• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Željezničar favorit protiv Atletiko Madrida"

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Ova generacija je zaista homogena i podjednakog je kvaliteta. Bilo je prije kvalitetnijih pojedinaca, ali kao ekipa dugo se nije pojavila ovakva generacija", rekao je Omer Joldić, trener juniora Željezničara.

 Željezničar Atletiko Madrid Omladinska Liga šampiona Izvor: MONDO/Samir Cacan

Pred juniorima Željezničara sutra je utakmica generacije, kada će u baražu za Omladinsku ligu šampiona na "Grbavici" ugostiti vršnjake Atletiko Madrida.

Omer Joldić, trener juniora sarajevskih "plavih" nije krio optimizam pred sutrašnju utakmicu protiv tima iz Madrida, koja ih može odvesti u osminu finala Omladinske lige šampiona. Prema njegovim riječima, vjeruje kako njegovi izabranici neće podleći pritisku, te da s obzirom na domaći teren i podršku sa tribina, može preuzeti ulogu favorita protiv juniora španskog velikana.

Istakao je i da je zadovoljan onim što su igrači pokazali tokom priprema od decembra prošle godine, te zbog činjenice da su se timu priključili momci koji su bili na pripremama u Antaliji sa seniorskom ekipom Željezničara.

"Raduje me što nema povrijeđenih igrača i što su nam se priključili momci iz prvog tima. Radi se o dobroj ekipi, dolaze iz Španije, dio filozofije iz seniorske ekipe primjenjuju i u juniorskoj. Nadamo se da će nas vrijeme poslužiti, da neće biti padavina, kako bi imali dobre uslove za igru. Teren dosta dobro izgleda u ovom trenutku. Vidjećemo, teren će već nakon pola sata vjerovatno biti oštećen, ali to ne bi trebalo biti loše kao krajem prvog dijela sezone. Mislim da će se moći odigrati kvalitetna utakmica. Imamo svu pažnju od ljudi iz kluba, imali smo osjećaja kao da smo seniorski uzrast, i zato im hvala", rekao je Joldić.

Šef struke juniorskog tima s "Grbavice" svjestan je činjenice da se u baražu igra samo jedna utakmica, te da su zbog toga šanse za prolaz "Želje" realne.

"Atletiko Madrid isto zna da se igra jedna utakmica. Iz analize smo vidjeli da imaju jednog igrača, koji nije igrao u Ligi šampiona i koji najviše vrijedi, ali vjerovatno neće ni sutra zaigrati. Ta prednost navijača i domaćeg terena za naše momke može biti pritisak. Koristimo svaki momenat da im objasnimo da trebaju da uživaju u toj utakmici, a ne da im rezultat bude breme i opterećenje. Ova generacija je zaista homogena i podjednakog je kvaliteta. Bilo je prije kvalitetnijih pojedinaca, ali kao ekipa dugo se nije pojavila ovakva generacija. Vjerujem u ove momke i bilo bi dobro da otvaranje utakmice bude na našoj strani, najviše zbog navijača. Sigurno da ni oni nisu igrali pred tako velikim brojem navijača. Preuzećemo ulogu favorita, jer ne vidim razlog zašto ne bi pobijedili", u optimističnom tonu zaključio je Joldić.

Armin Velić, kapiten juniora Željezničara naglašava da on i saigrači vrlo dobro znaju kome će sutra istrčati na megdan.

"U ime ekipe mogu reći da poštujemo i respektujemo Atletiko Madrid, ali to se neće primijetiti na terenu. Nadam se da ćemo uz pomoć navijača iznenaditi na terenu i možda proći dalje", istakao je Velić.

Utakmica Željezničar - Atletiko Madrid biće odigrana u srijedu od 16 časova na stadionu "Grbavica".

Prema najavama iz Sarajeva, meč na "Grbavici" trebalo bi da posmatra 10.000 gledalaca

Pobjednik susreta plasiraće se u osminu finala, fazu takmičenja u kojoj su odavno pobjednici grupa. U baražu igraju pobjednici nokaut faze u kojoj igraju nacionalni šampioni i drugoplasirani timovi iz grupne faze Omladinske lige šampiona.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC