje", istakao je Di Frančesko, koji srpskog internacionalca Jagoša Vukovića, koji je pojačao Veronu tokom januara i već na debiju se upisao u listu strijelaca, vidi kao ključnog igrača u odbrani rivala.

Uprkos lošim izdanjima u posljednje vrijeme, mladi stručnjak ne brine za svoju poziciju.

"Osjećam da klub ima apsolutno povjerenje u mene. Ipak, situacija van kluba je ista kao kad sam tek dolazio. Ali, to je u redu. Kritike su dio mog posla. Moramo da vratimo povjerenje, a to se može samo dobrim igrama i pobjedama", zaključio je.

Strateg rimskog tima najavio je i moguću promjenu formacije.

Do sada je isključivo koristio opciju 4-3-3, sa Džekom u vrhu napada i dva krila, ali bi sada mogao zaigrati 4-4-2, s obzirom da pređašnja formacija baš i nije donosila rezultate. Roma je na prethodnih šest duela postigla samo četiri pogotka.

SERIJA A - 23. KOLO:

U subotu:

Sampdorija - Torino (18.00)
Inter - Krotone (20.45)

U nedjelju:

Helas Verona - Roma (12.30)
Atalanta - Kjevo (15.00)
Bolonja - Fiorentina
Udineze - Milan
Juventus - Sasuolo
Kaljari - SPAL
Benevento - Napoli (20.45)

U ponedjeljak:

Lacio - Đenova (20.45)

TABELA: Napoli 57, Juventus 56, Lacio 46, Inter 44, Roma 41, Sampdorija 37, Milan 34, Atalanta 33, Udineze 32, Torino 32, Fiorentina 28, Bolonja 27, Kjevo 22, Sasuolo 22, Đenova 21, Kaljari 21, Krotone 19, SPAL 17, Helas Verona 16, Benevento 7.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC