• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milijaš za Mondo: Čuvajte svlačionicu!

Autor mondo.rs

"Nije bitan samo teren, već i ono što se dešava tamo", poručuje Nenad Milijaš, koji se u intervjuu za Mondo prisetio i svih cimera sa priprema Crvene zvezde. A, bilo ih je...

 Milijaš za Mondo: Čuvajte svlačionicu! Izvor: MN PRESS
/Od reportera Mondo iz Antalije/
Misija Nenada Milijaša u Crvenoj zvezdi, nažalost i fudbalu, približila se kraju.
U tri navrata oblačio je crveno-beli dres, u kojem je osvojio pet trofeja - tri titule i dva kupa. Ove sezone mogao bi još jednom do "duple krune", jer Zvezda trenutno ima devet bodova više od drugoplasiranog Partizana u Superligi i plasirala se u četvrtfinale Kupa Srbije.
I prošle sezone dugo je bila u prednosti, ali je trofej završio u komšiluku.
"Prošle sezone su bili neki problemi i dugo nije izgubljena titula na onakav način, ali u ovu smo dobro krenuli i znamo da moramo ostati koncentrisani do kraja. Imamo dobru bodovnu prednost, ali to ne znači da je trka gotova", izjavio je Milijaš u razgovoru za MONDO tokom priprema u Antaliji.



Ko zna kojih po redu od početka karijere 2000. godine u Zemunu.

Prve pripreme će mu, ipak, uvek biti u sećanju.
"Bilo je to 2006. na Kipru, kod Valtera Zenge. Pripreme kao pripreme - teške svake na svoj način. Nisam imao tremu iako sam bio nov u klubu, pošto sam dosta igrača znao iz mlade reprezentacije. Sigurno njih pet-šest, dok sam sa Mladenovićem igrao prethodno u Zemunu. Novi su mi bili Žiga (Nikola Žigić), Mudri (Vladimir Mudrinić)..."

Mnogo saigrača promenio je Nenad Milijaš igrajući za Crvenu zvezdu, ali ne i mnogo cimera u trening kampovima.

"Dugo sam bio cimer sa Anđelkom (Dušan Anđelković) i sa (Darkom) Lazovićem, ali dosta puta i sam. Posebno u zadnje vreme", otkriva 34-godišnji vezista.

Kada se pogleda Milijaševa karijera - Zemun, Zvezda, Vulverhempton, Zvezda, Manisa, Hebei, Nei Mongol, Zvezda - stiče se utisak da nije ispunio sav potencijal, ali nema sumnje da neće biti navijača crveno-belih koji će ostati ravnodušan kada bude objavio da se povlači.
"Pamtiću svaki derbi i svaku titulu, evropske utakmice, golove... Sve se to pamti kada igrate u Crvenoj zvezdi. Jako mnogo, mnogo igrača je prošlo kroz Zvezdu, a malo njih je ostavilo neki trag", konstatovao je Milijaš i poslao poruku sadašnjim saigračima:
"Trag se ostavlja samo kroz rezultat, tako da ovi momci imaju šansu da se upišu u istoriju utakmicama protiv CSKA. Već su jedan veliki deo uradili, ali kada smo već uspeli da prezimimo u Evropi, ne treba sad to da pustimo. Pokušavam da im prenesem to da od svega što budu uradili u Zvezdi, samo rezultat se pamti".

Izvor: MN PRESS

Kao i prethodno kada je osvajana titula, svlačionicu crveno-belih i ove sezone krasi odlična atmsofera i zvezdaški duh, za šta su zaslužni igrači i trener koji zaista vole crveno-bele boje.

"Mislim da Zvezdinu svlačionicu uvek moraju da vode zvezdaši, ljudi koji znaju šta je Zvezda i koji je osećaju, znaju da se ponašaju u skladu sa klubom. Ne moraju svi da budu takvi, ali to je u Zvezdi možda izraženije nego u bilo kom drugom klubu. Nije bitan samo teren, već i ono što se dešava u svlačionici".

Poslednjih sezona i stranci su se odlično uklopili među domaće fudbalere. Ne svi, ali Donald, Le Talek, Boaći, prethodno Ibanjez i Vijeira, dali su primer kako bi trebalo da bude kada neko iz druge zemlje dođe u Zvezdu.

Da to nije lako, Milijaš odlično zna, pošto je i sam godinama igrao u inostranstvu,

"Od stranaca se uvek očekuje da brzo pokažu kvalitet i to je normalno. Neko se lakše prilagodi, neko teže. Nema to veze samo sa kvalitetom već i sa stilom igre. Na primer, Rikardinjo. Niko ne može da kaže da je on loš igrač, ali nije uspeo da se uklopi i prilagodi našem načinu igre", istakao je dugogodišnji kapiten crveno-belih uz napomenu da se u Ljutice Bogdana igrači maksimalno trude da prihvate saigrače iz drugih zemalja.

"I ja sam bio stranac u nekim klubovima i mogu vam reći da nigde prijem nije kao u Zvezdi, gde se igrači stvarno trude da svi novi budu lepo prihvaćeni. Ne znam da li negde u svetu može da se nađe tako nešto".

Za kraj, Milijaš je dodao bi on prvi voleo da vidi stranca u timu, ali samo ako zaista donosi kvalitet i pravi razliku.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC