• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poruka Sume sa Kipra: Ne brinite, biću bolji!

Autor mondo.rs

Omaleni fudbaler iz Gvineje priča o razlozima zbog kojih nije opravdao očekivanja po dolasku u Partizan. Uveren je da za njega dolaze bolji danu u crno-belom dresu.

 Pripreme FK Partizan Sejduba Suma Biću bolji Izvor: MONDO/Vladimir Sukdolak

/Od izveštača MONDA sa Kipra/

Senka kojom je Leonardo da Silva Souza prošle sezone pokrio Humsku bila je ogromna. Uloga da Sejduba Suma stigne do svetlosti kao dostojna zamena fantastičnom Brazilcu, ispostavilo se, bila je preteška.

Najskuplji igrač u istoriji Partizana i srpskog fudbala, dugo željeni i čekani fudbaler iz Gvineje nije opravdao očekivanja, nije si ni snašao u novom klubu.

"Neće se na tome završiti, stvari će se u jednom trenutku promeniti. Možda je proleće koje nam dolazi trenutak za to, ubeđen sam da će biti bolje. Pokazaću SIGURNO više u Partizanu", uveren je Sejdubu Suma da za njega dolaze lepši dani u Partizanu.

Definitivno, jesenas je podbacio!

"Iz ove perspektive mogu da kažem da nisam imao sreće po dolasku u Partizan", svetsan je omaleni ofanzivni fudbaler da u crno-belom dresu nije pokazao ni delić onoga što ume.

A, zna mnogo.

Omele su ga povrede. Do dolaska među crno-bele nikada se nije suočio za ozbiljnom povredom. Sačekale su ga u Beogradu.

"Povrede su me, nažalost, sputale odmah na startu. Stigao sam kasno, tako da ni pripremni period sa ekipom nisam prošao. Došao sam u novi klub, novi grad i stvarno nije lako navići se odmah. Prvi put sam u životu doživeo sam onakvu prezentaciju i tada sam znao da se od mene očekuje samo najbolje."

Izvor: MN PRESS

Promocija Sume bila je spektakularna. Tako nešto doživeo je prvi put u karijeri, bila je to novina i za Partizana. Predstavljen je upravo kao fudbaler koji će nadoknaditi izgubljeno odlaskom Leonarda, a dodatno opterećenja bila je činjenica da u Srbiji nikada niko nije dao toliki novac kao "parni valjak" za njega.

"U svetu se sve gleda kroz novac, ali ne bi trebalo tako da gledamo na stvari. To je pogrešno. Ne može mene novac da napravi Mesijem, on je jedinstven. Suma je Suma. Sport kojim se bavimo nije jednostavan i to ljudi ne shvataju", objašnjava Suma.

"Fudbaler je ekipa, a jedan igrač može da napravi razliku samo ako mu drugi pomognu. To je još jedan od problema u mom slučaju."

Sada je na putu da vrati samopouzdanje, koje je ozbiljno poljuljano prošle jeseni. Gol iz slobodnog udarca protiv Ermisa, odmah nakon izlaska iz povrede zbog koje je propustio dve sedmice trenažnog procesa, vratio mu je osmeh na lice.

"To su potezi koji hrane samopouzdanje kod igrača, nije važno na kojoj je utakmici. Tako je i kod mene."

Izdvaja još jedan momenat.

"Da ne zaboravimo gol protiv Crvene zvezde iz penala. O tom meču se priča u Srbiji, to je najveća utakmica, derbi, a ja sam obradovao navijače. Drago mi je zbog toga."

Kroz karijeru ga je pratila uloga lidera, a u Partizanu se nije manetnuo kao takav. Nije ni dobio mesto u timu koje najviše voli.

"Svuda sam bio lider osim u Partizanu. Da razjasnimo, ništa se ne menja u mojoj glavi i kada nisam vođa tima. Ali, neophodno mi je samopouzdanje. Uvek sam se najbolje snalazio iza napadača, kao centralni vezni. Ovako, po strani, deluje mi da sam daleko od svega", naglasio je Suma.

Izvor: MN PRESS



Gvinejac kaže da kao centralni vezni može mnogo više da doprinese.

"Trener me je postavio na stranu i tako je. Ne mogu da se svađam s njim zbog toga, tu sam da ćutim i radim."

Sada je od početka uz ekipu u pripremnom periodu. Bio je ti i kada ga je mučila povrede. Trenutno nije u prvom planu kod trenera Miroslava Đukića, ali nije ni daleko od prvog tima.

Partizan ga čeka...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC