• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Inter u finalu poslije 38 godina

Prvak Italije izgubio od Barse samo 0:1 u revanšu polufinala Lige šampiona iako je više od sata igrao bez isključenog Mote.

 LŠ: Inter u finalu poslije 38 godina Izvor: MONDO

Evropa će dobiti novog šampiona 22. maja na Santjago Bernabeuu u Madridu. Biće to Bajern ili Inter, koji je direktni krivac što Barselona neće odbraniti tron.

Inter je u revanšu na Nou Kampu "odbranio" milanskih 3:1 i plasirao se u prvo finale poslije 38 godina:

Barselona - Inter 1:0 (0:0) Jedini gol na utakmici postigao je Žerard Pike u 85. minutu.

Taktika i disciplina nadjačali su lepršavi fudbal. Goropadne zvijeri Pepea Gvardiole ukroćene su od "ratnika" Žozea Murinja.

Zamisli Portugalca nije poremetilo ni to što nije mogao da računa na suspendovanog Dejana Stankovića, ni to što se Goran Pandev, planiran da igra, povrijedio neposredno pred početak utakmice (umjesto njega zaigrao Kristijan Kivu), baš kao što njegovu trijumfalnu koncepciju nije uzdrmalo ni isključenje Tijaga Mote u 28. minutu.

Barselona je na svom stadionu stvorila dvije šanse, obe u finišu, i dala jedan gol:

Prvo se Bojan Krkić obrukao u 82. minutu kada je usamljen sa šest metara glavom poslao loptu pored gola, a dva minuta kasnije Barsa je povela - Ćavi je uposlio Pikea, koji je izbjegao ofsajd zamku, "okrenuo" je Ivana Kordobu i onda mu nije bilo teško da pošalje loptu u mrežu.

Malo kasnije, pokušali su Ćavi i Mesi, Žulio Cezar je bio siguran, a sudija Frank de Bleker poništio je pogodak Krkića, dosudivši igranje rukom Sejdua Keite...

Prethodno, sve što je "mirisalo" na opasnost za golmana gostiju Žulija Cezara bila su četiri šuta još u prvom poluvremenu:

Pokušaj Zlatana Ibrahimovića izblokirao je Valter Samjuel, a njegov udarac iz "slobodnjaka" prohujao je pored gola, baš kao i volej Pedra. Jedino kada je Žulio Cezar morao da se ispruži bio je šut Mesija...

Kao programirani, igrači Intera su se kretali po terenu, zatvarajući sve prilaze svom golu. Protivnički ih nije ni zanimao (uputili jedan udarac i to van okvira), ali uradili su ono što se od njih tražilo i očekivalo - zaustavili su šampiona Evrope i sviijeta, čak i najboljeg fudbalera planete i dokazali da Lionel Mesi ipak nije svemoguć.

Igrači Barselone su imali loptu u posedu 75 odsto vremena, uputili 15 šuteva... Ali, statistika ne igra fudbal.

Kada je u 28. minutu De Bleker pokazao put u svlačionicu Tijagu Moti, posao Barsi je bio olakšan... Bar se tako činilo... Ali, na terenu nije tako izgledalo. Čeličnom disciplinom igrači Intera kompenzovali su glupost saigrača. Mota je, gradeći loptu ispred Serhija Busketsa, udario igrača Barselone u lice i zbog toga će propustiti finale, baš kao i Frank Riberi iz Bajerna.

Inter je uspio da 40. put u 44. pokušaju prođe dalje u evropskim takmičenjima kada stvori prednost u prvom meču.

Klubu iz Milana biće to peto finale elitnog takmičenja, a do sada je prvak Evrope bio dva puta.

Barsa je odigrala 12. polufinale, ali je ostala na pet finala.

Takođe, otkako je ustanovljena Liga šampiona u sezoni 1992/93 niko nije uspio da odbrani tron, a neće ni Barselona ove godine. Ujedno, ovo je prvo takmičenje koje je izmaklo Pepeu Gvardioli otkako je postao šef struke katalonskog kluba - do sada je osvajao svako u kome je učestvovao.

Ovako, njegov kolega Žoze Murinjo ima priliku da se popne na krov Evrope i sa Interom, pošto je svojevremno to učinio sa Portom.

BARSELONA: Viktor Valdes - Dani Alveš, Pike, G. Milito (od 46. Maksvel), Keita - Ćavi, Ture, Buskets (od 63. Đefren) - Pedro, Ibrahimović (od 63. Krkić), Mesi.

INTER: Žulio Cezar - Maikon, Lusio, Samjuel, Zaneti - Kambijaso, Mota - Eto (od 86. Mariga), Snajder (od 67. Muntari), Kivu - D. Milito (od 81. Kordoba).

(MONDO, foto Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC