• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Filozof" i "General" Leandre Tavamba

Autor mondo.rs

Robusni napadač Partizana Leandre Tavamba nijednog sekunda ne žali što ove zime nije napustio crno-bele. Voli komunikaciju sa navijačima, saigračima, voli Partizan. Njegova supruga bila je šokirana kada je videla koliko je popularan.

 FK Partizan pripreme Leandre Tavamba Izvor: MN PRESS

Od prvog dana kada je došao u Partizan, između njega i kluba - fudbalera, trenera, zaposlenih u klubu - napravljena je hemija. A kada je zablistao u "večitom derbiju", koji je potom doveo do toga da crno-beli "preotmu" titulu Crvenoj zvezdi, navijači Partizana su mu skovali pesmicu koja je postala hit na tribinama: "Tavamba, Tavamba, Tavamba, ti ne znaš da volim te ja!".

Iako dolazi sa drugog kontinenta, Tavamba se uklopio u srpski način života, često je na treninzima "glavni", zbija šale, lupa čvrge ili mu lupaju čvrge tokom igre "u krugu"... Posmatrači sa strane lako uoče koliko je, zapravo, Tavamba deo ove ekipe, a koliko, recimo, Sejdubi Sumi treba još vremena da se potpuno uklopi.

"Svi smo ovde kao porodica i zato se i osećam tako dobro u Partizanu. Imam odličnu komunikaciju sa saigračima, navijačima, svima u klubu", kaže Tavamba za TV Partizan.

Tavamba je cimer sa Sumom, koji deluje povučeno, kao klinac koji se bori za mesto u društvu.

"Problem sa Sumom je u tome što ne priča jezike kao ja i zato mu je teško da se sporazumeva sa ostalima. Ali, stvarno je dobar je momak i voleo bi da može da priča sa ostalima, da savlada srpski jezik, malo bolje priča engleski...".

Poruka Sume sa Kipra: Ne brinite, biću bolji!


Tavamba na terenu mnogo priča - kako na utakmicama, tako i na treninzima. Saigrači iz Partizana često kažu: "Evo ga filozof".

Kamerunac se na to smeje i kaže:

"Tačno je da volim da učestvujem u igri i na taj način, ja sam u poziciji gde mogu, možda, bolje da sagledam akcije protivnika i tako pomažem saigračima iz odbrane, ukazujem im na opasnosti... Dok sam igrao u mladoj reprezentaciji Kameruna dali su mi nadimak 'General'. Jer, uvek sam svima govorio šta treba da rade i svi su me slušali, jer išlo onako kako sam im govorio".

Izvor: MN PRESS



Mnogo se pričalo ove zime o tome da bi Tavamba mogao da napusti crno-bele za odlično obeštećenje. Ipak, to se nije dogodilo.

Tavambi nije žao. Štaviše!

"Najpre, srećan sam jer se u životu bavim poslom koji volim - fudbalom. A drugo, srećan sam u Partizanu. Bilo je mogućnosti da se dogodi transer, ali nije i ne žalim zbog toga. Dok sam u Partizanu nastaviću da igram i dajem sve od sebe i da budem srećan. Kažem vam, svi smo mi ovde kao porodica", kaže Tavamba.

"DALO, DOBIJAŠ DRES!"

Nekadašnji košarkaš Partizana, Francuz Boris Dalo nedavno je na društvenim mrežama napisao da bi voleo da dobije dres Tavambe. Tavamba za to nije znao, sve do ovog intervjua. "Naravno da ću nači način da mu dostavim dres!", poručio je Tavamba Dalou.

I zbog ovakvog stava, ali i zbog toga što se ne štedi na terenu, navijači ga obožavaju. Čak je i njegova supruga Melodi, koja je boravila u Beogradu pred meč sa Jang bojsom u Ligi Evrope, bila iznenađena kada je videla koliko ga cene i vole.

"Moja supruga je navikla da me vidi skromnog kakav jesam. Zato je bila veoma iznenađena kada je videla koliko me ovde vole, kako kliču moje ime. Kad dođem u Afriku ja sam 'obična' osoba i zato joj je ovo bio šok", ispričao je Tavamba.

Navijači Partizana vole da se fotografišu sa Tavambom, vole da mu traže autogram i on svima izlati u susret. Ima poseban odnos sa navijačima i svestan je toga.

"Svaki navijač želi da se identifikuje sa igračima na terenu. Zato oni prepoznaju one koji se trude na terenu. Navijači su, verujem, uvideli kako sam do sada igrao, na koji način sam branio boje Partizana i zato mi daju podršku, a to mi daje još veću motivaciju na terenu", kaže Tavamba.


Kamerunac voli da koristi društvene mreže, pre svih Instagram. Ali, ima i mnogo "lažnih profila" sa njegovim imenom, odnosno navijači su pokrenuli te profile u čast Tavambi.

"Ne, nisam upoznao te navijače koji su kreirali razne profile na Instagramu sa mojim imenom. Ali, trudim se da odgovaram na poruke i srećni su zbog te komunikacije. Zanima ih kako se osećam u Beogradu, šta mislim o noćnom životu...", kaže Tavamba.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC