• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuman selektor Holandije: Moj stil je 4-3-3, ali!

Autor mondo.rs

Posrnuli evropski velikan u utorak će promovisati novog selektora.


Reprezentacija Holandije je na novom početku, posle još jednog debakla i neodlaska i na Svetsko prvenstvo u Rusiji.

A, na tom novom početku predvodiće je fudbalska legenda te zemlje - Ronald Kuman (54).

Prema pisanju "Skaj sportsa", bivši menadžer Evertona u utorak će biti postavljen za novog selektora fudbalske reprezentacije Holandije.

Kuman je bez posla od oktobra, kada je dobio otkaz na Gudison parku zbog loših rezultata, posle kojih je klub pao u zonu ispadanja.

"Veoma sam srećan, radujem se ovom poslu, počastvovan sam što ću biti selektor reprezentacije Holandije. Očekivanja su uvek velika. Želimo nešto da postignemo zajedno, a nažalost to se nije ostvarilo proteklih godina", rekao je Kuman, preneli su holandski mediji.

Kuman je na klupi Holandije zamenio Dika Advokata, koji je napustio ekipu posle neuspešnih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji ovog leta. On je od 1982. do 1994. godine odigrao 78 utakmica za reprezentaciju Holandije, postigao je 14 golova i osvojio Evropsko prvenstvo 1988. godine. Holandija je bila finalista Svetskog prvenstva 2010. godine u Južnoj Africi, četiri godine kasnije osvojila je treće mesto na Mundijalu u Brazilu, ali nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo 2016. godine i ovogodišnje Svetsko prvenstvo.

"Ovo nije lak posao, ali verujem u tim. Možemo da uradimo više na treninzima i da treniramo drugačije. Možemo i da učinimo više na taktičkom planu, a prethodnih meseci, otkako sam se vratio u zemlju, video sam mnogo talentovanih igrača", naveo je Kuman.

On je dodao da je rano pričati o sistemu igre i da je važno izvući maksimum iz igrača.

"Moramo da budemo u stanju da igramo u raznim sistemima. Kada gledaš šta radi protivnik, ponekad moraš da promeniš stil. To nije defanzivno, ali ti pomaže da odgovoriš na slabosti protivnika. Moj osnovni stil je 4-3-3, ali to ne znači da ćemo tako igrati protiv Engleske", rekao je Kuman.

Holandija nema selektora od novembra, kada je Dik Advokat napustio ekipu, nakon što nije uspeo da se plasira na Svetsko prvenstvo u Rusiji ovog leta.

Skaj je u ponedeljak prenao da će  Kuman će biti četvrti selektor Holandije otkako je Luj van Gal napustio reprezentaciju posle osvajanja trećeg mesta na Svetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu.

Gus Hidink je tada zamenio Van Gala, a zatim su selektori bili Deni Blind i Dik Advokat, a Holandija nije učestvovala ni na Evropskom prvenstvu 2016. godine u Francuskoj.

Kuman je od 1982. do 1994. godine odigrao 78 utakmica za reprezentaciju Holandije i postigao je 14 golova. On je bio pomoćnik Hidinku u reprezentaciji na Svetskom prvenstvu 1998. godine.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC