• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda i dalje traži "plejmejkera"

Autor mondo.rs

Sve izraženiji problem u kreaciji crveno-belih viđen i u pretposlednjoj proveri u Turskoj.

 Zvezda i dalje traži "plejmejkera" Izvor: MN PRESS

/Od izveštača MONDA iz Antalije/

Teške su noge, igrači umorni od brojnih treninga i nestrpljivi da se posle sedam dana na Kipru i još 14 u Turskoj vrate kućama. Sve je to tačno, ali ne sme biti opravdanje.

Fudbaleri Crvene zvezde u nedelju su protiv mađarskog Ujpešta odigrali 1:1, a mnogo veći problem od navedenih je nedostatak kreacije i ideje u igri ekipe Vladana Milojevića.

Kao i nedavno protiv Amkara (takođe 1:1), jasno se videlo da odlazak Gelora Kange predstavlja hendikep za crveno-bele, koji i u drugoj utakmici nisu uspeli da pronađu rešenje za ulogu organizatora igre.

U odsustvu lakše povređenog Branka Jovičića, Milojević je od starta postavio formaciju 4-4-2. Centralne veziste igrali su Donald i Krstičić, po stranama Srnić i Radonjić, a u napadu Ben i Pešić.

Stiglo i rukovodstvo kluba

Od nedelje je u Antaliji i rukovodstvo Crvene zvezde. Igračima i stručnom štabu u hotelu Riksos pridružili su se predsednik kluba Svetozar Mijailović, generalni direktor Zvezdan Terzić i počasni predsednik Dragan Džajić, a sa njima je i prvi čovek Grafičara, nezvanične filijale crveno-belih, Slobodan Govedarica.

To nije dalo očekivan rezultat, pošto su defanzivci mađarskog tima uspeli da odseku Zvezdine napadače, dok su izostali prodovi po bokovima. Posebno po levom, gde je Radonjić bio neprimetan.

Nemoćni da probiju odbranu rivala, crveno-beli su u nekoliko navrata probali dugim loptama, ali što se tiče prvog poluvremena, sve se svelo na prečku koju je pogodio Milan Rodić udarcem sa ivice kaznenog.

Ujpeštovi igrači bili su raspoloženiji za igru, stvorili su više šansi i poveli u 20. minutu golom Mola u 20. minutu posle centaršuta iz kornera.

Probao je u finišu prvog dela Milojević da prodrma ekipu zamenom mesta Srniću i Krstičiću, ali bezuspešno.

U drugom poluvremenu tim Zvezde je značajno promenjen, ali ne i igra. Lopta je opet više bila u posedu igrača srpskog tima, međutim, uglavnom je kružila oko kaznenog prostora Ujpešta.

Inicijativa se, ipak, isplatila u 73. minutu, kada je Ben golom iz penala doneo izjednačenje. Taman toliko da se izbegne prvi poraz, ali ne i da se zamaskira problem.

Poslednju proveru pred duel sa moskovskim CSKA, Zvezdini igrači imaće 7. februara protiv Zenita.

PRVO POLUVREME: Borjan - Stojković, Savić, Le Talek, Rodić - Srnić, Donald, Krstičić, Radonjić - Ben, Pešić.

DRUGO POLUVREME: Borjan - Gobeljić, Savić, Le Talek, Hajdin - Donald (65. L. Ilić), Krstičić (60. Račić) - Milić, Mililaš, Adžić - Ben (85. Joveljić).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC